Annonce

Annonce

Brev:

Fireårig sladrer


30. juli 2017

Kategori:
Alder:
4 år, 1 mdr.

Fireårig sladrer

Hej Helen.

Min datter er skilsmissebarn, og selvom samarbejdet kører rigtig godt har vi lige nogle steder hvor vi er uenige.. Blandt andet omkring "sladder".

Min datter på fire år (lige fyldt fire), har for vane at "sladre" hvis nogen gør noget hun godt ved man ikke må. Hvis hun feks er hjemme og lege hos nogen så sker det af og til at det barn hun er hjemme hos tager noget af sit legetø fra hende fordi "det er mit legetøj". Her siger min datter til barnet at "ja, men jeg legede med det" eller "jeg leger med det". Når barnet så ikke vil aflevere det til min datter igen, så render hun efter en voksen for at få hjælp, og dette opfattes (især i hendes fars familie) som sladder.. De mener at hun bare skal acceptere at det jo er det andet barns legetøj.

Her er vi meget forskellige, da vi jo hjemmefra lærer hende at man skal deles og at andre børn godt må lege med hendes legetøj uden at hun må tage det ud af hænderne på dem.. Hun har også lært at sige "stop" eller "du må få det når jeg er færdig", men ude bliver hun meget ulykkelig når børnene så ikke hører efter og så er det her hun henter en voksen. (I fars familie mener de at børn på fire skal kunne leje ...


Annonce

... sammen ovenpå mens de hygger nedenunder) Her mener jeg at hun selvfølgelig skal have hjælp til at få løst konflikten, så børnene kan komme videre i legen. Uden at nogle af børnene bliver dømt til skældud.

Men er det forkert af mig at lære hende den model? Min eksmand/eksfamilie, mener at hun bliver pylret og at det er forkert at "sladre", hvor jeg egentlig ikke mener at det er sladder, men en bøn om hjælp i en situation hun ikke helt selv kan løse.

Pædagogerne i hendes børnehave siger at hun er "opdraget for godt" da hun hverken slår eller skælder de andre børn ud, men henter en voksen i stedet. De mener det positivt og mener at hun vokser fra det når sprog ogsv bliver bedre. men vi vil jo gerne hjælpe hende nu, både så hun ikke bliver et klynkevorn barn der render til de voksne med alt. Men også så hun ikke får skæld ud for at pylre/sladre... Hvordan kan vi hjælpe hende til at løse den slags konflikter selv (så hun ikke får nederlag og skæld ud hos far) samtidig med at vi lærer hende hvordan vi syntes hun bør opføre sig? Og samtidig med at hun føler at det er trygt at bede voksne om hjælp?

Mor til en "sladretante" eller bare en helt normal fireårig??

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Diverse | 4 år, 6 mdr.

Hjælp - vi skal flytte!:-)

Kære Helen Vi har været så heldige at finde et nyt dejligt hjem til vores...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2018 | Kost og ernæring | 3 år, 10 mdr.

Vil ikke spise - 3 år, 10 mdr.

Kære Helen. Jeg har brug for råd i forhold til vores datter på 3 3/4 år.....

Læs hele brevet og Helens svar


1. januar 2018 | Opdragelse | 4 år

Lidt svært at være storebror

Kære Helen. Jeg er så heldig, at jeg har fået barn nummer 2 for otte uger...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Dreng på 3 år i to verdener

Kære Helen Vi har en dreng på 3 år og 7 måneder. Han er energisk, arbejdsom,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. november 2017 | Sovevaner | 4 år, 5 mdr.

Særligt behov for tryghed eller dårlige vaner?

Kære Helen Vores datter på lige knap 4 1/2 år har det sidste lange stykke...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Svangerskab

Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.

Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annoncer

Annonce