Annonce

Annonce

Brev:

Yoghurt, flasker og godnatgrød


27. september 2017

Alder:
11 mdr.

Yoghurt, flasker og godnatgrød

Kære Helen

Mange tak for dit svar og inspiration til hvorledes hvordan vi fremover skal håndtere mælkesituationen herude i Kina. Lyder til at min datter fremover skal have en blanding af 12 mdr. + mme og den "sødmælk" vi kan få herude.

Har et par tillægsspørgsmål:

1) Du nævner de forskellige yoghurttyper, og jeg ville inderligt gerne give min datter usødede produkter, men de eksisterer ikke i Kina. Min egen tanke om det er at give hende frugtyoghurt en gang imellem, men ikke hver dag. Har du en holdning til dette?

2) I dit svar til mit spørgsmål om søvnvaner sendte dig et forslag til dagsrytme. Jeg synes egentlig vores rytme fungerer ok, men da den er anderledes på nogle områder, kunne jeg godt tænke mig at høre din mening.

Det lyder rigtig nok at vi skal sætte antallet af flasker ned til 2. Jeg har tidligere nævnt at min datter bliver ammet om morgenen, men lige fra starten har jeg været udfordret på mælkeproduktion, og der er virkelig ikke meget tilbage at komme efter. Så jeg ser det mere som et lille skud antistof end som en primær mælkekilde. Hun har fortsat stor appetit (for det meste), når morgenmaden kommer på bordet.

I dit rytmeforslag ligger begge flasker ...


Annonce

... om aftenen/natten, mens jeg synes det ville give mest mening hos os med en at sove på, samt en efter morgenmaden. Min datter har altid været meget tydelig i sine signaler for sult/tørst, og hun har i flere måneder ikke efterspurgt mælk ved midnat. Så det får hun ikke, hvilket vil sige at hun ikke indtager hverken vådt eller tørt mellem aftenflaske kl. 19-19:30 og morgenamning (hvor der som nævnt ikke er ret meget mælk tilbage). Derfor får hun flaske efter morgenmaden for at sikre væskebalancen, da hun fortsat drikker mere, når hun får flaske, end når hun drikker af kop. Hun kan sagtens spise både mellemmåltid og frokost alligevel. Er det OK med efter-morgenmad-flaske, eller er der noget, der skal overvejes?

Vi spiser aftensmad et sted mellem 18 og 18:30, og så bliver kl. jo gerne 18:30-19, inden vi er færdige. Så jeg kan ikke helt se at der er grund til at skulle servere grød kl 19:30. Hvad er formålet med grøden? Jeg har læst i en bog om søvn (kan ikke huske om det var i din eller den anden jeg købte ;)) at det handler om at fylde på med mad og drikke løbende igennem dagen, og ikke lige op til at barnet skal sove.

Tak igen for gode, hurtige og udførlige svar!

Mange hilsener
Anne

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Forberedelse til at blive storebror

Hej Helen, Jeg er gravid med barn nr. 2, min førstefødte er 16 måneder til...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Spjætter i søvne

Hej Helen, Min søn spjætter nogle gang når han sover. Jeg er mest opmærksom...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Højstolens bøjle

Hej Helen, Åh min søn er ved at blive en stor dreng. Han er glad og trives...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Diverse | 13 mdr.

Vuggestue - gråd, skal mor vende om?

Hej Helen, Min søn er rigtig glad for at være i hans vuggestue. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex

Leg

For det lille barn er leg vigtigt, da det gennem leg udforsker verden og dermed udvikler sig.

I begyndelsen er mor og far det bedste legetøj og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde, berøring, osv.

I takt med at barnet bliver ældre vil det have glæde af forskellige kulørte legeting, ting som kan bevæges eller sige noget og ting som man kan holde om og røre ved.

Man kan købe legetøj som er tilpasset barnets færdigheder i en bestemt alder og derfor...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annoncer

Annonce