Annonce

Annonce

Brev:

Afføring på toilettet - 5 årig


5. november 2016

Kategori:
Alder:
5 år

Afføring på toilettet - 5 årig

Hej Helen!

Vi skriver til dig for at få et godt råd ift vores datters renlighed.

Hun blev 5 år her i oktober - og vil stadig kun lave i bleen. Hun begyndte at tisse på toilettet da hun var fyldt 3 og den proces gik helt ukompliceret og der har stort set ingen uheld været den dag. Hun har heller ikke brugt ble om natten siden da.

Til gengæld gik det ikke så nemt med afføringen. Vi tænkte, at det nok ville komme af sig selv - når hun var klar, men det er bare aldrig sket. Afføringen kom bare ligesom aldrig med ud med tisset - og så har hun altid bedt om at få en ble på - hvilket vi jo gav hende.

Hun er en velfungerende pige, der elsker at gå i børnehave, er vellidt, dygtig, kærlig osv. Dog er hun også en lidt forsigtig pige, der ikke sådan lige springer ud i noget, som hun ikke er tryg ved. Og vi tænker, at det også er gældende her.

Vi har de sidste to år prøvet en hel masse ting for at støtte hende bedst muligt i at blive tryg ved at lave på wc'et. Vi har selvfølgelig snakket om det, spurgt ind til hende - hvad hun syntes vi kunne hjælpe hende med, prøvet at booste hende så meget som muligt-indgyde hende tillid til, at hun nok skal klare det - når hun er klar, læst bøger om "problematikken" (inkl. "Hr. Pølle"), prøvet klistermærke-systemet med en belønning for enden, krævet, at hun skulle sidde 1-2min på wc' 'et inden hun fik ble på, sidde på wc'et med ble på, bestemt at hun skulle lave i bleen på badeværelset - da det ...


Annonce

... er der, sådan noget gøres....

Vi har forsøgt at have en naturlig snak og tilgang til det, så det ikke føles som et tabu og noget forkert for hende, men hun har nået en alder nu, hvor hun godt ved, at det burde være anderledes. Hun kan godt lave i bleen andre trygge steder, men har fuld kontrol over det.

Pt laver hun altså i bleen på badeværelset imens hun leger med lidt legesager. Så det er jo også sådan en hyggestund for hende - og det har vi det meget blandet med. Det er jo ikke rigtigt meningen - men selvom hun ingenting har derude, ville hun bare lege med wc-rullen, håndklædet etc.

Hun havde for 1,5 år siden et par uheld ifm sygdom, hvor hun lavede i bukserne - og gik helt i panik og blev meget bange - og vi tænker, at det kan have været med til at gøre hende utryg. Så vi er ikke i tvivl om, at det hele handler om en mental overvindelse.

Vi er meget i tvivl om, hvorvidt vi skal sætte endnu større krav til hende - som fx at prøve at nægte hende bleen - og så se om hun til sidst bliver nødt til at lave på wc' et og opdage, at det ikke er så farligt. Vi er ikke meget for den vej, da vi jo frygter, at hun bare vil holde sig og få hård mave og blive så vred og bange. Og er det motiverende for hende? Men på den anden side har vi prøvet næsten alt andet nu - og hun er jo 5 år og skal i skole til sommer!

Skal vi stille endnu større krav til hende med risiko for, at vi går 10 skridt tilbage igen?

Hilsen
De fortvivlede forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. marts 2018 | Opdragelse | 5 år, 9 mdr.

Problemer i konfliktsituationer

Kære Helen Vi har nogle bekymringer om vores datter, vi gerne vil dele med...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Diverse | 4 år, 6 mdr.

Hjælp - vi skal flytte!:-)

Kære Helen Vi har været så heldige at finde et nyt dejligt hjem til vores...

Læs hele brevet og Helens svar


23. november 2017 | Sovevaner | 4 år, 5 mdr.

Særligt behov for tryghed eller dårlige vaner?

Kære Helen Vores datter på lige knap 4 1/2 år har det sidste lange stykke...

Læs hele brevet og Helens svar


20. november 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Fjolleri... og er han klar til skole?

Kære Helen, Vi skriver fordi vi har en søn, som vi er i tvivl, om er klar...

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Vores søn hører ikke efter - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen. Så har vi desværre brug for din hjælp igen. Vores søn på knapt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for din altid varme og kærlige måde at gribe udfordringerne an på - det er helt rigtig for mig!
Jeg nyder både dine personlige svar til mig, men bestemt også de svar du giver til andre.

Tak,
Mor til pige på 15 måneder


Annoncer

Annonce