Annonce

Annonce

Brev:

Bordskik, slik og udebesøg


22. januar 2014

Kategori:
Alder:
3 år

Bordskik, slik og udebesøg

Kære Helen,

Jeg har holdt en lille pause herinde, men nu er jeg tilbage igen. Min store dreng er lige fyldt tre og lillebror er 4 måneder gammel. Lillebror er dejlig nem og virker til at stortrives. Det er storebror som vi ofte har situationer med som vi finder svære at håndtere. Han er en rigtig dejlig charmetrold som vi knuselsker, men han kan også være bestemt, stædig og meget utålmodig og det har han nok ikke fra fremmede ;-)

Vores udfordringer går blandt andet omkring madsituation og bordskik. Han har altid været glad for mad og været god til at spise ved bordet. Men nu er det som at der er mange andre ting som han hellere vil end at sidde ved bordet. Han starter fint med at sætte sig, spiser et par mundfulde eller 3 og derefter går han fra bordet. Vi har tidligere ikke været gode til at påpege for ham at man sidder ved bordet indtil man ikke kan spise mere før man går ned og leger.

Jeg har desværre også været typen som har fulgt efter ham og givet ham mad efter at han er gået fra bordet, og det er jo det som bider os i halen nu. Nu får han af vide at køkkenet er lukket når han går fra bordet og så er der ikke mere mad før næste måltid. Vi plejer at spise aftensmad tidligt mellem kl. 17 og 17.30 og han går i seng kl. 19. Kan man forlange af ham at hvis han ikke spiser aftensmad så er der ikke mere mad før morgenmaden næste dag?

En anden udfordring går på slik. Vores søn har aldrig fået slik hjemme han har kun fået det hvis vi har været hos bedsteforældre eller på besøg på hos folk som har det stående på bordet. Det er ikke sådan at han aldrig får sukker, vi har bare hellere ville give ham en flødeis ...


Annonce

... eller hjemmebagt kage, boller eller lignende i weekenden, i stedet for slik. Hos bedsteforældrene har han fået lov til at få en passende mængde slik, vi kan fint sige fra overfor bedsteforældrene, hvis vi synes at slikket skal gemmes væk. Spørgsmålet går på når vi er ude på besøg hos andre.

I går var på besøg hos en legekammerat. Der stod en stor skål slik på bordet og et fad med kager til de voksne. Min søn kunne slet ikke styre sig. Han løb hen til bordet, stak hånden ned i skålen og tog en kæmpe håndfuld vingummier i munden. Jeg sagde helt roligt til ham at så mange kan man ikke putte i munden samtidigt. Jeg lagde 10 vingummier ned på en tallerken og sagde at det var til ham og mere kunne han ikke få. Så legede han lidt og derefter tog han en kage og skyndte sig og proppe den i munden. Til det sagde jeg at han skulle huske at spørge først, men at han da godt måtte få en kage. Så legede han i 2 minutter og var straks tilbage ved slikket og tog en hurtig STOR mundfuld, mens at min opmærksomhed lige var rettet mod lillebror. Sådan fortsatte det. Til sidst sagde jeg til moren at hun meget gerne måtte stille skålen og fadet væk.

Det tog virkelig overhånd og jeg kunne slet ikke få kontakt til min søn og lave nogle aftaler med ham. Min søns legekammerat derimod tog kun et par vingummier, ellers legede han bare på gulvet og var ikke interesseret i hverken slikket eller kagefadet. Jeg snakkede lidt med legekammeratens mor og hun sagde at det nok var fordi at min søn ikke er vant til at få slik at han ikke kan styre det. Hvad tænker du om dette og hvad kan jeg i fremtiden gøre for at håndtere situationen bedre.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex

Børn i bilen

Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:

1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.

2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.

3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.

4....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annoncer

Annonce