Annonce

Annonce

Brev:

Smide bleen


15. januar 2015

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Smide bleen

Kære Helen

Nu har jeg brug for din hjælp igen, og denne gang drejer det sig om renlighed. Vores store dreng på 3 år og 7 mdr. har endnu ikke smidt bleen, og nu begynder vi at synes, at der er gået lang tid, men vi er egentlig meget i tvivl om, hvordan vi skal gribe det an i praksis.

Siden han blev 3 år har vi haft sporadisk gang i forskellige tiltag. Vi havde bl.a. en potte og læste historier om at gå på potten. Han har også siddet på den nogle gange, mens aldrig tisset i den, og han på et tidspunkt ville han ikke sidde på den mere. Så har vi skaffet et børnesæde til toilettet og det kan vi godt få ham til at sidde på, men heller ikke her tisser han.

Han har ikke selv på noget tidspunkt givet udtryk for, at han gerne ville smide bleen. På forespørgsler siger han bare nej. Når de andre i hans omgangskreds i børnehaven har smidt bleen har det givet en kortvarig interesse, som vi har prøvet af fange, men den er hurtigt forsvundet igen. Jeg har også forsøgt med at købe underbukser (med Spiderman på :)), som han fik stillet i udsigt, at han jo kunne gå med, når han smed bleen og det gav også en kortvarig interesse, der forsvandt igen. De sætter ham på toilettet i børnehaven, men han tisser ikke, og vi sætter ham på toilettet herhjemme om aftenen med samme resultat.

Det er ikke lykkedes os en eneste gang at få ham til at sige til, når han skulle tisse eller have ...


Annonce

... afføring - heller ikke når vi bad ham om at fortælle os det, mens han har ble på. Han har næsten aldrig lyst til at gå uden ble (f.eks. efter et bad eller om sommeren) og kræver med stigende panik i stemmen at få ble på, når vi foreslår det.
Med andre ting har han selv sagt fra, når han var klar - og han er i øvrigt ret tydelig i sine signaler. Han stoppede selv med at ville have bryst, da han var 10 mdr., og det var helt uproblematisk at få sutten fra ham før han startede i børnehave. På andre områder er han helt gennemsnitlig og normalt udviklet. Han er sproglig stærk, men har motorisk skullet have styrket sin selvtillid. Han er også mere en mere socialt tilbageholdende end udfarende dreng.

Vi står egentlig nu og er i tvivl om, hvad vi skal gøre. Vi er jo nok af den opfattelse, at vi skal vente til han er fysisk og mentalt parat, men i tvivl om, hvordan vi kan aflæse, at han er det. Er der noget, vi kan gøre, for at gøre ham mere parat? Og sidst, men ikke mindst, hvad gør vi egentlig, når vi så på et tidspunkt mener, at han er parat. Jeg er ikke indstillet på at presse ham, men vil jo på den anden side også gerne hjælpe ham videre i hans udvikling på en god måde. Mens jeg sidder og skriver her kommer han og siger, at han gerne vil smide bleen, "når jeg bliver Ironman" - der går jo nok lige lidt tid :).

Håber, du kan hjælpe os videre.
Med venlig hilsen
Nanna

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. januar 2018 | Kost og ernæring | 3 år, 10 mdr.

Vil ikke spise - 3 år, 10 mdr.

Kære Helen. Jeg har brug for råd i forhold til vores datter på 3 3/4 år.....

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


1. januar 2018 | Opdragelse | 4 år

Lidt svært at være storebror

Kære Helen. Jeg er så heldig, at jeg har fået barn nummer 2 for otte uger...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Dreng på 3 år i to verdener

Kære Helen Vi har en dreng på 3 år og 7 måneder. Han er energisk, arbejdsom,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annoncer

Annonce