Annonce

Annonce

Brev:

At være 3 år og høre efter


4. august 2016

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

At være 3 år og høre efter

Hej Helen.

Tak for gode og brugbare svar indtil videre, som har været en stor hjælp på vejen, i vores lille familie, så tak for det :)

Jeg skriver nu igen, da jeg har et spørgsmål til, det at være 3 år og høre efter.

Egentlig syntes jeg vores 3 år og 4 mdr. dreng hører ok efter, ja en gang imellem svipper det da også herhjemme, og så baner jeg vejen istedet for alt for mange ord, som kom nu skal du i bad, og så går vi, så bliver han lidt sur, men det går meget hurtigt over, eller nu skla du komme fordi vi skal afsted, og hvis han ikke kommer, så går vi bare hen og tager ham i hånden og går eller hvad det nu er vi beder ham om - MEN, i mandags overflyttede vores dreng fra en mellem gruppe (2-4 årige) som bliver kaldt vuggestue, til deres rigtige børnehave afdeling, i dag, fik jeg så en lille opsang fra pædagogen, som kender vores dreng rigtig godt i forvejen, da det er en institution med åbne døre, at han havde svært ved at høre efter, at hun måtte bede ham om den samme ting 6 gange før han gjorde det, feks. at tage sko på, bukser på ect. og at det skulle vi arbejde med alle sammen, samt at hun da ville være nervøs for at tage ham med på tur hvis han ikke kunne hører efter , når de går på vejene.

- Øhh blev lidt forundret, og efter nærmere eftertanke, så er vi nok også lidt gode til at nurse ham herhjemme, vi giver ham tøj på og sko, det beder vi ham ...


Annonce

... ikke selv gøre, han kan godt, men det er meget hurtigere og nemmere at vi bare gør det, og det ville nok også ende med skig og skrål - men han tager selv skoene af når vi kommer hjem, og uden at vi skal bede ham om det, han går aldrig ind med sko på, og han er ret god til at hører efter generelt, og vi kan sagtens have ham med på tur uden at han løber nogle som helst steder, det tror jeg også vuggestuen har kunnet, vi har ihværtifald aldrig hørt andet.

Skal han selv gøre alt dette ?! Tænker på at han jo kun er 3 år.
Hvordan kan vi hjælpe ham på vej med at hører efter ?!

Han kommer selv og fortæller at han ikke hørte efter X ( Pædagogen ) i dag, med en lidt trykket mine, og til det svare jeg, nå for pokker, men man skal jo hører efter, hvad de voksne siger. og så går der ikke længe og så siger han, mor jeg hører altså efter, hvortil jeg så svare, men søde skat, du hørte jo ikke efter hvad jeg eller X, ect. sagde, og det skal man jo. Meeeen mor, det gør jeg altså, hmm hvad svare man til dette ? Det får mig til at tvivle på om han forstår det at hører efter? Altså selve sætningens betydning! hvad tænker du?.

Tilgengæld oplever vi meget herhjemme, at hvis han er træt, overtræt, overstimuleret ect. hører han overhoved ikke efter noget som helst, så dette sagde jeg til pædagogen, men det blevet hurtigt af fejret, og det var altså ikke derfor.

Med venlig hilsen
H

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2018 | Opdragelse | 3 år, 5 mdr.

Vil ikke acceptere bonusfar

Hej Helen Vi er en sammenbragt familie på 5, hvor min kæreste har to store...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Lære at sove selv, og i egen seng snart 3 år

Hej Helen. Skriver til dig da vores pige på snart 3 år stadig ikke selv kan...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2018 | Kost og ernæring | 3 år, 10 mdr.

Vil ikke spise - 3 år, 10 mdr.

Kære Helen. Jeg har brug for råd i forhold til vores datter på 3 3/4 år.....

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Akupunktur

Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.

Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.

Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annoncer

Annonce