Annonce

Annonce

Brev:

Kaos i toilet situationen hos en 3 årig


4. maj 2014

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Kaos i toilet situationen hos en 3 årig

Kære Helen

Jeg søger desperat løsning på vores problem(som jeg ser det)med vores søns toilet situation.

A fyldte 3 år i marts. Han går i en Rudolf Steiner børnehave. Han/vi er meget glade for at at være der og jeg er selv steiner pædagog og kender stedet og lederen ret godt. Inden han startede i børnehaven gik han som de fleste børn med ble på. Han virkede ikke ret interesseret i toilet og hvad det tilhører. Men den børnehave har en princip, at når man starter i børnehave, SKAL man være blefri. Jeg vendte flere gange min frygt for at han er ikke parat at smide ble med lederen, hvor hun holdt fast i at de (personale) skal nok tage de "uheld" der vil komme. Hun besøgte os hjemme, hvor vi i ro fik snakket om de ting bl.a toilet situation igennem. Bottom line var at de skal nok gå med A på toilet lidt oftere, holde lidt mere vågent øje med ham osv. Det beroligede mig lidt, men jeg var dog stadig imod at har smider bleen helt, for det er jo en del at tryghed for ham. Og når man skal starte i børnehaven og SAMTID smide bleen, kan det virke meget stort på sådan en lille gut. Men igen, holdt hun fast i at det skal nok gå. Der skal siges at A har været "tisse-ren" lige så snart bleen kom af i slutning af februar måned.

Men nu er vi i maj måned og jeg synes hele situation er blevet uoverskuelig. A har fået et eller andet frygt for at gå "stort" på potten og vil ikke slippe af med afføringen. Han spiser fint af en dreng af hans alder, men holder sig. Og når det er gået 3-5 dage, laver han små klatter i underbukserne, uden at sige til at han har lavet noget. Det virker som om han er slet ikke opmærksom på at der skal komme noget ud. I en periode hjalp det med at have ham hjemme rendende uden underbukser, og det virkede, for ...


Annonce

... lige så snart han mærkede at noget var på vej, løb han styrtende på toiletet. (Det var hans børnehavens lederens råd) Nu virker det ikke mere, for lige så snart han mærker at noget er på vej, løber han hen til potten, råber "Hjælp!!" og løber væk igen. Og sådan kan det godt fortsætte i godt stykke tid.

Jeg fik talt både med lægen og vores egen sundhedsplejerske, vi blev enige om at han skal have movicol i stykke tid for at satte maven i gang. Men nu er der igen gået 4 dage uden resultat i potten. Han begyndte bevidst at gemme sig for at lave "stort" i underbukserne. Og når jeg spørger ham hvad han laver, siger han "jeg laver lort".
Jeg prøvede at give ham ble på, når jeg kunne se at der skulle komme noget. Men det vil lederen af hans børnehave ikke jeg skal gøre. Hun begrunder der med at hvis han få ble på, risikerer vi at det vil tage endnu mere tid for ham at lære at gå på toilettet. Så nu sidder jeg med en dreng som ikke må få ble på og som holder sig, og det påvirker mig, for jeg ved hvor ubehageligt det er.

Vi har dog indført toilet tider, hvor han sidder på potten 15 min efter hver måltid, dvs morgen, middag, aften. Det har ikke givet resultat endnu.

Jeg skal også huske at nævne at jeg er gravid(termin i august) med sygemeldt med bækkenløsningen, og plukkeveer og har A hjemme de fleste dage om ugen. Og rent fysisk er det hård for mig at skulle klare hans "uheld" 3-6 gange om dagen. Men jeg vil så gerne hjælpe ham, og kan mærke at det tager hårdt på mig. Jeg bliver frusteret og reagerer nogle gange (hvis jeg har meget ondt) mindre hensigtsmessigt:-(

Hvad skal jeg gøre? Jeg vil helst ikke give ham ble på om dagen igen. Hvordan kan jeg hjælpe ham? Håber du kan give mig noget råd.

De bedste hilsner

A´s mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Dreng på 3 år i to verdener

Kære Helen Vi har en dreng på 3 år og 7 måneder. Han er energisk, arbejdsom,...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annoncer

Annonce