Annonce

Annonce

Brev:

Over 3,5 år - at smide bleen


24. november 2015

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Over 3,5 år - at smide bleen

Kære Helen.

Jeg har lige endnu et spørgsmål til dig. Denne gang om vores store dreng, som er 3 år og 7 måneder nu.

Han har altid været en meget forsigtig dreng, og han kan være meget tilbageholdende med nye ting, ligesom han aldrig har været en ka’-selv-vil-selv-dreng, men derimod en udpræget jeg-kan-ikke-du-skal-hjælpe-mig-dreng. Nogle gange knuser det næsten mit hjerte at høre ham tale om det han ikke kan, for jeg kan være bange for, at han simpelthen er bange for at lave fejl. Og sådan skal det jo ikke være. Jeg synes ellers vi bakker ham godt op og taler om at man jo netop skal øve sig for at lære noget, og at vi heller ikke kan alting og så øver vi os. Vi roser ham for at prøve osv.

Ofte ved jeg godt at det også handler om nærhed, fx når det kommer til at tage tøj på selv, som han nærmest kategorisk nægter selv at gøre herhjemme (men dog gør - langsomt, fordi han ikke er så vant til det som sine kammerater - oppe i børnehaven). Og den nærhed vil jeg gerne give ham også - især når jeg ved at han er træt lige efter børnehave. Jeg kræver det visse gange (fx ved bleskift om eftermiddagen, med nattøj og i weekenden), hvor jeg sætter ham til det som en stor selvfølgelighed fordi jeg skal noget andet, eller nærmest lokker ham med, at mens han tager sine bukser på, så smører jeg en bolle eller noget lignende, og det fungerer faktisk fint, men om morgenen, når der ikke altid er tid til den længere diskussion, hjælper vi ham i tøjet, selvom vi jo ved at han godt kan selv.

Og så er der hele toilettræningen, som er det egentlige problem, synes jeg. Vi forsøgte i efterårsferien at blive mere konsekvente med toiletbesøg: At man ...


Annonce

... SKULLE prøve at tisse hver morgen, ved bleskift, inden bad og inden sengetid. Før det havde vi gjort det lidt mindre kategorisk. I børnehaven gør de det i hvert fald én gang om dagen helt konsekvent, hvor han prøver at tisse på toilettet. Men herhjemme gik det helt galt.

Det startede rimeligt, han tissede næsten hver gang, men han blev mere og mere hysterisk hver gang han skulle prøve (vi havde prøvet potte og børnetoiletsæde i nogen tid, men dem ville han ikke mere, så nu er det bare det store toilet). Til sidst læste jeg et brev du havde svaret på herinde om nogenlunde samme emne, som opfordrede til at man så holdt pause, så det besluttede vi også at gøre. Vi droppede stort set hele toilettræningen herhjemme, mens de holder fast i børnehaven. Men nu synes jeg altså vi skal til det igen, og jeg forestiller mig at julen kunne være fin til det. Men hvordan kommer vi i gang igen på en måde som måske kan styre uden om de hysteriske anfald? Skal vi italesætte det allerede nu, og hvor meget skal vi starte op med?

Han blev jo storebror i august, så jeg er klar over at der er mange ting på spil i hans lille hoved, og at vi måske samtidig med denne kæmpe omvæltning også har krævet mere af ham, men jeg synes der er ved at falde tilpas meget ro på nu til at jeg faktisk synes julen kunne være et godt tidspunkt at komme i gang igen. Han er jo også en stor dreng efterhånden. Det skal siges at han - selvom han er fuldt bevidst om at hans venner i børnehaven ikke bruger ble, men at han gør - slet ikke har lyst til prøve uden. Så jeg er ikke sikker på at han er en dreng hvor det bare kommer af sig selv.

Håber du kan hjælpe med et par gode råd.

Eva

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. januar 2018 | Kost og ernæring | 3 år, 10 mdr.

Vil ikke spise - 3 år, 10 mdr.

Kære Helen. Jeg har brug for råd i forhold til vores datter på 3 3/4 år.....

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


1. januar 2018 | Opdragelse | 4 år

Lidt svært at være storebror

Kære Helen. Jeg er så heldig, at jeg har fået barn nummer 2 for otte uger...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Dreng på 3 år i to verdener

Kære Helen Vi har en dreng på 3 år og 7 måneder. Han er energisk, arbejdsom,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annoncer

Annonce