Annonce

Annonce

Brev:

Dreng 11 måneder vil ikke længere spise


28. september 2017

Alder:
11 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere spise

Hej Helen

Tak for en god brevkasse, som vi ofte følger :)

Vores dreng på 11 måneder har ikke rigtig lyst til at spise mere, og vi er i tvivl om, hvad vi skal gøre. Han ammes stadig 4 gange i døgnet: kl 6.30/7.00, kl. 16.00, kl. 21, hvor han kommer i seng, og til natten kl. 23.00/23.30, hvor han vågner af sig selv.

Han har aldrig været voldsom glad for skemad, men vi har dog i perioder fået han til at spise ok i form af ½-1 dl mos. Havregrød og øllebrød som morgenmad og eftermiddagsmad har også været ok, men nu gider han det slet ikke. Fingermad er han interesseret i, men fra at have spist ok af dette, kaster han nu mest med det. Når han stopper det i munden tygger han på det, og det ryger ud igen. Brød og banan vil han gerne, men sutter mest bare på det og spytter det ud igen.

Jeg gør alt hvad jeg kan for at få både hovedmåltider og mellemmåltider i ham, på stort set faste tidspunkter, og jeg har fra starten af givet ham alt muligt forskelligt mad, i starten som mos, jeg lavede til ham, og nu som en variation af vores mad. Han er rigtig nysgerrig på maden og prøver gerne at tage alt i munden, hvilket han hygger sig med. Men nu ryger det meste ud, eller det kastes væk.

I vuggestuen har de også bemærket, at han er nysgerrig på maden, men ikke rigtig får noget indenbords. Han er startet i vuggestue for 3 uger siden, hvilket går rigtig godt. Indkøringen har været god, og han er glad og nysgerrig derhenne både over for børn og voksne. De sidste par dage har han dog grædt voldsomt meget om natten derhjemme, han vågner op efter at have sovet nogle timer og kan slet ikke finde ro uanset om vi luller han i søvn i sengen eller tager ham op og vugger ham. I timevis vågner han efter 5-10 min, og det hele ender i en stor skrigetur, ...


Annonce

... hvor han er så dybt ulykkelig, og til sidst lykkes det os at få ham til at sove på grund af udmattelse. Det er ikke rart. Det varer i alt nogle timer hver nat.

Han tager ikke sut, det stoppede, da han var 3 måneder. Flaske ligeså.

Grunden til, at vi også er bekymrede i forhold til den manglende lyst til mad er, at det er svært at få skåret ned på amningerne. Han ammes jo stadig ret meget, og vi er bange for, at det tager plads fra den rigtige mad, og ofte er det også sådan, at han bruger ret meget tid på at være søgende efter brystet med mælk. Det er ikke optimalt for hverken ham eller mig. Fra at have været rigtig glad for at amme er jeg nu der, hvor jeg nærmest ikke orker mere.

Natamning blev stoppet i juli måned, det gik ok, men efter en måneds tid begyndte han at vågne tidligere og tidligere og blev mere og mere insisterende, og efter vores sommerferie var amningen tilbage på det tidligere normale, som hele hans liv har været hver 2. time eller oftere hele natten igennem. For en uges tid siden tog vi så igen et par dage, hvor han sov sammen med sin far uden mig og mælken, da vi nu er nået dertil, hvor jeg er startet på arbejde. Det gik ok, der var ikke så mange opvågninger, og det var muligt at få ham til at sove igen efter en tår vand og et kram.

Opsummerende; ingen lyst til at spise, svært ved at få bugt med hans fokus på amning, og så de nu temmelig urolige nætter. Vi er med på, at der skal mad til - ofte og varieret - i hånd og på ske/gaffel - for at fremme lysten og for at få skruet ned på amningerne. Vi har læst mange af dine svar og gjort snart alt for at følge dine forslag i forhold til emnet, men lige meget synes det at hjælpe.

Har du mon et godt råd til 2 lidt modløse forældre?

Kærlig hilsen
Mor og far

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Forberedelse til at blive storebror

Hej Helen, Jeg er gravid med barn nr. 2, min førstefødte er 16 måneder til...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Spjætter i søvne

Hej Helen, Min søn spjætter nogle gang når han sover. Jeg er mest opmærksom...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ymer og ylette

Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder før ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.

Læs mere i Babylex

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen,- disse sammentrækninger kalder man efterveer. Efterveer er ofte værst for flergangsfødende og når barnet bliver ammet. Under amningen produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Igen må jeg ty til dig som fantastisk hjælper og rådgiver.

Min skønne søn på 11 måneder skal starte i dagpleje i morgen og jeg er virkelig i krig med mine følelser.

Øv altså. Helen, jeg har virkelig brug for et ærligt råd og jeg har brug for at få sat sindet lidt på lavt blus.

Mange kærlige hilsner
Mor til dreng på 11 måneder


Annoncer

Annonce