Annonce

Annonce

Brev:

Fra to til tre flasker! Hvordan kommer vi tilbage?


19. oktober 2017

Alder:
11 mdr.

Fra to til tre flasker! Hvordan kommer vi tilbage?

Kære Helen

Vi har i en lang periode haft en god dagsrytme, som har fungeret godt for hele familien, hvor vi har givet hende 2 flasker i døgnet, en inden middagslur og en om natten. Hun er nu begyndt at efterspørge en ekstra flaske hver nat som hun tømmer. Vi er lidt kede af at både hun og os selv bliver forstyrret i vores nattesøvn med den ekstra opvågning hver nat, når nu hun i meget lang tid har kunnet nøjes med en flaske om natten. Vi håber du har nogle gode ideer til hvordan vi kan komme tilbage på en flaske om natten. Vores datter er 11 mdr.

Hendes rytme så nogenlunde sådan her ud inden hun begyndte at efterspørge en ekstra natflaske (dagstimerne er nogenlunde uændrede):

Vågner: 6.30
Morgenmad: 7.00
Tidlig lur: 8.30 (ca. 40 min)
Formiddagsmad: 9.30
Frokost: 11.30
Flaske til at blive puttet på: 12.30
Middagslur: 13.00 (sover mellem 1,5 og 3 timer)
Eftermiddagsmad: 16.00
Aftensmad: 18.00
Puttegrød: 19.00
Sovetid: 19.30
Natflaske: Mellem 00.00 og 03.00

Igennem den sidste tid er vores datter så begyndt at efterspørge natflaske allerede mellem 22.00 og 00.00, hvilket har betydet at hun er begyndt at vågne igen allerede mellem 3.00 og 4.00, hvor det er nødvendigt at give hende en yderligere flaske før hun falder i søvn. Det betyder at vi kommer op på 3 flasker om dagen.

Vores ...


Annonce

... datter har aldrig ville tage imod en ”drømmeflaske” når vi selv går i seng. Hun har endda afvist den og alligevel vågnet og efterspurgt en halv time efter, så det synes ikke at være løsningen at droppe flasken kl. 12.30 for at give hende en ”drømmeflaske” når vi går i seng og en natflaske når hun vågner midt på natten. Vi har også forsøgt flere gange at give hende en flaske efter puttegrøden, men den afviser hun. Det virker også som meget mad på kort tid, når hun bliver lagt forholdsvis tidligt, så det er vel forståeligt nok.

P.t. forsøger vi at lave en tynd blanding mælk (dvs. halvdelen af MME end en normal flaske), som vi giver hende om natten, når hun efterspørger flaske nr. 2. Planen er at forsøge at udfase flasken ved at lave flasken mindre og mindre og derved forsøge at vende hende fra den. Vurderer du at det er den rigtige tilgang?

Vi synes vi tilbyder hende masser af mad og vand i løbet af dagen, men hun er ved at blive meget selvstændig og vil helst kun spise selv, så der kommer ikke altid så meget ind med ske. Derudover drikker hun ikke så meget vand den første halvdel af dagen, men virker mere tørstig når det bliver aften.

Vi vil naturligvis gerne høre hvis du har andre råd, som kan hjælpe os tilbage til at skulle give vores datter en flaske om natten.

Venlig hilsen
en lykkelig mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen, Jeg har et par spørgmål mht Ammestop. Pt. Ammer jeg stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annoncer

Annonce