Annonce

Annonce

Brev:

Tandfrembrud - dårlig søvn og appetit


28. oktober 2017

Alder:
5 mdr.

Tandfrembrud - dårlig søvn og appetit

Hej Helen

Tusind tak for dine gode råd i mine tidligere breve, det er dejligt med nogle gode håndgribelige råd man kan tage fat på i baby rutinen :-).

Jeg skriver dog igen da der nu har vist sig en helt anden "problemstilling" i Noah's søvn og appetit saga. Jeg skrev tidligere at han sov dårligt om dagen og var meget urolig, og ville have mere mælk med to daglige måltider grød/mos.

Her for et par dage siden da han får sin grød støder skeen så på noget hårdt med et klonk, og det var da godt pokkers da jeg mærkede efter og fandt toppen af en tand, og her igår fandt jeg endnu en ved siden af som ikke er helt brudt frem endnu, men er meget tæt på overfladen.

Så nu prøver vi helt forfra :-). Jeg har introduceret slyngevuggen igen efter dit råd, men han sover stadig kun 30-40 min. Og i barnevognen her den anden dag sov han også kun 35 min. Han er ligesom på en måde gået i søvnstop. og han er gået fra sin gode rytme med 3 lure dagligt til 4 lure hvor han sjatsover 30-40 min, og stadig får han kun samlet 12-13 timer i døgnet. Er det noget der kan rettes op på når tænderne er ude og smerten væk eller retter babyer sig bare ind i deres nye sovevaner automatisk. jeg synes ...


Annonce

... ligesom ikke at vi har en god og fast rutine mere. Alt er ligesom kastet op i luften.

Derudover er han madmæssigt blevet mindre glad for fast føde, han hader grød, selv når vi putter hans yndlings mango topping på, elsker mos, men tager højst 5 små skeer før han bliver trodsig og låser munden fast som en musling, det grød/mos han så tager bliver skubbet ud med tungen fordi han konstant gnubber gummen med sin tunge.

Mine spørgsmål er så nu:

- Får han nok føde når han spiser så lidt og kun får modermælk og vand af kop?

- Det var et dårligt tidspunkt at "træne" ham ud af slyngevuggen. Men kan vi påbegynde det igen efter hans nye tænder er brudt ordentligt frem?

- Han er dybt ulykkelig når han skal puttes til natten og tager sig til munden, giver jeg ham flere dårlige vaner ved at berolige ham med mælk og vugge i mine arme?

- Og til sidst får han nok søvn med det sjatsoveri? Barnet vil simpelthen ikke sove længere end en time i nogle af de vante gamle old faithfuls?

Er ved at være lidt tyndslidt af at han sover så lidt og så er endnu mere tvær at putte til natten. Håber du kan "redde os" endnu en gang :-)

På forhånd mange tak

Kærlig Hilsen
Noahs mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn i barnevogn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg har netop skrevet et brev vedrørende nattesøvn. Desværre er...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annoncer

Annonce