Annonce

Annonce

Brev:

Storesøster og lillebror på vej


27. november 2017

Kategori:
Alder:
3 år, 2 mdr.

Storesøster og lillebror på vej

Kære Helen.

Vi har en fantastisk datter på 3 år 2mdr og venter lillebrors ankomst start feb 18. Begge graviditeter planlagte.

Ifm. familieforøgelsen, er der to emner der presser sig på, begge vedrørende vores datter, som jeg håber du vil give os dine inputs på.

Både min mand og jeg er tæt knyttet til vores datter, særligt jeg. Hun passes sjældent alene ude, vi har prioriteret at jeg arbejder deltid 32t efter jeg kom tilbage fra barsel på et år og vi nyder i høj grad at være sammen os tre. Vi har nogle dejlige familier/bedsteforældre på begge sider som også har et tæt bånd til vores datter til trods for hun meget sjældent er passet ude. Det har været et bevidst valg og er det fortsat på trods af familieforøgelse.

Vores datter er startet i børnehave fra dagpleje knap 3 år gammel. Det går rigtig godt og hun trives. Vores datter ved at lillebror ligger i maven og har vidst det siden 13. uge, men det er ikke noget der har fyldt noget i hendes hverdag. I takt med min mave vokser, bliver der nu talt om lillebror i vendinger med at "han ligger i mors mave" og samtaler om at hun selv har ligget i min mave og hvad en baby kan/ikke kan (meget simpelt og kort). Hun er nysgerrig og kan selv bringe emnet på banen.

Min både bekymring men også iver for ikke at overse min datters behov, hvad er da dit synspunkt på tilgangen til at forberede hende bedst muligt på lillebrors ankomst, nu vi i 3 år har haft vores tætte lille trekløver? Især ift mig, som hun er særligt knyttet til?

En anden ting er vores sovesituation. Min datter bliver puttet i sin egen seng på eget værelse hver aften uden problemer (en af ...


Annonce

... os ligger ved siden af) og hun kalder så om natten og kommer ind i vores seng. Den rutine har vi haft meget længe og har været rigtig fin for os alle tre og er det sådan set stadig. Og dog. I takt med jeg fysisk og mentalt skal forberede mig på en fødsel, har jeg brug for en dyb og lang nattesøvn uden de store afbrydelser, da det ofte er mig hun søger først om natten til at putte hos. Jeg forestiller mig desuden at det ikke vil være sundt for vores datter at vækkes x flere om natten når lillebror kommer til, som skal sove i lift i vuggen ved siden af min sengeside.

Vi har talt om at min mand skal, for at lære min datter at sove i sin egen seng hele natten, sove på madras ved siden af hendes seng, men vi er lidt i tvivl om hvad der er den bedste løsning. Jeg har dine bøger og også læst om stryge-tøj metoden, men grundet vores og hendes behov, har vi altid puttet med hende når hun skulle sove. Er det der vi starter nu eller....? Min datter har den vane at hun skal holde i hånd/mærke håndflader når hun bliver træt og skal puttes eller hvis hun vågner om natten. Hun elsker at ligge i ske, helt tæt. Det bliver så også en udfordring når planen jo er, at min mand jo skal tilbage i soveværelset :0)

Hun har haft sovedyr/nussebamse fra hun var 1 år og putter sig også med den når hun bliver træt men ikke mere end at hun ikke kan undvære en af vores hænder. Hun bruger stadig sut når hun sover (er meget glad for den) og som vi pt ikke har nogen hast med at afvænne hende med, grundet nylig børnehavestart og også idf. har hun smidt bleen uden problemer.

Jeg er spændt på at høre fra dig.

Venlig hilsen
en mor

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Dreng på 3 år i to verdener

Kære Helen Vi har en dreng på 3 år og 7 måneder. Han er energisk, arbejdsom,...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du har lavet små portioner af skemad, og de ligger klar i fryseren, så er det vigtigt at du optøer efter følgende retningslinier:

- Mad som har været optøet, må aldrig fryses igen

- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst

- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annoncer

Annonce