Annonce

Annonce

Brev:

Dreng 11 måneder vil ikke længere spise


28. september 2017

Alder:
11 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere spise

Hej Helen

Tak for en god brevkasse, som vi ofte følger :)

Vores dreng på 11 måneder har ikke rigtig lyst til at spise mere, og vi er i tvivl om, hvad vi skal gøre. Han ammes stadig 4 gange i døgnet: kl 6.30/7.00, kl. 16.00, kl. 21, hvor han kommer i seng, og til natten kl. 23.00/23.30, hvor han vågner af sig selv.

Han har aldrig været voldsom glad for skemad, men vi har dog i perioder fået han til at spise ok i form af ½-1 dl mos. Havregrød og øllebrød som morgenmad og eftermiddagsmad har også været ok, men nu gider han det slet ikke. Fingermad er han interesseret i, men fra at have spist ok af dette, kaster han nu mest med det. Når han stopper det i munden tygger han på det, og det ryger ud igen. Brød og banan vil han gerne, men sutter mest bare på det og spytter det ud igen.

Jeg gør alt hvad jeg kan for at få både hovedmåltider og mellemmåltider i ham, på stort set faste tidspunkter, og jeg har fra starten af givet ham alt muligt forskelligt mad, i starten som mos, jeg lavede til ham, og nu som en variation af vores mad. Han er rigtig nysgerrig på maden og prøver gerne at tage alt i munden, hvilket han hygger sig med. Men nu ryger det meste ud, eller det kastes væk.

I vuggestuen har de også bemærket, at han er nysgerrig på maden, men ikke rigtig får noget indenbords. Han er startet i vuggestue for 3 uger siden, hvilket går rigtig godt. Indkøringen har været god, og han er glad og nysgerrig derhenne både over for børn og voksne. De sidste par dage har han dog grædt voldsomt meget om natten derhjemme, han vågner op efter at have sovet nogle timer og kan slet ikke finde ro uanset om vi luller han i søvn i sengen eller tager ham op og vugger ham. I timevis vågner han efter 5-10 min, og det hele ender i en stor skrigetur, ...


Annonce

... hvor han er så dybt ulykkelig, og til sidst lykkes det os at få ham til at sove på grund af udmattelse. Det er ikke rart. Det varer i alt nogle timer hver nat.

Han tager ikke sut, det stoppede, da han var 3 måneder. Flaske ligeså.

Grunden til, at vi også er bekymrede i forhold til den manglende lyst til mad er, at det er svært at få skåret ned på amningerne. Han ammes jo stadig ret meget, og vi er bange for, at det tager plads fra den rigtige mad, og ofte er det også sådan, at han bruger ret meget tid på at være søgende efter brystet med mælk. Det er ikke optimalt for hverken ham eller mig. Fra at have været rigtig glad for at amme er jeg nu der, hvor jeg nærmest ikke orker mere.

Natamning blev stoppet i juli måned, det gik ok, men efter en måneds tid begyndte han at vågne tidligere og tidligere og blev mere og mere insisterende, og efter vores sommerferie var amningen tilbage på det tidligere normale, som hele hans liv har været hver 2. time eller oftere hele natten igennem. For en uges tid siden tog vi så igen et par dage, hvor han sov sammen med sin far uden mig og mælken, da vi nu er nået dertil, hvor jeg er startet på arbejde. Det gik ok, der var ikke så mange opvågninger, og det var muligt at få ham til at sove igen efter en tår vand og et kram.

Opsummerende; ingen lyst til at spise, svært ved at få bugt med hans fokus på amning, og så de nu temmelig urolige nætter. Vi er med på, at der skal mad til - ofte og varieret - i hånd og på ske/gaffel - for at fremme lysten og for at få skruet ned på amningerne. Vi har læst mange af dine svar og gjort snart alt for at følge dine forslag i forhold til emnet, men lige meget synes det at hjælpe.

Har du mon et godt råd til 2 lidt modløse forældre?

Kærlig hilsen
Mor og far

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. marts 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Stoppe med natteamning og flaske om dagen

Kære Helen Tak for dine gode og anvendelig svar i denne brevkasse. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Protesterer mod høj stol og ske

Hej Helen Mange tak for en god brevkasse, den hjælper os med at komme videre...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Ny døgnrytme - 9 mdr.

Hej Helen Jeg har et spørgsmål vedr min datters døgnrytme. Min datter er...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Svær at få til sove

Hej Helen. Vi har en søn på 9,5 mdr, som i lange perioder kan have svært...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annoncer

Annonce