Annonce

Annonce

Brev:

Tilbagefald - renlighed


20. november 2013

Kategori:
Alder:
3 år

Tilbagefald - renlighed

Hej Helen.

Vores datter på 3 år var tidlig til at blive renlig, og har altid haft helt styr på det med at nå på toilettet i tide, både med "stort og småt". Hun smed bleen om natten primo august, og det er gået over al forventning, hun har kun tisset i sengen 2 gange i alt (lige i starten, efter hun smed bleen). Fra hun var omkring 2 år har hun ofte ikke haft ble på herhjemme, men har brugt den i vuggestuen/børnehaven. I juli smed hun dags-bleen helt, og der har været virkelig få tilfælde, hvor hun ikke lige er nået på toilettet (dybt optaget af leg, eller hvor der simpelthen har været for langt til toilettet til, at hun kunne nå det).

Vi har altid gjort meget ud af, at være positive omkring det, og de få uheld der har været har vi mødt med "pyt med det", "det var da noget drilletis", "det sker jo nogengange, sådan er det bare", "det tørrer vi da bare op" osv. osv. så hun ikke skulle føle sig mislykket. Hun er dog alligevel ofte blevet lidt ked af det, eller "stille" når hun en sjælden gang har tisset i bukserne.

I forrige uge tissede hun pludselig i sengen om natten 2 nætter i træk, og den ene dag i børnehaven tissede hun i bukserne 3 gange + 1 gang i bukserne herhjemme. Herhjemme stod hun bare helt stille og sagde "jeg tisser" - og så smågrinede hun lidt. Hun lød også næsten stolt, da hun viste mig poserne med gennemtisset tøj i børnehaven (jeg tror dog godt hun kan reagere sådan når hun bliver usikker). Jeg sagde ikke ...


Annonce

... så meget, for jeg blev ret overrasket. Hun har nu tisset i sengen nærmest hveranden nat, og i morges var den gal igen, og der blev hun ret ked af det (selv om jeg igen prøvede at bagatellisere det).

Jeg har gransket min hjerne grundigt, og der er ikke ændret noget i vores hverdag, der er ikke sket noget særligt i børnehaven (ikke hvad jeg ved af, og jeg har også haft spurgt een af pædagogerne), og hun virker ellers til at trives.

Til info, så har vi ikke sat hende forebyggende på toilettet (det har vi selvfølgelig gjort den sidste uges tid, men ikke inden da) for det har ikke været nødvendigt - hun har selv sagt til. Hun har ofte kunnet gå flere timer uden at tisse efter hun er vågnet. Mht. at tisse i sengen, så kalder hun ikke på mig før hun normalt vågner, så jeg ved ikke, om hun har tisset tidligt på natten, og så har ligget og været våd uden at opdage det, eller om det er tidligt på morgenen hun tisser og dermed vågner af det (det virker dog ikke "varmt").

Hun drikker ikke mere end hun plejer.
Hun har fået tjekket sin urin, og der var ingen urinvejsinfektion.

Mine spørgsmål er derfor, hvordan vi bedst tackler dette? Skal vi give hende ble på om natten igen (de første 3 måneder gik jo uden uheld, så det virker mærkeligt...), og hvis ja, hvordan skal vi så præsentere dette for hende? Hvordan skal vi reagere overfor hende, ved disse situationer?

Med venlig hilsen
en mor, der har virkelig, virkelig meget vasketøj for tiden:-)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex

Hår

Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse og farve.

Selvom barnet fødes med meget hår er der ingen garanti for at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår som er udviklet da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.

De nye hår som vokser frem er ofte tynde og fine i forhold til det hår som barnet blev...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annoncer

Annonce