Annonce

Annonce

Brev:

Vil helst have mor til alt


3. november 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

Vil helst have mor til alt

Hej igen.

Min dejlige datter på 2 år og 7 mdr har lige nu en periode, hvor hun hele tiden vil bestemme (så meget som muligt :)), og hendes verden bryder tit sammen, hvis det ikke bliver sådan. Det skal siges, ar hun heldigvis ikke værger sig så meget mod luren længere, så den får hun hver dag i øjeblikket -heldigvis!

Især har hun meget med, at hun gerne vil have mig til alt fremfor far. Tandbørstning, bleskift osv osv. Især når hun er træt, syg, pylret. Sådan var det også langt tid før jeg blev gravid eller fødte lillesøster. Især nat og morgen er et problem, fordi vi har en klar aftale om, at det er min mand, som går ind til hende om natten (han sover på madras ved hendes tremmeseng, hvis hun kalder -det har fungeret rigtig fint i et stykke tid og hun sover faktisk igennem en del nætter efterhånden). Nu er hun så begyndt at blive helt opløst i gråd om natten, fordi hun gerne vil have mig derind (jeg er i soveværelset ved siden af sammen med lillesøster....).

Det hele startede med, at i stedet for, at det konsekvent var min mand som stod op sammen med hende om morgenen (altså først om morgenen, ikke om natten), så har der været et par morgener, hvor jeg har villet glæde min mand og tilbudt at stå op (det er nemlig ret tidligt herhjemme :)), så han kunne sove lidt mere. Og pludselig tror ...


Annonce

... vores store pige, at hun kan/skal vælge, hvem der står op med hende, hvem der kommer ind om natten, vil ned og vække mig og lillesøster meget tidligt, selvom hun hygger med far osv.... Og i disse tilfælde virker det ikke som om, hun prøver grænser af egentlig, men nærmere som om, hun ikke kan rumme, at tingene ikke går lige, som hun vil. Hun har helt sikkert temperament, men er også meget følsom og klog.

Er det (stadig) lillesøster-jalousi, tror du? Eller kan hun bare ikke klare "fleksibiliteten"/ændring/usikkerhed i rytmen? Generelt synes jeg, hun er meget følsom overfor ændringer i hverdagsrytmen, men vi er nogle gange nødt til at bryde den, sådan ER livet jo. Min mand har rejst en del i de første par år af den stores liv, hvorfor hun ofte har været vant til, at jeg var den der mest gjorde tingene sammen med hende. Når han nogle gange er afsted nu, så er det jo også mig, så måske forvirrer det hende, at jeg nogle gange godt kan/vil, men ikke altid.

Vi har forsøgt mange gange at sige, at "nogle gange er det far og nogle gange mor. Det bestemmer vi". Hensigten er primært at fritage hende fra de tusinde af valg, hun skal træffe, hvis hun tror, hun skal tage stilling til, hvem der skal gøre hvad hele tiden, men hun forstår det ikke, og bliver nærmere frustreret end lettet.

Venlig hilsen
mig

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan redder du dit barns liv!

Børn putter ting i munden:

Vær sikker på at kunne redde dit barns liv, hvis det går galt!

Småbørn putter ting i munden, det er den måde de lærer på - de føler, lugter og smager på livet.
Derfor sker det desværre tit, at børn får ’noget galt i halsen’. Hvis dit ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. november 2017 | Udvikling | 2 år, 11 mdr.

Børnehavestart - knap 3 år

Kære Helen Min dejlige søn er startet i børnehave og det går som...

Læs hele brevet og Helens svar


10. november 2017 | Kost og ernæring | 3 år

Min søn er kræsen

Kære Helen. Jeg har brug for råd, da jeg er meget frustreret. Albert er...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Brug af konsekvens

Hej Helen. Vores dejlige pige på 2 år og 7mdr prøver mange grænser af i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. oktober 2017 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Måske snart i overgang væk fra middagslur

Hej Helen. Vores storesøster på ca 2 år og 7mdr har længe været svær at...

Læs hele brevet og Helens svar


11. oktober 2017 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Sidde ved bordet til måltider

Kære Helen Tak for dit svar ang. Opstart i den ny dagpleje. Det var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind tumlemadras fra by KlipKlap

Værdi kr. 5.200,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,78

Du sparer: 39,22

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annoncer

Annonce