Annonce

Annonce

Brev:

Nedtrapning af mælk


10. december 2017

Alder:
7 mdr.

Nedtrapning af mælk

Hej Helen

Så får jeg igen brug for lidt rådgivning :)

Min søn Frederik er 7 mdr nu (korrigeret 6 mdr, da han er født 1 mdr for tidlig) og han er i fuld sving med skemad, hvor han spiser grød til morgen, frugt inden formiddagslur, grøntsagsmos med kød/fisk til frokost, frugt eftermiddag og grøntsagsmos med kød/fisk til aftensmad. Han får dertil både vand og indimellem MME af kop, hvilket han er glad for. Han får derudover mælk tidlig morgen, inden formiddagslur, inden eftermiddagslur, til natten, sen aften og få nætter et måltid midt på natten. Det varierer meget, hvor meget han spiser både af skemad og mælk - der er nogle dage, hvor han spiser rigtig godt af begge dele og andre dage, hvor han kun spiser få mundfulde, men dette er også okay ved jeg.

Jeg har din bog om børn og mad og synes den er helt kanon - jeg er især kæmpe fan af dine dagsplaner, da jeg synes de giver rigtig god mening og sætter lidt struktur på det. Dette også fordi jeg har en sundhedsplejerske som er lidt flyvsk og ikke rigtig har nogle retningslinjer at gå efter ift. op-/nedtrapning af mad/mælk. Min søn er som sagt født 1 mdr for tidligt, men dette mærkes/ses ikke, da han er helt med udviklingsmæssigt og hans mave-tarm-system har reageret helt fint på skemad.

Mit spørgsmål lyder på ift. nedtrapning af mælk og ændring af eftermidagsfrugt til grød. I din dagsplan på 7 mdr skriver du, at barnet har brug for ...


Annonce

... ca. 750 ml mælk i døgnet og man kan ændre eftermiddagsfrugten til grød samt undlade formiddagsmælken inden luren. Sagen er den, at Frederik umiddelbart spiser ca. 600-800 ml nu med formiddagsmælken inkluderet. Det skal siges, at han aldrig rigtig har været alderssvarende ift. mælkeindtag og jeg synes generelt han altid har ligget lidt under den mængde, der anbefales. Fx da han skulle op og have 1100 ml i døgnet regnet ud fra vægt sneg han sig aldrig rigtig op over 1000 ml, men har altid fungeret fint, har taget fint på og stortrives, så umiddelbart tror jeg bare ikke han har brug for så meget.

Jeg er i tvivl om, hvornår det kan passe med ift. ham at undlade formiddagsmælken (hvor han drikker alt lige fra 30-150 ml) samt ændre eftermiddagsfrugten til grød og samtidig sikre, at han stadig får nok væske. Som beskrevet tidligere, er han meget glad for at drikke af kop og drikke vand, men det er jo svært at vurdere, hvor meget der reel ryger ned, da der også ryger lidt ved siden af. Kan jeg godt følge din dagsplan til 7 mdr for ham på trods af korrigeret alder og undlade formiddagsmælken og erstatte eftermiddagsfrugt med grød? Min egen SP har ikke lagt det store i, at han er for tidlig født ift. mad og har sagt, at vi bare skal acceptere hvornår han vil spise og hvornår han ikke vil spise.

Håber du kan finde ud af mit lidt rodede brev og på forhånd tak for svar :)

Venlig hilsen
Carina

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annoncer

Annonce