Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke sove


11. august 2013

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Vil ikke sove

Kære Helen,

Har den skønneste lille dreng på lige knap 4 måneder, som vi har utrolig svært ved at få til at sove. Det har lige siden han blev født været en udfordring, men nu er det for alvor blevet svært og fyldt med gråd.

For ca. halvanden måneds tid siden begyndte vi at indføre en fast dagsrytme, med ønsket om de 3 daglige lure du anbefaler. Der fik vi en rytme der hed:
22.00-8.00 sov (1 amning ca. 06.00)
Amning 8.00 Morgenhygge/leg
Amning ca. 9.30 Faldt i søvn ved brystet. Ned fra 4. sal til barnevogn, vågen – men faldt i søvn igen i barnevogn.
Ca. 10.00-11-30 Barnevognstur - sov det meste af tiden
Ca. 12.00 Amning. Leg/aktivitet
Ca. 13.45 Amning. Faldt i søvn ved brystet, puttet i vugge. Sov ca. 2-2 ½ time. Vågen resten af aftenen.
Ikke optimalt, men alligevel tilfredsstillende – dog begyndte han nu kun at kunne sove efter amning – og sådan er det stadig!

For 3 uger siden begyndte det hele så at vælte, da vi tog på ferie i 2 x sommerhus med forældre og svigerforældre. Vi bibeholdt stædigt rutinerne, men specielt eftermiddagsluren var en udfordring, da vuggen var udskiftet med barnevognskassen indenfor og lydene fremmede. Han havde mange opvågninger, og til slut blev jeg i rummet når han sov, for at være klar med schyy og sang når han enten vågnede med klynk eller skrig. Det var en lettelse at komme hjem, og vi tænkte ro, ro, ro – så skal vi nok finde rutinen igen, men det er desværre kun blevet meget værre!

Pt har vi en dreng der ikke falder i søvn på formiddagsturen i ...


Annonce

... barnevognen længere – ligger og klynker, vi siger schyy, synger – og tager op hvis det er helt galt. – Ikke ændret på rytmen.

Ammes når han kommer hjem, dødtræt, men falder ikke nok til ro til vi kan lægge ham. Aktivitet/leg - Amning - Lægges i vugge, med små øjensprækker, men sover først efter flere forsøg med både klynk og gråd.

Nu kan vi heller ikke få lagt ham til natten, gråd, klynk og mange forsøg – selvom han er dødtræt og vi holder os inde i det mørke soveværelse. Er også begyndt at spise en gang mere om natten, men tænker det er appetitspring.

Prøver virkelig samme rutiner, men tør nærmest ingen steder tage i øjeblikket, fordi vi ved han slet ikke får sovet når vi er ude. På lørdag skal han døbes, og frygter virkelig han ikke får lukket et øje hele dagen, hvor festen skal holdes hjemme hos svigerforældrene. Prøver så vidt muligt altid at lægge ham med små øjensprækker, men det bliver oftere og oftere et sovende barn, da det ellers ikke lykkes.

Til slut kan jeg lige nævne at han ellers har været en dreng i stor trivsel, smiler normalt fra morgen til aften, spiser godt, tager pænt på, og kan hvad han skal kunne og mere til. – Men græder/pylrer nu meget mere pga. træthed – og spiser desuden meget ukoncentreret om dagen, hvilket vi ihærdigt prøver at afhjælpe ved at skabe ro og mørke der. Har ikke indtryk af, at det er amningen der er problemet, selvom der sandsynligvis er gang i et appetitspring.

Hvad pokker skal vi gøre for vores lille dreng, så han får en god soverytme?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn om dagen og gøre barnevognen tryg igen

Kære Helen. Efter at have brugt din brevkasse rigtig meget, har jeg nu valgt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Puslepladsen

Der er flere tusinde gange du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person som mest skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra det for at...

Læs mere i Babylex

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce