Annonce

Annonce

Brev:

Dreng snart 4 år vil ikke af med bleen


8. december 2013

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

Dreng snart 4 år vil ikke af med bleen

Hej Helen.

Jeg har et spørgsmål omkring min dreng som bliver 4 år til marts.

For 1 år siden fik han en kasteop + dårlig mave virus, som varede i et par dage. Det tog nogle dage inden han igen havde appetit, og han blev så hård i maven så der gik 1 uge inden han kom på toillettet. Og det gjorde ondt. Så derefter ville han ikke lave stort, var bange for det skulle gøre ondt igen. Inden den virus lavede han stort 2-3 gange om dagen uden nogen problemer.

Vi havde så en måned hvor han havde ondt i maven, ikke ville på toillet og var rigtigt ked af det. Vores læge anbefalede nogle dråber som skulle gøre afførringen mere løs, men det smager ikke specielt godt, og selv om vi prøvede at gemme det i juice og saftevand kunne han smage det, og nægtede så at drikke. Så droppede vi de dråber, efter lidt tid kom han så ind i en rutine, hvor han laver stort 2-3 gange om ugen.

Han er ikke længere hård i maven, men han holder sig, fordi det åbenbart stadig er meget ubehageligt for ham at skulle skide. Han spiser varieret, drikker godt med vand, og bevæger sig meget.

Når vi kan mærke at det er op over, kan vi hvis vi f.eks leger fangeleg få ham til at glemme at han skal holde sig, så han slapper af, og så får han lavet stort. Han siger at det gør ondt, når han har skidt, og han kan også være lidt rød omkring anus, men der er ikke rifter eller blod, og med størrelsen på de lorte han laver kan jeg godt forstå at det gør ondt i rumpen. Han har ikke lavet stort i hele denne periode mens han er i børnehave.

Han virker ikke så besværet af det mere, han kan være lidt irritabel når han skal til lave stort. Men ellers er han en glad frisk dreng, som elsker at være i sin børnehave.

I sommers ...


Annonce

... var vi gået igang med projekt af med ble, på med underbukser og det gik rigtig fint. Han tissede i potte, på toillettet, buske i haven, og på bildæk sammen med hunden. Når han skulle lave stort bad han om at få en ble på, og det fik han så. Et par gange fik han faktisk lavet i potten og på toilet, ren succes! Og der var meget ros :) Men siden ferien hvor han kom i børnehaven igen har han nægtet at ha underbukser på, og han tisser kun på potten, hvis han løber rundt hjemme uden ble og bukser. Og med nægter mener jeg at han bliver helt hysterisk ulykkelig hvis vi spørger om han vil ha underbukser på istedet for ble. Han er en tænksom dreng, og jeg har lidt på fornemmelsen, at han kan ha haft et uheld i børnehaven med våde bukser, og det så er derfor at han nægter at ha underbukser på.

Vi prøver at lade være med at gøre et stort nummer ud af det her med lort, potte, bleer og underbukser, men det ville være så dejligt, hvis man kunne hjælpe ham med den blokering han har i hovedet, for det virker som om det er der problemet sidder mere end i maven :S

Jeg har købt forskellige bøger om at gå på potten og tisse og skide, og dem synes han også er spændene at se i. Lillebror på 2år er begyndt at vise interesse for potten så han sidder der inden han skal i bad, og når han børster tænder, mens vi synger hjemmelavede tissepåpottensange, og han synes det er sjovt, og storebror er meget spændt på at se om der så ligger en lille tissetår (det har der ikke gjort endnu, men på et tidspunkt lykkedes det).

Er det bare at lade det ligge her under vinteren, og så til forår/sommer se om vi kan få lirket bleen af ham igen?

Håber at du kan finde hoved og hale i denne lange smører :)

Venlig hilsen
H

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. januar 2018 | Kost og ernæring | 3 år, 10 mdr.

Vil ikke spise - 3 år, 10 mdr.

Kære Helen. Jeg har brug for råd i forhold til vores datter på 3 3/4 år.....

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Dreng på 3 år i to verdener

Kære Helen Vi har en dreng på 3 år og 7 måneder. Han er energisk, arbejdsom,...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergidisponerede børn

Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.

Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).

Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...

Læs mere i Babylex

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annoncer

Annonce