Annonce

Annonce

Brev:

Toilettræning gone wrong?


26. august 2015

Kategori:
Alder:
3 år

Toilettræning gone wrong?

Hej Helen

Mange tak for din fantastiske hjælp tidligere. Vi har virkelig haft god brug af dine råd som har givet hurtige resultater. Nu må vi endnu engang søge din assistance.

Vores datter som netop er fyldt 3 år har store problemer med toilettræningen. Hun går uden ble til daglig og har tidligere vist at hun sagtens kan sige til, når hun skal på toilettet osv. Men nu er det noget værre rod.

Hun kommer dagligt hjem fra børnehaven, hvor hun har haft 1-2 uheld. Når vi herhjemme stille og roligt siger, at hun skal gå ud på toilettet for at se om hun skal tisse, så ryger hun straks op i det røde felt. Det vil hun i hvert fald ikke - som om det er en straf for hende på en eller anden måde. Og ofte bryder hun ud i stor gråd.

Vi er meget i tvivl om, hvad vi skal gøre for at hjælpe hende bedst muligt. Det skal jo heller ikke være et nederlag for hende. Så vi har overvejet om hun i en periode igen skulle have ble på igen. Men det tror jeg også at hun ville undre sig over, da hun jo ikke har haft ble på til daglig i ...


Annonce

... snart 3 måneder. Vi ved slet ikke, hvordan vi lige skal gribe det an. Det er som om at hun nægter katagorisk at gå på toilettet. Vi har endda oplevet, at når hun har sovet i sin barnevogn, så er hun selv kravlet ned ad den og så har hun skidt og tisset på fliserne i stedet for at gå indenfor på toilet. Så det er jo ikke fordi hun ikke kan mærke det, tænker jeg?

Jeg ved ikke om det har nogen indvirken på nogen måde. Men hun er d. 1/6 begyndt i børnehave og for en måned siden, kom hendes lillebror til verden. Jeg ved ikke om det kan have noget at sige??

Jeg håber, at du har et gyldent trick, som kan hjælpe os - eller hvordan vi skal håndtere hende. Når vi taler stille og roligt med hende om det, så ved hun godt at hun skal gå på toilet. Og når hun har været på ferie eller overnattet ved familie, så har det heller ikke være det store problem. Og ofte har hun endda også sagt til selv. Men herhjemme og i børnehaven er den helt galt.

Vi håber du kan hjælpe..

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
de dilemmaramte forældre.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex

Erstatning for mælk

Hvis du af en eller anden grund ikke ammer dit barn eller ønsker at supplere din amning med mælk, så skal det være modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk før det er tidligst 6 mdr. gammel og da stadig kun i begrænset mængde (smagsprøver i kop).

Der findes forskellige former for erstatning, noget kan bruges fra fødslen og andet først fra barnet er mindst 4 mdr. gammelt. Erstatninger kan købes i pulverform, som blandes op med kogt, afkølet vand, eller flydende i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annoncer

Annonce