Annonce

Annonce

Brev:

1årig kræver sin mor


30. januar 2018

Kategori:
Alder:
13 mdr.

1årig kræver sin mor

Kære Helen.

Vi har nu fornøjelsen af den dejligste lillebror på 1 år. Storesøster er helt fantastisk; omsorgfuld, betænksom, glad for ham og nogle gange knap så glad.

Han er på mange måder en meget glad, nysgerrig og herlig dreng, der stortrives ved vores dejlige dagplejemor. Han er tydeligvis optaget af verden omkring ham, nysgerrig på den og deltagende i den. Han er glad for sin far og vi har - modsat første gang - formået at være lidt mere lige i forældreskabet dvs. far tager lige så meget nætterne, er på og jeg har også haft brug for at dele omsorgsopgaven med ham - også for at kunne få tid sammen med storesøster.

Min udfordring er, at han søger mig meget....på en lidt anstrengende måde. Det handler ikke bare om at han vil op og være sammen med mig. Det virker næsten som om, at han brokker sig. Jeg kan komme hjem og se, at far står og laver noget i køkkenet mens ungerne hver især leger med noget. Lige så snart han ser mig, kaster han legetøjet fra sig og begynder at græde. Lige så snart jeg tager ham op, stopper han, men han virker ikke særlig glad; han læner sig mod et eller andet/peger og jeg finder sjældent ud af hvad han gerne vil....og så små-græder han igen.

Når jeg har dem alene - hvilket er en del - er det ikke megen tid han kan sidde med noget selv, førend han sætter i kravl efter mig og vil op.

Han accepterer at være på gulvet en hel del mere når han er sammen med sin far eller mormor. Eller ved dagplejen. Han er superglad for sin dagplejemor og hun fortæller at han er sådan en dejlig, glad og herlig ...


Annonce

... dreng - der stort set aldrig er utilfreds eller sådan rigtig ked af det.

Når jeg siger farvel, brokker han sig lidt, men hun har nemt ved at aflede ham og inden jeg er helt ude af bryggerset, er han stoppet med at græde. I starten protesterede han ikke så meget. Han er tydeligvis glad når vi henter ham.

Jeg tænker at han selvfølgelig "tanker op" ved mig, men jeg bliver bekymret for, hvad der ligger til grund for at han ikke bliver tilfreds/afstemt. Hvad skal jeg byde ind med?

Mit problem er i bund og grund også at jeg bliver irriteret over hans insisteren (han brøler næsten) på mig; jeg bliver presset når jeg ikke kan få "lov" til at lave madpakken, lave en kop kaffe, lave havregrød, børste mine tænder e.l. Når jeg er alene med dem, er det svært og jeg gør hvad jeg kan for at have ordnet en masse på forhånd. Når far er hjemme kan han aflede, men nogle gange kan synet af mig - hvis jeg f.eks. står og laver mad - gøre at han dropper hvad han har gang i for at opsøge mig. Jeg hader at mærke irritation overfor mine børn, for det har sjældent en særlig god effekt på vores samspil og mit overskud. Men det værste er faktisk at jeg ikke evner at se bag hans adfærd - og når jeg ikke gør det har jeg ikke den instinktive, nødvendige rummelighed. Og jeg er bare så bange for at få sat gang i en negativ spiral/udvikling i vores relation, som ikke er god for ham......for han er simpelthen en megalækker dreng!

Kan du ikke hjælpe mig lidt på vej - både med at forstå og med nogle konkrete handlingsstrategier?

TAK!
Med venlig hilsen
Line

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. februar 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Slår når han er glad

Hej Helen, Min søn er nu knap 15 måneder, han har det rigtig godt og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2018 | Amning | 12 mdr.

Mælkeproduktion ved ammestop

Hej Helen, Jeg har et meget kort spørgsmål i forbindelse med ammestop, jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Institutionsstart og søvnvaner

Kære Helen Vores søn på 1 år startede i institution for en måned siden. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Jobstart og nattesøvn

Hej Helen, Om en lille uge starter jeg job. Min dreng er lige fyldt 11...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2018 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Kalorieholdig kost - vægttab

Kære Helen Tak for dit seneste svar. Jeg nåede at arbejde med kaninen og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annoncer

Annonce