Annonce

Annonce

Brev:

Nedtrapning af amning + kost


26. august 2017

Alder:
7 mdr.

Nedtrapning af amning + kost

Kære Helen

Tusind tak for dit seneste svar angående overgang til skemad, som vi har forholdt os til herhjemme. Det går bedre med spiseriet herhjemme. Dog spiser vores datter stadig ikke store portioner. Jeg tror dog, at hun blot er lidt småtspisende. Hun er jo en spinkel pige. Jeg har derfor sørger for, at der er godt med fedtstof i maden. Jeg vejede hende forleden for at sikre mig, at vægten er ok. Jeg plottede hende ind i WHO's kurve (jeg kan ikke huske, om der også er een sundhedsplejen benytter?), og i følge den har hun en stigning på 26% i forhold til kurven. Så det er jo positivt.

Vi har forsøgt at implementere din dagsplan. Den er der ikke helt endnu, og jeg har nogle opfølgende spørgsmål. Planen ser således ud - og spørgsmålene er under de enkelte dagstisspunkter:

Tidlig morgen cirka 4: Ammes og sover videre, vågner 6-6.30

7: Morgenmad og vand. Vi har giver øllebrød og havregrød. Er der andet, du kan anbefale?

Ca 8.30: Puttes til formiddagslur. Her har du anbefalet, at det sker uden amning. Vi har været vant til at amme i søvn. Det har ikke lykkes tidligere at koble hende fra brystet og ligge hende, som du ellers har anbefalet. Det er egentlig ligeså meget, fordi hun tidligt lukker øjnene og småsovee, mens hun spiser. Men kan du hjælpe mig med, hvordan jeg skal putte hende til lur uden amning, når hun er vant til at falde til ro sådan. Jeg synes næsten det er helt angstprovokerende.

Hun sover her 1-1 1/2 time cirka. Nogle gange lidt mindre andre gange lidt mere

10: Frugtmos og vand
Dette havde du i planen sat før første lur, men da jeg ikke har haft mod nok forhold til amningen, har jeg lagt det ...


Annonce

... efter luren.

11.30: Frokost. Vi har givet grøntsagsmos med kød/fisk og forsøgt lidt med en smule rugbrød/bondebrød. Jeg har også givet noget færdigmad efter du skrev, at det var ok i forhold til saltindholdet. De er jo dejligt nemme at have med på farten.

13-13.30: Ammes og puttes til middagslur. Sover cirka 1 1/2 time.

15: Frugtmos og blød frugt i bøde samt vand
I din plan havde du noteret, at hun skal tilbydes flerkornsgrød med frugtmos. Jeg har ikke fornemmet, at hun var sulten nok og været bange for at ødelægge appetiten til aftensmaden, hvor der jo er kød i maden. Men hun tager glædeligt imod frugtmosen. Er det bedre at give hende nogle få skefulde og der så også er grød en blot flere skefulde frugtmos?

17.30-17.45: Aftensmad. Hun har haft lidt svært ved at koncentrere sig, så far har giver hende mad først, mens jeg har lavet det sidste af voksenaftensmaden. Herefter sidder hun med til bords og får forskelligt at sidde og gumle på.

18.45: Melder træt, ammes og sover klokken 19. Hun er ret konsekvent med tidspunktet næsten ligegyldigt hvor lang middagsluren har været. Så der får hun lov at komme i seng

22.30 cirka: Vågner og får bryst til natten.

Vågner i løbet af natten, hvor jeg ikke synes, jeg har kunne få ro på hende uden amning. Men jeg vil rigtigt gerne skippe denne og lære hende at sove igennem. Jeg ved bare ikke helt hvad jeg skal gøre. Har du nogle gode råd?

Som du kan se er der skåret ned på amningen. Jeg vil dog gerne skære to mee ned, så det stemmer med din plan, så hun måske også kan få lidt mere appetit. Jeg har bare svært ved at slippe lige de to amninger, synes jeg.

På forhånd tak :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Fra 3 til 2 lure og trappe ned i natamning

Hej igen. Så har jeg igen spørgsmål til søvn og mad. Albert er nu 7,5...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Hyppige opvågninger - 7 mdr.

Kære Helen, Jeg kunne rigtig godt tænke mig lidt råd til vores datters...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2018 | Udvikling | 7 mdr.

Ny mad og lære at kravle

Kære Helen. Tusind tak for din hjælp indtil videre. Særligt dit seneste svar...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annoncer

Annonce