Annonce

Annonce

Brev:

Voldsom morsyge


13. januar 2016

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Voldsom morsyge

Hej Helen.

Så er det tid til endnu et spørgsmål herfra.

Vores skønne dreng er snart 2 år. Han bliver 2 år til februar.
Han er en aktiv lille dreng, der "snakker" og fortæller historier hele tiden. han løber, hopper, griner, kildrer og meget mere, og er næsten altid i godt humør og suger til sig af sine omgivelser.

Han er for det meste glad og tilpas, dog har vi i et stykke tid nu (fra et stykke før jul) døjen en del med meget slem morsyge, og skriver nu til dig for at høre om der er noget vi kan gøre for at gøre denne periode mindre problemfyldt og til ikke at blive permanent.

Lidt forskellige eksempler på morsygen:

Min mand og vores dreng kan lege rigtig godt sammen og der er ingen problemer, min mand er faktisk bedre til at lege med vores dreng end mig, og han ELSKER at lege med sin far. Jeg kan sagtens være igang med noget helt andet og kan være i et helt andet lokale uden problemer.

Det er tid til få nattøj på, hvilket min mand fortæller den lille, hvorefter verden vælter fuldstændig for ham. Han løber ud efter mig, græder og græder og siger "nej far, mor" og vil have mig til at skrife ham og give ham nattøj på.

Andre gang kan det være eksempler på, at det kun dur hvis det er mor der giver grød, mad, mælk mm. hvis far gør det vælter verden for den lille fyr, han bliver helt ude af den, græder, græder og græder, nærmeste skriger og snot og tårer står ud til alle side og han kan slet ikke fokusere.

Er jeg på toilet og har jeg lukket døren, kan hele verden også vælte for vores dreng, hvis han opdager det (hvis han f.eks. er igang med at lege med far) - så nærmeste skriger og græder han og åbner døren panisk for at komme ind til mig, selvom han var igang med en dejligste leg med sin far.

Nogle gange er det ...


Annonce

... konstant at det kun er mor der dur, andre gange kan han godt "snakkes til" at det er far der gør noget, der er stadig lidt brok, men til sidst accepteres det og andre gange igen vælter verden fyldstændig, hvis han ikke får sin "vilje" i forhold til hvem der skal gøre hvad.

Ligeledes er det i perioder helt forærdentligt hvis jeg går, mens andre gang er det okay, og han vinker bare og smiler til mig.

Vi er lidt i tvivl om, hvordan vi bedst kommer igennem denne periode. Vi ved godt, at det nok er meget normalt, at have disse perioder hvor den ene foretrækkes frem for den anden.
Men det er både hårdt at være den der dur og den der ikke dur og vi er tvivl om hvordan vi bedst tackler det.

Vi overvejer hvad der er bedst?

1) At han får "sin vejle" at mor bare gør alt ting - når det er muligt i disse perioder.

2) At han får sin vilje engang imellem, når det giver mening eller er lige meget hvem der gør hvad, og ellers udfordres lidt i forhold til far også kan, og vælter det hele tager mor over.

3) At vi skiftes, også selvom verden så vælter engang imellem?

Jeg tager mig selv i at sige "jou det kan far godt, det er han ligeså god til som mor", hvilket jeg egentlig ikke helt ved om er okay, da jeg så er bange for, at jeg på en måde giver den lille gut ret i, at mor er bedre, hvilket ikke er korrekt. For hos os er mor ligeså godt til at putte, bade, give tøj på mm. som far - der er ingen forskel, og vi har altid været meget fælles om det hele.

Måske også derfor det er ekstra hårdt, især for min mand, at han til tider nu bare slet ikke dur, ligemeget hvor meget han forsøger. :(

Hvordan kommer vi bedst og hurtigst igennem denne periode, med vores ellers glade og smilende dreng?

Venlig hilsen

Forældre til en skøn dreng.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. januar 2018 | Sovevaner | 21 mdr.

Vågner konsekvent kl. 5 men er ikke udhvilet

Kære Helen, Alberte på 21 mdr. Vågner konsekvent kl. 05 hver morgen. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

Bleskift

Hej Helen Vores søn løber væk og gemmer sig hvergang vi siger at vi vil...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

To sprog

Hej Helen Her hjemme taler vi to sprog til vores søn, jeg taler kun dansk...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Skal han blive siddende ved bordet?

Hej Helen, Min søn på 20 måneder har altid haft en god appetit og sidder...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Hvor meget fjernsyn er okay?

Hej Helen. Tak igen for svar og en uundværlig brevkasse. Jeg tænker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex

Vugge

At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling.

Næaten alle børn elsker også at blive vugget, både når de bliver vugget i en arm og når de ligger i en vugge.

En vugge har dog den ulempe at den ofte er kort og barnet vokser hurtigt ud af den. Hvis I vil have en vugge er det derfor en god idé at købe en vugge, hvor der er plads til barnet i længere tid. Derudover er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annoncer

Annonce