Annonce

Annonce

Brev:

Min 5 åriges reaktioner


25. januar 2017

Kategori:
Alder:
5 år

Min 5 åriges reaktioner

Hej Helen.

Jeg er hel ny her men har læst mange af dine breve til andre når jeg i frustration har forsøgt at tilegne mig ny viden.

For 2 1/2 år siden blev min eksmand og jeg skilt. Det var ret turbulent fordi jeg stod med vores datter på 2 1/2 år og en nyfødt. Vi har stadig den dag i dag et dårligt samarbejde desværre. Jeg prøver meget og inviterede også min eksmand med til morgen fødselsdag som gik rigtig godt men samarbejdet går ikke begge veje.

Vores datter har i den forbindelse oplevet en del dels med forandringer og dels med konflikter selvom vi har forsøgt at gøre det udenom hende - dog er hun blevet præget med konkrete ting og episoder som hun har fortalt om fra sin far. Hun bliver indviet i ting hun er alt for lille til og slet ikke bør tage stilling til!

Min datter er nu 5 år i dag og jeg føler slet ikke jeg har styr på hende. Er pt selv blevet sygemeldt fordi hele scenariet med to små børn, fuldtidsarbejde og mange konflikter med min eksmand gør hverdagen svær.

Min datter har altid profiteret meget af tryghed, genkendelighed og forudsigelighed. Hun var som 21/2 årig meget selvstændig og det er kun forsat sådan - man må ikke hjælpe med noget! Hun har sin mening om alt og argumentere om alt og accepterer ikke et nej.

Jeg er pædagog og har nok lavet den fejl at jeg har været meget inde og forklare ting for hende som er endt ud i at hun tit ikke vil høre på mig. Hun bliver enorm hysterisk hvis hun ikke bliver forstået og tidligere var hun slet ikke til at trænge igennem til. Jeg har prøvet mange forskellige ting; at være der / tale/ lytte men enten skriger hun så meget at hun ikke vil høre, jeg har forsøgt at sende hende i gangen for at hun kunne køle ned, nu sidder jeg i gangen med hende indtil der er ro!

Jeg er klar over at jeg har gjort mange ting forkert og tit ikke kunne gøre alvor af mine konsekvenser fordi jeg også havde en baby.

Hun er meget kontrol styret. I flere år har hun reageret kraftigt på hvis jeg tog morgenkåbe på - det er blevet meget bedre men hun nævner stadig at hun ik vil tale med mig hvis jeg har den på hvilket jeg så siger at så må hun lade være.

Pt må jeg ikke røre hendes tøj - "det bliver varmt" kommer jeg til at røre ved det nægter hun at tage det på. Ved godnat historier har hun haft reageret kraftigt på at "jeg havde spyt i munden og hun ikke kunne høre "(har fået undersøgt ørene - ingenting) hun bebrejdede mig for at når jeg talte lavt så kløede det i hendes tissekone.

Hun er naturligvis en rigtig dejlig pige men jeg er i vildrede! Jeg får tit dårlig samvittighed over at jeg skælder ud og kommer med trusler om minus godnathistorie mm som jeg godt ved er forkert men føler tit enormt meget ...


Annonce

... afmagt. Når jeg vasker hende om morgenen med en vaskeklud må jeg hellere ikke holde på hende og hun kan slet ikke klare for meget tandpasta. Nu er det også som om hun har fået et problem med at jeg børster oppe ved tandkødet og spytter ud og gør ved og der bliver en kæmpe scene omkring dette. Når jeg får sagt fra efter for mange chancer og så ikke vil eksempelvis; læse en bog, børste hendes tænder mm., kan hun slet ikke rumme det og fortsætter med at at skrige og græde eller være ulykkelig og det kan tage alt fra en halv til en hel time.

Jeg tror i den grad også hun søger grænser og måske jeg ikke pt formår at sætte dem men er det helt normalt det her?

Jeg får ofte af vide fra andre at jeg skal bruge en anden tone men synes tit jeg ender med at blive sur og hæve mit stemmeleje hvilket gavner ingen og når jeg opsætter konsekvenser bliver hun jo hidsig (fx når jeg sender hende ud i gangen) samtidig har jeg en dreng på 21/2 som jeg også skal tage mig af!

Jeg vil så gerne finde nogle gode og rigtige metoder til at håndtere hende uden at skulle skælde id. Ofte bliver jeg selv meget presset på tiden og kan godt stresse over hvis hun sover for sent. Ofte føler jeg hverdagen som stresset fordi vi også skal ud af døren til et specifikt tidspunkt og det ender med at blive meget italesat hvor travlt vi har!

Hun er pt i en 10/4 ordning og den mindste er også til marts i en 10/4 ordning. Hun italesætter at hun bare vil være her hos mig. Selvom hun er vænnet til skiftene tror jeg stadig det er svært for hende. Hun er hos sin far fra torsdag til fredag den ene uge og torsdag til søndag den anden uge. I julen endte jeg med at have hende 14 dage samlet og hun var en hel anden pige her, glad og jeg kunne kramme og kysse hende hvilket hun næsten ikke vil til hverdag. Efter det nye år er startet igen er hun meget præget af disse humørsvingninger.

Hendes mormor hentede hende her forleden og endte med at gå ked af det hjem fordi min datters tilgang simpelthen er så sur og hun vil ikke svare, sige pænt goddag eller noget som helst. Det skal også siges at hun har det meget svært hvis jeg skal til møder og hun skal puttes af mormor og morfar eller generelt passes. (Det sker dog ikke så tit) dog har vi et meget tæt forhold til mine forældre og boede også derude i en overgangsperiode så forstår ofte ikke hendes "problem" ift dette. Hun er dog også generet overfor andre hun ikke kender så godt!

Jeg ved at jeg sikkert har blandet rundt i en hel masse ting i dette brev og det sikkert står lidt spredt, men jeg ved hverken hvor jeg skal starte eller slutte. Jeg ved bare at jeg har brug for et andet syn på tingene og jeg håber inderligt du kan hjælpe mig!

De bedste hilsner herfra.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Diverse | 4 år, 6 mdr.

Hjælp - vi skal flytte!:-)

Kære Helen Vi har været så heldige at finde et nyt dejligt hjem til vores...

Læs hele brevet og Helens svar


23. november 2017 | Sovevaner | 4 år, 5 mdr.

Særligt behov for tryghed eller dårlige vaner?

Kære Helen Vores datter på lige knap 4 1/2 år har det sidste lange stykke...

Læs hele brevet og Helens svar


20. november 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Fjolleri... og er han klar til skole?

Kære Helen, Vi skriver fordi vi har en søn, som vi er i tvivl, om er klar...

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Vores søn hører ikke efter - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen. Så har vi desværre brug for din hjælp igen. Vores søn på knapt...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Dreng som er bange for mange ting + sengevæder

Hej Helen. Du får lige et brev mere herfra. Min store dreng på 5 1/2 er en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex

Frugtmos

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Men også i 4 og 5 mdr´s alderen nyder børn ofte at få lidt frugtmos, især pga den søde smag. Det anbefales at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også at du tilbyder frugtmos som topping på en grød eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, men du kan også give mos af fersken, melon og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annoncer

Annonce