Annonce

Annonce

Brev:

Sutteflaske og dræn


2. marts 2017

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Sutteflaske og dræn

Kære Helen

For at gøre en lang historie kort, så ammede jeg min søn om natten, indtil han var 12 måneder, hvor han var for utålmodig til at vente på mælken, hvorfor vi gik over til at give ham sutteflaske med MME om natten.

Vi ville gerne begynde at vænne ham af med at få flaske og mælk om natten, men da han konstant led af væske på ørerne og tydeligt havde ondt, var flasken hans eneste trøst, da det udlignede trykket (og mælken beroligede ham). I januar fik han lagt dræn (der var han 16 måneder), hvilket har hjulpet rigtig meget. Da han fik det lagt, fik vi vænnet ham af med at få mælk (letmælk) ved puttetid. Han har siden da stadig fået sutteflaske inden putning, men kun med vand, som han også har drukket en tår af, når han engang imellem er vågnet om natten. - Vi har håbet på, at han lige pludselig selv vælger flasken med vand fra. (den er stadig en stor tryghed for ham og noget han forbinder med sovetid).

Ligenu er han forkølet og ørerne flyder. Derfor har han været lidt mere pylret og har vågnet ca. kl. 24, 3-4 timer efter han er blevet puttet og er ulykkelig. Det eneste der har fået ham til at falde til ro en en flaske med letmælk (100 ml.). Vi gav ham dette, da han som sagt var ked af det og havde let feber, hvorfor vi gerne bare ville trøste ham og give ham, hvad der kunne få ham til at falde til ro.

Nu er feberen ovre og ørerne er blevet bedre (efter vi har skyllet med eddike/vand blanding), men han vågner stadig ved midnat og vil have mælk.
I nat ...


Annonce

... besluttede vi os for, at han ikke skulle have det, nu hvor han ikker har feber mere. Men han blev simpelthen så vred og ked af det. Han skreg, slog og gik ud af sengen (han sover ved siden af os og kravler over i vores seng i løbet af natten) og pegede ud mod køkkenet og sagde "mælk". Vi stod fast, trøstede ham, gik rundt med ham og sagde, at han kunne få noget vand. Men han blev ved og blev mere og mere arrig og til sidst hentede vi lidt mælk i en kop, som han heller ikke ville have og som gjorde ham endnu mere sur - han ville have det i en flaske. Så vi hældte mælken (50 ml ca.) op i flasken, hvor der var vand i, det drak han og faldt derefter til ro.

Jeg ved, at han er ret gammel til stadig at få flaske - vi har nok tænkt, at så længe det kun er med vand er det ok, og at han selv vælger den fra, når han ikke har behov for den mere. Men nu hvor han er begyndt at ville have mælk i flaske om natten (han er tilfreds bare med vand til puttetid), er jeg i tvivl, om der kan være en årsag, eller om det er en 'dum vane', som vi skal hjælpe ham af med. Det var nemlig så hårdt i nat, da vi nægtede ham den, og vi kom jo også til at give efter, efter 30 min, da vi syntes det var hårdt at se ham så frustreret og kom i tvivl om, om det var der rigtige vi gjorde.

Vi er opmærksomme på at få en masse væske i ham i løbet af dagen og han bliver altid tilbudt grød eller en banan inden sovetid.

Glæder mig til at læse dit svar om, hvad du tænker om situationen.

Kærlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

16 mdr. søvn

Hej Helen Jeg samsover med min dreng på 16 mdr. Det har vi gjort siden han...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Opdragelse | 17 mdr.

Kaster med maden

Hej Helen. Først vil jeg lige sige tusind tak for dit svar på mit sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Søskende-samsovning - 16 mdr.

Kære Helen Mange tak for gode svar og råd ifm storesøster og lillebrors...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Kræsent barn

Kære Helen, Jeg har en lille dreng på 1½ år, som er voldsomt kræsen og jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 21 mdr.

Vågner konsekvent kl. 5 men er ikke udhvilet

Kære Helen, Alberte på 21 mdr. Vågner konsekvent kl. 05 hver morgen. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annoncer

Annonce