Annonce

Annonce

Brev:

Afføring, eller mangel på samme


18. oktober 2017

Kategori:
Alder:
3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen,

Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca. haft nogle udfordringer i forhold til sin afføring. Jeg ved ikke om hun har forstoppelse eller har perioder med det, da hendes afføring ikke er hård og knoldet. Hun har heller ikke ondt i maven, nogen gange har hun dog ondt når hun laver i bleen. Men afføringen er ikke hård og knoldet og det har på intet tidspunkt blødt.

Lige for tiden har hun afføring hver 3. dag, det er rimelig sikkert. Også selvom hun får lactoluse eller Movilcol hver dag. Vi veksler lidt i mellem de to for jeg synes ikke rigtig der er noget der virker. Vi prøver at få gulerødder i hende som lægen anbefalede. Men det er ikke lige let, at få hende til at spise det.

Hun er meget glad for mælk, hvilket vi godt ved ikke er det bedste for maven, så vi har skåret kraftigt ned på dette, så hun kun får mælk ved måltiderne. Vi fortynder oftest mælken med vand hvis vi kan komme til det uden hun ser det selvfølgelig. Ellers prøver vi at få meget vand i hende, så både sugerør og drikkedunke bliver brugt flittigt.

Hun er en tryghedsnarkoman når det handler om at komme af med afføringen. Hun laver ikke i bleen når vi er nogle steder, selvom jeg kan mærke på hende at det er ved at være oppe over. Hun laver ...


Annonce

... heller ikke i bleen i børnehaven.

Lige op til, at hun skal af med sin afføring får hun kuldegysninger og klager over at hun fryser og fortæller hun har ondt i maven. Børnehaven har to gange nu taget hendes temperatur fordi de selvfølgelig har troet at hun er syg. Men når hun kommer hjem så går der ikke så langt tid, så laver hun i bleen.

Jeg tror lidt at hun tilbageholder afføringen og det måske er rent psykisk fordi hun godt ved at hun måske snart skal af med bleen. Hun har længe nu gået på toilettet i vuggestuen/børnehaven. Men går ikke på toilettet herhjemme, det ved jeg godt er meget normalt. Vi har talt ganske lidt om det og der står en potte og et lille toiletbræt. Men vil på ingen måde presse hende til det.

Hun er en aktiv lille pige, hun drøner rundt og lader sig ikke hæmme af noget som helst. Er der nogen børn som bare ikke har brug for at komme af med afføring hver dag ?

Har du nogle gode råd ? Jeg synes vi har prøvet næsten alt: svesker (dem kan hun ikke lide), gulerødder, rosiner, maltekstrat, movilcol, laktulose, blommer, kirsebær (de hjalp lidt i sommers). Æbler gider hun ikke altid at spise. Hun kan ikke lide søde drikke, så sveskejuice og alle andre juice som måske kunne hjælpe er heller ikke sagen.

Med venlig hilsen
A

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan redder du dit barns liv!

Børn putter ting i munden:

Vær sikker på at kunne redde dit barns liv, hvis det går galt!

Småbørn putter ting i munden, det er den måde de lærer på - de føler, lugter og smager på livet.
Derfor sker det desværre tit, at børn får ’noget galt i halsen’. Hvis dit ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. november 2017 | Udvikling | 2 år, 11 mdr.

Børnehavestart - knap 3 år

Kære Helen Min dejlige søn er startet i børnehave og det går som...

Læs hele brevet og Helens svar


10. november 2017 | Kost og ernæring | 3 år

Min søn er kræsen

Kære Helen. Jeg har brug for råd, da jeg er meget frustreret. Albert er...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Sut, sutteflaske, juniorseng

Kære Helen. Vi har fået samlet os et par hængepartier sammen ift. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2017 | Diverse | 3 år, 1 mdr.

Skal vi lave en nummer 2?

Hej Helen. Jeg er sådan i tvivl om min kæreste og jeg skal satse på at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemme fødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der er mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere rolig, du og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind tumlemadras fra by KlipKlap

Værdi kr. 5.200,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,78

Du sparer: 39,22

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annoncer

Annonce