Annonce

Annonce

Brev:

Overgang til skemad, vol 2


15. august 2017

Alder:
7 mdr.

Overgang til skemad, vol 2

Kære Helen

Tak for dine seneste svar senest omhandlende overgang til skemad

Min datter er bliver nu 7 måneder om en uges tid. Jeg synes, vi kæmper lidt med maden. Vi skiftede fra grød til mos for at hun kunne spise med os om aftenen. Hun synes, det er rigtigt hyggeligt at sidde til bords med os. Hun er kommet i højstol og elsker det.

Hun kan spise cirka en halv deciliter mos plus kød. Men det tager tid at få det i hende. Jeg laver forskellige kombinationer og forsøger at give det lidr smag.. Vi har i nogle dage forsøgt at indføre et måltid mere. Om formiddagen. Hvor hun har fået øllebrød. Det har hun spist nogle skefulde af.

De seneste par dage har hun ikke været så glad for skeen. Hun vil dog gerne selv forsøge at putte den i munden og så spiser hun. Men på den måde kommer der jo ikke meget ned. Hun elsker tallerkner, så i går smurte jeg mosen på kanten og lod hende tygge lidt i kanten, hvor hun selv holdt tallerknen med min støtte. Hun endte med at spise hele portionen af mos + en stor spiseske kød på den måde.

Generelt virker det som om hun gerne vil selv. Hun elsker at sidde med stænger af forskellig frugt og grønt. Det er også et hit med ristede rugbrødsstænger. Dem har jeg nogle gange smurt lidt leverpostej på, som hun suttter af. Hun kan også gumle stykker af rugbrødsstængerne og frugt/grønt. Fx spiste hun en kvart pære forleden. Hun for generelt lov at smage en masse forskelligt. I dag sad hun ogås med nogle mindre stykker kylling og spiste lidt af det.

Som tidligere nævnt ...


Annonce

... overtager far barsel, når hun er 9 1/2 måned og en måned senere starter hun i dagpleje. Det ligger mig derfor meget på sinde at få spisningen til at fungere. Jeg selv elsker at lave mad og har egentlig ikke haft noget imod at lave særsklit mos til min datter. Men når det så går så trægt, så tager det lidt af glæden fra mig og påvirker mit humør. Vi prøvede i dag at give noget noget færdigkøbt for at se, om der ville glide bedre. Der virkelig ikke sådan. Jeg vil jo helst heller ikke bruge dem, da de indeholder salt.

Jeg er lidt i tvivl om, hvor meget der skal til for at kalde det et måltid? Hun ammes cirka 6 gange om dage + 3 gange fra hun bliver puttet klokken 19 til hun vågner klokken 6-7. Hun har skåret en enkel amning væk efter, vi er begyndt på maden - nogle dage skærer hun også 1-2 væk.

Jeg har konsulteret med sundhedsplejen her i området. Jeg får at vide, at jeg skal være tålmodig og at "de ikke har oplevet et barn, der ikke kom til at spise". Men er det bare det? Skal jeg bare blive ved med at være tålmodig? Eller kan jeg gøre andet?

Jeg vil skynde mig at tilføje, at min datter er en virkelig glad baby. Hun er også meget nysgerrig. Det kommer også nogle gange til udtryk ved at hun kigger rundt, når vi spiser - det har jeg opsnuset nogle tips til fra nogle af dine svar til andre. Motorisk tænker jeg også, at hun er fint med - hun triller begge veje, kan sidde selv, har rejst sig op en enkelt gang via sofaryggen og møver sig lidt frem på maven, bakker og møver rundt om sig selv.

Mange hilsner
Karina

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad til min næsten 8 mdr gamle datter

Kære Helen Tak for dit svar på mit sidste brev. Vi har fortsat amningen og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hjælp til mad

Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse, som min mand og jeg tit har...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Dagsplan 6 måneder

Hej Helen Tak for et godt og fyldigt svar ift at få vores skemad tilbage på...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Vaner om natten

Kære Helen Endnu engang tak for tidligere svar på spørgsmål. Jeg har i...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Spørgsmål til madplan - 7 mdr.

Kære Helen. Tak for dit svar på mit brev for ca. en uge siden, der hed...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Overtøj

Vindtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.

Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet.

Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg og de kan i værste tilfælde medføre at barnet hænger fast og bliver kvalt.

I stedet for halstørklæde...

Læs mere i Babylex

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce