Annonce

Annonce

Brev:

Vred og slår


2. august 2017

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Vred og slår

Kære Helen

Du har hjulpet mig godt på vej, og nu håber jeg igen du kan give vores familie lidt af din magi.

Min datter er nu 22 måneder og lillebror er 5 måneder. Lillebror er mild og glad, sover godt og er netop startet grød.

Min datter har altid haft meget temperament. Allerede som baby havde hun en holdning til de fleste ting. Alt skal kæmpes (tøj på, bleskift, skal/skal ikke i klapvogn osv.). Og sådan har det været lige siden.

Det er imidlertid blevet meget værre den sidste måneds tid. Og jeg begynder at mærke, at det påvirker resten af familien rigtig meget. Hun er begyndt at styre familien i en sådan grad, at jeg ofte har ondt i maven inden, at jeg fx skal hente hende i vuggestuen. Jeg bruger meget tid på hende, og lillebror ligger efterhånden alt for ofte alene på sit tæppe eller skal høre på skrig og skrål i timevis. Han bliver også ked af det.

Jeg har hidtil forsøgt at bruge principperne i din bog om opdragelse. Jeg rummer hende, tilbyder min omsorg, sætter ord på alle de følelser, jeg tænker hun har - og at jeg godt forstår, at det hele kan være svært.

Hun skriger gerne i op til 40 min, laver flitsbuer. Og nu slår hun også rigtig meget. Hvis hun er hos mig, sætter jeg hende ned og siger tydeligt, at hun ikke må slå. Hvis hun forsøger fra gulvet, bevæger jeg mig væk fra hendes hænder og gentager "ikke slå, kun ae".

Jeg ved godt, at det formentlig hovedsageligt handler om, at hun er nået en ...


Annonce

... selvstændighedsfase. Det afspejles klart i, at hun selv vil tage sko på, tøj på, bestemme en masse ting - alt sammen noget, som hun ikke mestrer endnu. Og så bliver hun ked af det og frustreret.

MEN. Selvom jeg får dårlig samvittighed af af at skrive det, er der også en vrede - et generelt meget dårligt humør - som jeg ikke forstår. Allerede når hun står op, kan hun kigge vredt på min mand eller mig og råbe "nej nej nej".

Mine forældre og pædagogerne ser set sjældent - det er kun min mand og jeg der får de store ture.

Min mand har netop fået arbejde de næste 3 mdr, hvor han ikke kan være sammen med os i hverdagen (kun fredag til søndag), så jeg er alene med begge børn. Jeg får hjælp af familie og en pige fra vuggestuen. Praktisk skal det nok gå - men nu er jeg alene om at tage vreden og slagene. Og det føles ret hårdt.

Jeg sætter spørgsmålstegn ved, hvad det er jeg gør galt. Inderst inde føler jeg, at hun styrer lidt bevist med mig. Men jeg har også læst mig til, at børn ikke tænker sådan. De er ikke manipulerende, men umiddelbare. Jeg er helt med - men føler stadigvæk, at jeg gør noget galt.

I dag pressede tårnene på ved aflevering i vuggestuen - og det går jo ikke, at hun ser mig ked af det. Pædagogerne sagde, at jeg heller måtte skynde mig at smutte - og jeg følte mig så pinlig. Jeg skal jo være den stærke.

Det her handler vist mere om følelser. Jeg håber du alligevel vil hjælpe mig med dine tanker.

Kærlig hilsen
Annette

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. marts 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Søvnbehov - river og bider, del 2

Hej igen.. Jeg svarer lige på dit brev, mht søvntimer.. Fordi umiddelbart...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Fra favn til seng - 18 mdr.

Kære Helen Jeg har sendt dig et brev tidligere i dag også, men vil holde...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Søvnbehov, river og bider

Hej Helen. Nu skriver jeg lige igen angående vores datters søvn. På...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

2 årig der ikke vil falde i søvn

Kære Helen. Jeg skriver da min kæreste og jeg er ved at være desperate ifht...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annoncer

Annonce