Annonce

Annonce

Brev:

Vores søn hører ikke efter - 4 år, 11 mdr.


14. september 2017

Kategori:
Alder:
4 år, 11 mdr.

Vores søn hører ikke efter - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen.

Så har vi desværre brug for din hjælp igen. Vores søn på knapt 5 år er lige nu inde i en periode, hvor han simpelthen ikke hører efter hvad vi siger til ham. Det kommer specielt til udtryk, når han skal tage tøj på, have børstet tænder, vaske hænder. Altså ganske almindelige, kendte dagligdags gøremål. Han nægter at gøre det, og begynder ofte sådan at 'fjolle' rundt i stedet. Sætter sådan et smøret grin op og løber ofte rundt i huset, så han ikke kan 'indfages'. Det føles fuldstændig som om han provokerer os, men jeg tror ikke, at en 4 årig kan meste den egenskab. Det er simpelthen så opslidende og både min mand og jeg er dybt ulykkelige over alle de kampe, vi har med Lukas.

Vi har efterhånden prøvet at tackle ham med forskellige metoder:
*Ignoreret ham, når han starter på det der fjolleri og løber fra os.
*Sagt til ham, at vi ikke kan være sammen med ham, når han forstyrrer på den måde (og har enten bedt ham gå ind på værelset, eller også har vi flyttet os fra det lokale, hvor konflikten udspiller sig)
*Vi har hævet stemmerne rigtigt meget (hvilket vi meget sjældent gør)
* Vi har truet med (og effektueret) ikke at ville læse godnat historie. Og har også truet med at han ikke får fredagsslik.

Men fælles for alle metoder er, at de føles forkerte og desværre heller ikke rigtig har den ønskede effekt.

I slutningen af februar fik vi en søn mere. Lukas er meget glad for ham, og vi har ...


Annonce

... ikke oplevet den meget omtalte søskendejalousi. Måske er det vi er igennem nu en reaktion på at han er blevet storebror? Måske ikke. Han har tidligere i kortere perioder i sit liv haft denne adfærd, men aldrig så massivt som nu.

Vi har snakket med børnehaven om vores udfordringer og de har anbefalet os at søge hjælpe i den familierådgivning, som Københavns Kommune har. Det har vi gjort og fået tid den 26/9, men der er jo LÆNGE til, når man har det sådan, som vi har det for tiden.

Børnehaven nævnte for os, at Lukas også af og til har problemer med at respektere når andre fremmede voksne (hvis de f.eks. er ude til arrangementer i byen) giver en besked eller en "ordre". Det er vi selvfølgelig også vildt kede af at høre, for man har jo íkke lyst til at have ham det uopdragne barn, som ikke hører efter. Og sidst men ikke mindst, så er det jo så smerteligt at tænke på, at Lukas måske har det skidt på en eller anden måde, siden han mener, at den opførsel, som han for tiden praktiserer, er den mest hensigtsmæssige for at få opmærksomhed :o(

Vi sørger er svar på hvad du mener er den mest hensigtsmæssige måde, at håndterer og hjælpe Lukas på. Vi synes, vi famler i blinde og har virkelig brug for en retning og en metode at holde os til. Vi tænker også at det vil hjælpe Lukas, at vi er konstante og siger og gør det samme hver gang (så vidt muligt)

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

De bedste hilsner
Lukas' mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Diverse | 4 år, 6 mdr.

Hjælp - vi skal flytte!:-)

Kære Helen Vi har været så heldige at finde et nyt dejligt hjem til vores...

Læs hele brevet og Helens svar


23. november 2017 | Sovevaner | 4 år, 5 mdr.

Særligt behov for tryghed eller dårlige vaner?

Kære Helen Vores datter på lige knap 4 1/2 år har det sidste lange stykke...

Læs hele brevet og Helens svar


20. november 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Fjolleri... og er han klar til skole?

Kære Helen, Vi skriver fordi vi har en søn, som vi er i tvivl, om er klar...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Dreng som er bange for mange ting + sengevæder

Hej Helen. Du får lige et brev mere herfra. Min store dreng på 5 1/2 er en...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annoncer

Annonce