Annonce

Annonce

Brev:

Bange ved bleskift


28. oktober 2014

Kategori:
Alder:
2 år, 11 mdr.

Bange ved bleskift

Hej Helen,

TAK for dit svar i mit seneste brev, jeg har købt din bog om opdragelse og er godt halvvejs. Jeg har virkelig fået meget glæde af den allerede - TAK! :)

Jeg har brug for lidt råd omkring hvordan vi takler min store drengs "problem" omkring bleskift ved afførring.

Bør måske starte med at fortælle at Victor lige fra spæd døjede med ekstrem rød numse med sår. Det var forfærdeligt for ham :( Intet hjalp, indtil vi opdagede inotyolsalve som stadig er fast inventar hos os. Indtil han var 1,5 år blev han kun vasket med vat. Han havde afførring op til 10-12 gange i døgnet, måtte ofte skifte ham 3-4 gange om natten, for bare der var den mindste smule afførring skulle bleen af da han var ekstrem sart, og lyn hurtigt fik sår.

Nu er han snart 3. Han har stadig afførring, nogen gange 1 gang om dagen, andre gange 5 gange på en dag. Det er ofte kun om morgenen det er en stor omgang, ellers er det meget lidt der kommer. Problemet er at han ikke vil fortælle når han har skidt. Han prøver at skjule det så godt han kan, ofte lugter der ikke fordi det kun er lidt i bleen, hvilket resultere i en rød og såret numse. Vi tjekker ofte bleen i løbet af dagen.

Når vi ser eller lugter at han har skidt, vil han jo naturligt ikke ...


Annonce

... skiftes :( "Jeg er bange for det gør ondt, jeg vil ham min mus (sutteklud)" og bliver meget ked af det. Vi prøver at forklarer ham at der kun kommer til at gøre ondt hvis vi ikke fjerner det, så derfor skal vi ud og fjerne bleen.

Jeg har bedt pædagogerne være obs på det og tjekke ham i løbet af dagen. De siger at vi må lære ham at sige når han har skidt - men hvordan? Han er jo hunde angst, sikkert pga de utallige gange han har grædt på puslebordet pga den forfærdelige røde numse, når afgørringen ikke er opdaget i tide.

Jeg tænker også i forhold til at han på et tidspunkt skal gå på toilettet. Jeg presser ham ikke på nogen måde, og ved godt han har god tid mht at smide bleen. Jeg spørger ham hver morgen om han har lyst til at komme op og sidde på toilettet. Og svaret er klokkeklart - NEJ! Også snakker vi ikke mere om det, da jeg ikke vil få ham til at føle sig presset.

Det vil jo gøre en stor del for den røde numse, hvis afgørringen foregik på toilettet. Men det kommer nok. Måske lidt senere end ellers.

Hvordan kan vi gøre ham tryg ved at fortælle os at han har skidt? Er der noget vi kan sige eller gøre? Han er jo tydeligvis påvirket af den røde numse og husker at det ofte har gjort forfærdelig ondt.

Kærlig hilsen.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annoncer

Annonce