Annonce

Annonce

Brev:

Brug af time-out i vuggestuen


24. februar 2017

Kategori:
Alder:
3 år

Brug af time-out i vuggestuen

Hej Helen

Så er jeg her igen - denne gang med brug for noget fagligt input i en drøftelse om pædagogiske metoder i min datters vuggestue.

Da jeg hentede hende forleden, opleven jeg en pædagog sætte en ca. 3-årig i time-out (ikke mit barn). Pigen skulle stille sig op mod væggen og måtte ikke sige noget. Hun stillede sig straks på den udpegede plads (hvilket tydede på, at hun havde oplevet det før), men da hun alligevel sagde noget, fik hun svaret "shh, du bliver straffet". Dette udspillede sig altimens samme pædagog overrakte mig min datter og kort fortalte om hendes dag. Jeg gik derfra med en knude i maven, men handlede ikke, fordi det ikke var min barn, og ikke havde set, hvad der gik forud - bortset fra en lille uoverensstemmelse om noget legetøj, men det virkede alt sammen stille og roligt og helt almindeligt for deres alder.

Jeg snakkede med min mand om det om aftenen, og han blev meget vred og skuffet, så vi blev enige om at skrive til ledelsen og bede dem forklare deres pædagogik - vi beskrev selvfølgelig oplevelsen.

Jeg har så fået et svar i dag, hvor den administrative leder, som ikke har sin daglige gang i vuggestuen, skrev et meget tilfredsstillende svar og forklarede, at de ville holde et ekstra kursus for personalet om "positive education" og desuden ville observere mere indgående og ...


Annonce

... indskærpe de pædagogiske metoder over for personalet. Hun synes at Til sidst har hun så sendt en oversættelse af deres nedskrevne retningslinjer for personalet, og det ser alt sammen rigtig fint og tiltalende ud - og ligger helt på linje med hvad jeg har læst om i forhold til dansk pædagogik. Indtil jeg ser ordet time-out. "Hvis barnet har brug for at køle ned, skal pædagogen forklare barnet hvorfor det sættes i time-out - og barnet kan så sættes i time-out i det samme rum, hvor de opholder sig, så barnet føler sig tryg." Det var tydeligvis det jeg så et eksempel på.

Min umiddelbare reaktion var, at det var en afsindig gammeldags måde at håndtere en meget lille konflikt på, men som mange gange før blev jeg lidt i tvivl om, hvordan jeg skulle reagere, fordi vi ikke er i Danmark, og vi ind i mellem skal vælge vores kampe lidt med omhu. Men alt i mig siger bare, at man simpelthen ikke skal bruge time-out - og da slet slet ikke på så små børn. Hvad er din holdning til time-out - især i vuggestueregi?

Det er vel hvad man i DK kalder en integreret institution med grupper fra 0-4 år. Jeg føler, at jeg har brug for lidt faglig balast, når jeg skal gøre dem klart, at jeg ikke er interesseret i at have mit barn i en vuggestue, hvor det er i orden at bruge time-out.

Jeg ser frem til dit svar.

Venlig hilsen
en lidt trist mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden.

Temperaturen kan stige pludseligt, og når temepraturen stiger for hurtigt kan temperaturreglueringscenteret i hjernen ikke følge med og kramperne opstår.

Når barnet har krampe vil det evt. udstøde et lille skrig, rulle med øjnene, spænde i hele kroppen, blive stiv som en flitsbue og/eller ryste i arme og ben.

Har man set et epileptisk anfald, så ligner det dette og det kan virke...

Læs mere i Babylex

Rabarber

Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.

Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.

Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annoncer

Annonce