Annonce

Annonce

Brev:

Kræsent barn


7. januar 2018

Alder:
18 mdr.

Kræsent barn

Kære Helen,

Jeg har en lille dreng på 1½ år, som er voldsomt kræsen og jeg har svært ved at gennemskue om der er tale om en magtkamp (jeg bestemmer selv hvad jeg spiser) eller om han reelt er kræsen. Jeg vil høre, om du kan give mig til tip til, hvordan vi håndtere det, for jeg bliver lidt nervøs for, om han får det han skal (i forhold til mineraler, vitaminer mm). Han ser sund og glad ud og virker til at trives. Han sover for det meste ok om natten med en enkelt lur om dagen og er i dagpleje, hvor han også trives (hun har dog ligeledes bemærket at han er meget kræsen).

En typisk dag ift mad:
- Morgenmad (havregrød med lidt smør, mælk og frugtmos i)
- Mellemmåltid hos dagplejemor (kan være en bolle eller noget grønt/frugt), hjemme har jeg forsøgt at variere en del, men lige nu rører han hverken frugt eller grønsager, jeg kan få brød/skorper med smør i ham, rosiner og figenstænger.
- Frokost som oftest er rugbrød med pålæg og gerne lidt gnavegrønt (her er det pt kun leverpostej, smøreost og makrel, som netop er kommet tilbage, efter han har afvist det i nogle uger – han rører stadig ikke det grønne, hverken agurk, peberfrugt, tomat, ærter eller majs)
- Mellemmåltid
- Aftensmad (vi laver ugentlige madplaner og det er så varieret som vi nu formår, uden at det bliver alt for besværligt eller dyrt (og lige pt med et nytårsforsæt om at udvide repertoiret med nye retter, der skal ligger på rygsøjlen). der er naturligvis nogle gengangere på menuen fordi vi ofte laver rigeligt, så vi har til at fryse ned. ...


Annonce

...

Der er som udgangspunkt ikke noget han ikke får lov at spise (hvis det altså er egnet til småbørn) inkl. lidt sødt fra tid til anden, da jeg ikke er tilhænger af fuldstændig sukkerfrit hjem (hvilket også er svært med en femårig i huset) men sødt i moderate mængder.

Han spiser ikke frugt overhoved, selvom jeg tilbyder det, men kan dog godt lide frugtsmoothies (som jeg også søder morgengrøden med).

Han spiser stort set alt brød med smør, leverpostej, smøreost og nu atter makrel, samt fiskefrikadeller/almindelige frikadeller.

Han elsker pasta med div. sovs til (kødsovs, fløde, tomat mm).

Jeg tror det der bekymre mig mest er, at han ikke spiser grønsager eller frugt. Han plejede at elske gulerødder og grønsagerne (majs, ærter mm) var i starten noget af det første der blev spist hos dagplejemor. Han spise også frugt i starten, men nu vil han ikke en gang have banan, kun en frugt smootie fra tid til anden. Ris er også helt udelukket, selv som risengrød eller ”most/blended” med sovs, ikke en gang boller i karry.

Er det normalt at det kan udvikle sig sådan og hvad kan vi gøre? Kan det være en fase? Jeg synes ikke han skal gå sulten i seng, så hvis ikke han spiser den mad jeg byder ham, så ender jeg ofte med at lave grød eller en rugbrødsmad til ham, men jeg ved ikke, om jeg bør tage ”kampen” og i så fald, hvornår man bør gøre det? Eller om man blot skal blive ved med at byde forskellige ting velviden at det flyver på gulvet med det samme.
Bør jeg give ham en vitaminpille?

Kærlig hilsen
Stine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Opdragelse | 18 mdr.

Hjælp til at få far ind i varmen

Kære Helen. Vi har en datter på 1 ½ år som faktisk altid har haft det svært...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Farsyg dreng

Hej Helen. Først og fremmest, tak for din geniale brevkasse, og dine...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

16 mdr. søvn

Hej Helen Jeg samsover med min dreng på 16 mdr. Det har vi gjort siden han...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Opdragelse | 17 mdr.

Kaster med maden

Hej Helen. Først vil jeg lige sige tusind tak for dit svar på mit sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex

Brystpumpe

En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.

Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.

Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annoncer

Annonce