Annonce

Annonce

Brev:

Jaloux søn


6. august 2017

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Jaloux søn

Hej Helen

Jeg skriver til dig angående min søn på knapt halvandet år. Han er meget jaloux. Hans far og jeg må ikke kramme eller lignende uden at han går helt i baglås. Han bliver stiktosset og kan finde på at begynde at skrige. Vi har prøvet forskellige ting - både tage ham med i krammeren (hvor han så skubber min kæreste væk og kun vil kramme mig), samt at sige stille og roligt til ham at han lige må vente et øjeblik og at vi gerne må kramme hinanden (hvilket ikke gør nogen forskel).

Han har en storebror på 9 år, som er hos os hver anden uge (hos sin mor de modsatte uger) - de to drenge elsker hinanden over alt på jorden og de leger virkelig godt sammen. Min søn har også lidt svært ved hvis jeg krammer min bonussøn eller giver ham et kys, men det er ikke lige så slemt som når det er med hans far.

Jeg kunne forestille mig at det nok er fordi hans far ikke bruger ret meget tid med os - dvs. han er nok ikke så vant til at se os kramme. Men han skal jo alligevel lære at det må vi gerne uden at han skal blive sur over det. Har du nogle forslag til hvordan vi gør det bedst? Det er ikke en mulighed at få hans far til at bruge ...


Annonce

... mere tid sammen med os - men det er en længere historie. Jeg leder efter et tiltag der kan bruges når vi står i situationen, og som med tiden vil lære vores søn at det er ok - hvis dette altså findes...

Han er de sidste par måneder begyndt at bide her hjemme. Men det virker ikke som om at det er af afmagt. Det er ikke pludselige bid - han tager langsomt ”tilløb” til det, så man kan se at det er det han skal til og så kan jeg som regel nå at sige ”Nej, du må ikke bide. Du må gerne prutte” - hvorefter han prutter én på maven eller armen (med munden) i stedet for. Dog er det ikke altid jeg når at stoppe ham/flytte fokus, og han ender med at få bidt.

Han bed forleden nede i vuggestuen, hvor de samtidig gav udtryk for at han var meget jaloux når nogle af de andre børn fik opmærksomhed fra den pædagog han gerne ville være hos. Det virkede som om at de koblede de to ting - det at bide og jalousien. Jeg ved godt det er svært for dig at sige ret meget om, men tror du der er en sammenhæng?

Og hvordan får jeg ham til at stoppe - både med at bide men også med at være jaloux (hvis ikke de to ting hænger sammen)?

Ser frem til dit svar.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Vil ikke puttes af far

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig vedr vores dejlige datter på nu...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

16 mdr. søvn

Hej Helen Jeg samsover med min dreng på 16 mdr. Det har vi gjort siden han...

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Natteroderi og ammestop

Kære Helen. Jeg har ofte brugt dine tidligere brevsvar som guidelines, når...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Opdragelse | 17 mdr.

Kaster med maden

Hej Helen. Først vil jeg lige sige tusind tak for dit svar på mit sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Legetøj

Barnet har bedst af det nære samspil der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet egne sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Maling skal være giftfri og må ikke skalle af. Tøjdyr og dukker skal kunne vaskes og du skal sikre...

Læs mere i Babylex

Drikkevarer

Små børn bør drikke mælk og vand. De lidt større børn kan tilbydes lidt fortyndet saft og juice, men det er i begrænset mængde, da det indeholder sukker.

Børn over 1 år bør ikke få mere end ½ liter mælkeprodukt dagligt.

Sodavand bør ikke gives til børn under 3 år.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annoncer

Annonce