Annonce

Annonce

Brev:

Storesøster og lillebror på vej


27. november 2017

Kategori:
Alder:
3 år, 2 mdr.

Storesøster og lillebror på vej

Kære Helen.

Vi har en fantastisk datter på 3 år 2mdr og venter lillebrors ankomst start feb 18. Begge graviditeter planlagte.

Ifm. familieforøgelsen, er der to emner der presser sig på, begge vedrørende vores datter, som jeg håber du vil give os dine inputs på.

Både min mand og jeg er tæt knyttet til vores datter, særligt jeg. Hun passes sjældent alene ude, vi har prioriteret at jeg arbejder deltid 32t efter jeg kom tilbage fra barsel på et år og vi nyder i høj grad at være sammen os tre. Vi har nogle dejlige familier/bedsteforældre på begge sider som også har et tæt bånd til vores datter til trods for hun meget sjældent er passet ude. Det har været et bevidst valg og er det fortsat på trods af familieforøgelse.

Vores datter er startet i børnehave fra dagpleje knap 3 år gammel. Det går rigtig godt og hun trives. Vores datter ved at lillebror ligger i maven og har vidst det siden 13. uge, men det er ikke noget der har fyldt noget i hendes hverdag. I takt med min mave vokser, bliver der nu talt om lillebror i vendinger med at "han ligger i mors mave" og samtaler om at hun selv har ligget i min mave og hvad en baby kan/ikke kan (meget simpelt og kort). Hun er nysgerrig og kan selv bringe emnet på banen.

Min både bekymring men også iver for ikke at overse min datters behov, hvad er da dit synspunkt på tilgangen til at forberede hende bedst muligt på lillebrors ankomst, nu vi i 3 år har haft vores tætte lille trekløver? Især ift mig, som hun er særligt knyttet til?

En anden ting er vores sovesituation. Min datter bliver puttet i sin egen seng på eget værelse hver aften uden problemer (en af ...


Annonce

... os ligger ved siden af) og hun kalder så om natten og kommer ind i vores seng. Den rutine har vi haft meget længe og har været rigtig fin for os alle tre og er det sådan set stadig. Og dog. I takt med jeg fysisk og mentalt skal forberede mig på en fødsel, har jeg brug for en dyb og lang nattesøvn uden de store afbrydelser, da det ofte er mig hun søger først om natten til at putte hos. Jeg forestiller mig desuden at det ikke vil være sundt for vores datter at vækkes x flere om natten når lillebror kommer til, som skal sove i lift i vuggen ved siden af min sengeside.

Vi har talt om at min mand skal, for at lære min datter at sove i sin egen seng hele natten, sove på madras ved siden af hendes seng, men vi er lidt i tvivl om hvad der er den bedste løsning. Jeg har dine bøger og også læst om stryge-tøj metoden, men grundet vores og hendes behov, har vi altid puttet med hende når hun skulle sove. Er det der vi starter nu eller....? Min datter har den vane at hun skal holde i hånd/mærke håndflader når hun bliver træt og skal puttes eller hvis hun vågner om natten. Hun elsker at ligge i ske, helt tæt. Det bliver så også en udfordring når planen jo er, at min mand jo skal tilbage i soveværelset :0)

Hun har haft sovedyr/nussebamse fra hun var 1 år og putter sig også med den når hun bliver træt men ikke mere end at hun ikke kan undvære en af vores hænder. Hun bruger stadig sut når hun sover (er meget glad for den) og som vi pt ikke har nogen hast med at afvænne hende med, grundet nylig børnehavestart og også idf. har hun smidt bleen uden problemer.

Jeg er spændt på at høre fra dig.

Venlig hilsen
en mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Søvn i børnehaven

Hej Helen, Vores datter på 2,7 år blev efter nytår flyttet fra vuggestuen...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2018 | Udvikling | 2 år, 8 mdr.

Er mit barn hyperaktiv?

Hej Helen. Jeg håber meget du kan hjælpe os, Jeg har en datter på 2,5 år...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2018 | Opdragelse | 3 år, 5 mdr.

Vil ikke acceptere bonusfar

Hej Helen Vi er en sammenbragt familie på 5, hvor min kæreste har to store...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for alle dine råd og gode svar. Det er altid en utroligt stor hjælp at skrive til dig :-)

Tusind tak fra Camilla - mor til to.


Annoncer

Annonce