Annonce

Annonce

Brev:

Fordeling af måltider


21. august 2017

Alder:
7 mdr.

Fordeling af måltider

Kære Helen

Jeg skriver til dig vedr. vores søn på lige godt 7 måneder.
Han har altid haft tendens til at gylpe meget. Faktisk så meget, at han ofte får sit gylp galt i halsen, sådan at han hoster og sprutter helt vildt. En enkelt gang er det gået så vidt, at han kortvarigt stoppede med at trække vejret - vildt ubehageligt.

Han er blevet undersøgt på børneafdelingen, og lægerne mener ikke han fejler noget. Dvs. heller ikke refluks, da hans gylp ikke gør ondt på ham eller er meget syrligt. Dog mener de, at han har en dårlig lukkerefleks. Jeg er blevet anbefalet at give ham mange små måltider, for at hindre, at mavesækken bliver overfyldt.

Problemet opstår fordi han har et rigtig godt sovehjerte. Det er derfor svært for mig at finde ud af, hvornår og hvor mange måltider han skal have i løbet af dagen. Han sover nemlig gerne fra kl. ca. 20 til kl. ca. 6/7 - og det helt uden at spise. Han er en stor dreng på ca. 8,5 kg. og ca. 68 cm., og er i det hele glad ...


Annonce

... og tilpas. Så lægerne mener heller ikke, at det gør noget, at han sover hele natten uden mad.

Jeg har i din bog læst, at det anbefales, at børn på ca. 7 md. får ca. 750 ml. mælk om dagen (han bliver ikke længere ammet, men får MME).

Jeg vil derfor gerne høre dig, om du kan hjælpe med en dagsplan for ham? Særligt i relation til hvornår han skal have sin mælk. Han vågner ved 6/7 tiden, sover formiddagslur ca. 8.30/9 (i ca. halvanden time), sover eftermiddagslur ca. 13.30/14 (i ca. halvanden til to timer) og falder i søvn om aftenen ved 19/20 tiden.

Endelig vil jeg afslutningsvist lige høre dig vedr. en anden problemstilling. Han mosler en hel del om natten idet han drejer fra side til side, basker med dynen og vender sig på tværs i sin seng. Alt dette foregår (stort set) i søvne. Det er efterhånden ved at være ret forstyrrende, så vi vil gerne høre om du har nogen idé til om vi kan gøre noget? Han sover i tremmeseng i vores soveværelse.

Med venlig hilsen
M

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex

Høj stol

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange modeller. De stationere, hvor nogen kan indstilles, så de passer til barnets alder (kan varieres i længden mellem sæde og fodstøtte) og typer som fungerer som legebord.

Der findes også mobile stole eller sæder, som kan medbringes, når man skal i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annoncer

Annonce