Annonce

Annonce

Brev:

Grød/mos til pige på 5 måneder


27. december 2017

Alder:
5 mdr.

Grød/mos til pige på 5 måneder

Hej Helen

Jeg har en datter på 5 måneder, her d. 1 januar, som er fuldammet. Hun har faktisk lige fra fødslen sovet igennem og nogle nætter har hun gået 7-9 timer uden mad. Hun begyndte at vågne flere gange om natten (hver 3.-4. time), og jeg mistænker lidt at jeg ikke helt kan mætte hende mere, dog vil hun på ingen måde drikke mme. Derudover begyndte hun at virke meget interesseret i vores mad, når vi spiste aftensmad, så derfor begyndte vi så småt på grød.

Vi startede med boghvedegrød, da hun var 4,5 måned, hvilket ikke var den store succes. Jeg prøvede at give hende grøden 3-4 gange, men der kom mere ud ind der kom ind. Derefter prøvede vi at købe en Kidsme Food Feeder sut, hvor hun har fået banan, pære, vindrue, appelsin, mandarin osv. hvilket har været en stor succes - så hun virker til at være interesseret i at smage på noget andet end bare min mælk. Efter forsøget med grøden afprøvede vi mos. Vi fik kartofler til aftensmad, som jeg mosede sammen med nogle kogte gulerødder, og første gang hun fik det, spiste hun næsten 80 ml. Herefter ...


Annonce

... prøvede jeg at lave øllebrød til hende, i stedet for boghvedegrød, hvilket hun spiste 100 ml. af den første gang. Jeg er dog blevet i tvivl om hun overhovedet må få øllebrød før hun er 6 måneder gammel?

Derudover er jeg i tvivl om vi er gået for hurtigt frem med grød/mos? Efter forsøget med mos, har hun fået 100 ml. mos de sidste 5 aftener og næsten 100 ml. øllebrød de sidste 3 dage til frokost også. Altså har hun fået 2 dl. mad de sidste 3 dage - som egentlig er hendes aller første "møde" med mad.

Hendes afføring kommer som regel mellem 7-10 dages mellemrum, og efter opstart på mos og øllebrød er der gået omkring 4 dage. Hun virker ikke besværret af det, men er det for meget for hendes lille mave at starte ud på og skal hun gerne have afføring oftere når hun starter på skemad?

Derudover kommer der lige et lille tillægsspørgsmål: Skal jeg måle/veje kartofler, gulerødder og kogevandet af, for at følge opskriften, i forhold til hvor meget mme og fedtstof der skal i? Eller kan man gøre det lidt på slum?

Hilsen
den fortvivlede førstegangsmor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Laktulose

Laktulose er et middel som bruges ved hård mave. Hvis du oplever at dit barn ikke kan komme af med sin afføring og måske virker smertefopint i forbindelse hermed, så kan læge eller sundhedsplejersken anbefale dig at du giver dit barn laktulose.

Laktulos virker ved at blødgøre tarmindholdet ved blandt andet at trække væske ind i tarmen. Dette giver en mere lind afføring. Midlet optages ikke i blodbanen fra maven eller tarmene, det udskilles med afføringen.

Det er...

Læs mere i Babylex

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annoncer

Annonce