Annonce

Annonce

Brev:

4-årig tisser pludselig i bukserne


14. marts 2016

Kategori:
Alder:
4 år, 2 mdr.

4-årig tisser pludselig i bukserne

Kære Helen

Min søn Hugo på 4 år er indenfor de sidste 2 måneder begyndt at tisse i bukserne 2-5 gange om dagen. Han har ellers været renlig om dagen i knap et år, hvor han har styret sine toiletbesøg uden problemer. Han har endnu ikke smidt bleen om natten.

Udover at han tisser i bukserne, virker det også som om, at han skal tisse meget ofte. Sommetider tisser han tre gange på halvanden time. Han tisser også meget i bukserne, når han er i børnehave. Der ligger altid 1-3 par våde bukser til os, når vi henter ham. Sommetider laver han også afføring i bukserne.

Jeg har kort nævnt problemet for min psykolog, som også er børnepsykolog, og hun foreslår at det kan være et forsøg på at opnå kontakt ud fra teorien "Hellere negativ opmærksomhed end ingen opmærksomhed". Men jeg synes, at han får masser af kontakt/opmærksomhed, og jeg er derfor ikke enig i denne forklaring.

Jeg overvejer om det kan være en reaktion på en masse omvæltninger i vores liv. Hans far og jeg blev skilt for knap to år siden, og jeg har flyttet rundt mellem forskellige fremlejemål 4 gange siden. For 4 måneder siden gik jeg ned ...


Annonce

... med stress, og for knap to måneder siden flyttede vi ind hos min kæreste i hans lille 2-værelses lejlighed. Denne løsning er mere af nød end af lyst for både min kæreste og mig. Det er derfor også kun en midlertidig løsning, indtil jeg forhåbentlig finder et stabilt hjem til mine drenge og jeg (Hugo har en storebror som er 20 mdr ældre).

Derudover vil jeg nævne, at Hugo i flere år har klaget over rygsmerter. Vi har været til lægen med dette, og går nu hos en fysioterapeut, som forsøger at styrke hans mavemuskler for at afhjælpe problemet.

For et halvt år siden begyndte vi på laktosefri mælk, da han altid har haft meget tynd afføring, og dette har afhjulpet problemet med den tynde afføring. Men han har fortsat rygsmerter - og nu også tilsyneladende hyppige vandladninger og problemer med renligheden.

Hugos far nævnte for mig, at han havde hørt, at der kunne være en forbindelse mellem rygsmerter og hyppige vandladninger. At nogle nerver i ryggen kunne have indflydelse på tissetrangen. Derfor tænker jeg, om disse problemer kunne hænge sammen...

Håber, du kan hjælpe os.

Bedste hilsener fra Marie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Diverse | 4 år, 6 mdr.

Hjælp - vi skal flytte!:-)

Kære Helen Vi har været så heldige at finde et nyt dejligt hjem til vores...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2018 | Kost og ernæring | 3 år, 10 mdr.

Vil ikke spise - 3 år, 10 mdr.

Kære Helen. Jeg har brug for råd i forhold til vores datter på 3 3/4 år.....

Læs hele brevet og Helens svar


1. januar 2018 | Opdragelse | 4 år

Lidt svært at være storebror

Kære Helen. Jeg er så heldig, at jeg har fået barn nummer 2 for otte uger...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Dreng på 3 år i to verdener

Kære Helen Vi har en dreng på 3 år og 7 måneder. Han er energisk, arbejdsom,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. november 2017 | Sovevaner | 4 år, 5 mdr.

Særligt behov for tryghed eller dårlige vaner?

Kære Helen Vores datter på lige knap 4 1/2 år har det sidste lange stykke...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Hvis du giver flaske ernæring, skal du være opmærksom på at blandingsforholdet er korrekt. Det kan også være, at du skal skifte til en anden type erstatning eller babymad. Du kan lindre barnet smerter ved at lave lidt mavemassage. Det gør du ved at massere forsigtigt omkring barnets navle i urets retning og cykle med barnets ben,- lege ”hjulene på bussen”, da dette...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annoncer

Annonce