Annonce

Annonce

Brev:

Afføring, eller mangel på samme


18. oktober 2017

Kategori:
Alder:
3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen,

Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca. haft nogle udfordringer i forhold til sin afføring. Jeg ved ikke om hun har forstoppelse eller har perioder med det, da hendes afføring ikke er hård og knoldet. Hun har heller ikke ondt i maven, nogen gange har hun dog ondt når hun laver i bleen. Men afføringen er ikke hård og knoldet og det har på intet tidspunkt blødt.

Lige for tiden har hun afføring hver 3. dag, det er rimelig sikkert. Også selvom hun får lactoluse eller Movilcol hver dag. Vi veksler lidt i mellem de to for jeg synes ikke rigtig der er noget der virker. Vi prøver at få gulerødder i hende som lægen anbefalede. Men det er ikke lige let, at få hende til at spise det.

Hun er meget glad for mælk, hvilket vi godt ved ikke er det bedste for maven, så vi har skåret kraftigt ned på dette, så hun kun får mælk ved måltiderne. Vi fortynder oftest mælken med vand hvis vi kan komme til det uden hun ser det selvfølgelig. Ellers prøver vi at få meget vand i hende, så både sugerør og drikkedunke bliver brugt flittigt.

Hun er en tryghedsnarkoman når det handler om at komme af med afføringen. Hun laver ikke i bleen når vi er nogle steder, selvom jeg kan mærke på hende at det er ved at være oppe over. Hun laver ...


Annonce

... heller ikke i bleen i børnehaven.

Lige op til, at hun skal af med sin afføring får hun kuldegysninger og klager over at hun fryser og fortæller hun har ondt i maven. Børnehaven har to gange nu taget hendes temperatur fordi de selvfølgelig har troet at hun er syg. Men når hun kommer hjem så går der ikke så langt tid, så laver hun i bleen.

Jeg tror lidt at hun tilbageholder afføringen og det måske er rent psykisk fordi hun godt ved at hun måske snart skal af med bleen. Hun har længe nu gået på toilettet i vuggestuen/børnehaven. Men går ikke på toilettet herhjemme, det ved jeg godt er meget normalt. Vi har talt ganske lidt om det og der står en potte og et lille toiletbræt. Men vil på ingen måde presse hende til det.

Hun er en aktiv lille pige, hun drøner rundt og lader sig ikke hæmme af noget som helst. Er der nogen børn som bare ikke har brug for at komme af med afføring hver dag ?

Har du nogle gode råd ? Jeg synes vi har prøvet næsten alt: svesker (dem kan hun ikke lide), gulerødder, rosiner, maltekstrat, movilcol, laktulose, blommer, kirsebær (de hjalp lidt i sommers). Æbler gider hun ikke altid at spise. Hun kan ikke lide søde drikke, så sveskejuice og alle andre juice som måske kunne hjælpe er heller ikke sagen.

Med venlig hilsen
A

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Dreng på 3 år i to verdener

Kære Helen Vi har en dreng på 3 år og 7 måneder. Han er energisk, arbejdsom,...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes og derfor får børn lettere ondt i maven eller en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem rå madvarer. Brug derfor forskellige redskaber (kniv, skærebræt mv) til kød og grøntsager og det samme ved rå og færdiglavet mad.

- Frostvarer skal tøs op i en skål i køleskabet

- Rester fra dagens måltider sættes på køl med det samme....

Læs mere i Babylex

Peanuts

Peanuts (jordnødder) og andre nødder, herunder også popcorn, bør ikke gives til børn under 3 år.

Børn under denne alder vil ofte ikke være gode nok til at kunne tygge nødderne tilstrækkeligt, hvorfor de kan komme galt i halsen og give risiko for fejlsynkning.

Der er tilfælde hvor en nød sætter sig fast i halsen og giver barnet iltmangel, således at hjernen kan tage skade. Det er derfor noget man bør tage meget alvorligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annoncer

Annonce