Annonce

Annonce

Brev:

Skaber vi dårlige spisevaner?


5. november 2017

Alder:
9 mdr.

Skaber vi dårlige spisevaner?

Hej Helen.

Min kæreste og jeg er blevet en smule uenige om noget i forhold til vores datters madvaner, og derfor kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker i forhold til det spørgsmål.

Vi følger den dagsplan du har lavet i et tidligere spørgmål med fem daglige måltider.

Her er et eksempel:

7.30 morgenmad - havregrød med nøddesmør og tsk. yoghurt
10.00-10.30 frugtsnack i hånden.
13.00 frokost - grøntsagsmos og grønt i hånden, fx ærter, bagte grøntsager og brød. (til dette måltid får hun også kød eller fisk, hvis vi selv har spist det/ af og til linser i stedet)
16.00 - grød (hirse, ris- eller boghvede) med frugtmos og frugt i hånden.
18.15 - grøntsagsmos og grønt i hånden + brød (til dette måltid får hun også kød eller fisk, hvis vi selv har spist det/ af og til linser i stedet)

Vores datter spiser egentlig godt og er god til at sige stop, når hun ikke vil have mere. Nogen dage kan hun lide noget, hvor hun så ikke kan lide det næste dag (jeg tænker at vi voksne har jo også af og til lyst til noget den ene dag, som vi så ikke gider spise næste dag).

Men især dagens sidste måltid volder os problemer. Hun bliver besværlig og klapper munden i som en østers, når det kommer til skemaden, så har jeg prøvet kun at servere noget, hun selv kan have i hånden og det virker nogle gange, men andre gange sidder hun bare og leger med det. Vi har også prøvet at give hende skeen selv, så hun selv kan spise, og det virker også af og til, men er godt nok noget af svineri (mad ud over det hele :)

Nogle aftener har jeg så forsøgt at give hende yoghurt med havregryn for at få noget i hende når hun har nægtet alt andet - så hun ikke har brug for mere end to amninger i løbet af natten - ...


Annonce

... og det vil hun så gerne spise, selvom intet andet dur.

Min kæreste synes, at vi så bare skal give noget mere Yougurt, indtil hun er mæt, når hun ikke gider have noget af det andet, men jeg synes, det er lidt en uvane. Jeg er lidt i tvivl om, at vi så lære vores datter, at hun bare kan få noget andet, hvis hun ikke gider have det, der er på menuen.

Jeg ved ikke, om det er for tidligt at skabe sådan en dårlig vane eller det først og fremmest gælder om at lære hende at spise ved måltiderne nu, og så senere være konsekvent i forhold til at spise det, der bliver serveret. Jeg har jo heller ikke lyst til at sende hende sulten i seng. Måske er hun bare ikke særlig sulten ved det sidste og vil derfor kun spise noget som er “rigtig lækkert”. Som sagt spiser hun godt til de andre måltider.

Bare lige en sidebemærkning. Jeg synes selv, jeg er god til at prøve at afveksle, det hun spiser, så hun får prøvet en masse forskelligt og også kombinationer af ting. Når vi fx selv spiser grøntsagssuppe tager jeg nogle af de kogte grøntsager fra og mixer til en grød, eller vi har fx. prøvet gullasch da vi selv fik det, jeg er også begyndt lidt mere med nogle milde krydderier for at få forskellige smage, men af og til får hun fx. også bare avocado eller gulerosmos.

Som udgangspunkt køber vi ikke færdiglavet mos, i stedet fryser jeg tingene ned i portioner og tager op lidt af gangen. netop for at få noget afveksling. Det er kun morgenmaden og frokosten hvor vi spiser “vores mad” sammen med hende. Nogen gange har jeg spist lidt til det sidste måltid for at motivere hende lidt til at spise noget, men jeg tror ikke rigtig det har en effekt.

Glæder mig meget til at høre dit svar.

Venlig hilsen
Dorthe

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Hyppige opvågninger - 7 mdr.

Kære Helen, Jeg kunne rigtig godt tænke mig lidt råd til vores datters...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2018 | Udvikling | 7 mdr.

Ny mad og lære at kravle

Kære Helen. Tusind tak for din hjælp indtil videre. Særligt dit seneste svar...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Hjælp til nattesøvn

Hej Helen. Jeg skriver, fordi vi har brug for er godt råd til at få en bedre...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mælkedranker

Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.

Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne få jernmangel.

Hvis dit barn drikker mere en 1/2-3/4 liter mælk i døgnet og ikke har appetit til anden mad, så må du skære ned for mælkeindtaget. I stedet må du tilbyde vand, hvis barnet er tørstig.

Hvis du har svært ved at vurdere om dit barn er mælkedranker...

Læs mere i Babylex

Medicin

Et lille barn må aldrig få medicin uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter. Du skal altid følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage så er det vigtigt at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt risikerer du at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende. Evt. med en lille...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annoncer

Annonce