Annonce

Annonce

Brev:

Yoghurt, flasker og godnatgrød


27. september 2017

Alder:
11 mdr.

Yoghurt, flasker og godnatgrød

Kære Helen

Mange tak for dit svar og inspiration til hvorledes hvordan vi fremover skal håndtere mælkesituationen herude i Kina. Lyder til at min datter fremover skal have en blanding af 12 mdr. + mme og den "sødmælk" vi kan få herude.

Har et par tillægsspørgsmål:

1) Du nævner de forskellige yoghurttyper, og jeg ville inderligt gerne give min datter usødede produkter, men de eksisterer ikke i Kina. Min egen tanke om det er at give hende frugtyoghurt en gang imellem, men ikke hver dag. Har du en holdning til dette?

2) I dit svar til mit spørgsmål om søvnvaner sendte dig et forslag til dagsrytme. Jeg synes egentlig vores rytme fungerer ok, men da den er anderledes på nogle områder, kunne jeg godt tænke mig at høre din mening.

Det lyder rigtig nok at vi skal sætte antallet af flasker ned til 2. Jeg har tidligere nævnt at min datter bliver ammet om morgenen, men lige fra starten har jeg været udfordret på mælkeproduktion, og der er virkelig ikke meget tilbage at komme efter. Så jeg ser det mere som et lille skud antistof end som en primær mælkekilde. Hun har fortsat stor appetit (for det meste), når morgenmaden kommer på bordet.

I dit rytmeforslag ligger begge flasker ...


Annonce

... om aftenen/natten, mens jeg synes det ville give mest mening hos os med en at sove på, samt en efter morgenmaden. Min datter har altid været meget tydelig i sine signaler for sult/tørst, og hun har i flere måneder ikke efterspurgt mælk ved midnat. Så det får hun ikke, hvilket vil sige at hun ikke indtager hverken vådt eller tørt mellem aftenflaske kl. 19-19:30 og morgenamning (hvor der som nævnt ikke er ret meget mælk tilbage). Derfor får hun flaske efter morgenmaden for at sikre væskebalancen, da hun fortsat drikker mere, når hun får flaske, end når hun drikker af kop. Hun kan sagtens spise både mellemmåltid og frokost alligevel. Er det OK med efter-morgenmad-flaske, eller er der noget, der skal overvejes?

Vi spiser aftensmad et sted mellem 18 og 18:30, og så bliver kl. jo gerne 18:30-19, inden vi er færdige. Så jeg kan ikke helt se at der er grund til at skulle servere grød kl 19:30. Hvad er formålet med grøden? Jeg har læst i en bog om søvn (kan ikke huske om det var i din eller den anden jeg købte ;)) at det handler om at fylde på med mad og drikke løbende igennem dagen, og ikke lige op til at barnet skal sove.

Tak igen for gode, hurtige og udførlige svar!

Mange hilsener
Anne

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. marts 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Stoppe med natteamning og flaske om dagen

Kære Helen Tak for dine gode og anvendelig svar i denne brevkasse. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Protesterer mod høj stol og ske

Hej Helen Mange tak for en god brevkasse, den hjælper os med at komme videre...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Ny døgnrytme - 9 mdr.

Hej Helen Jeg har et spørgsmål vedr min datters døgnrytme. Min datter er...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Svær at få til sove

Hej Helen. Vi har en søn på 9,5 mdr, som i lange perioder kan have svært...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex

Rødbede

Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.

Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.

Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)

Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)

Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder


Annoncer

Annonce