Annonce

Annonce

Brev:

Kalktilskud


6. august 2017

Alder:
17 mdr.

Kalktilskud

Hej Helen.

Jeg ved ikke om du kan svare på dette, men jeg har prøvet både lægen, apoteket, allergilæge og astma-allergi forbundet, men uden held.

Min søn på halvandet år kan ikke tåle komælk, så han bliver nødt til at skulle have kalktilskud. Han spiser det samme som resten af familien med undtagelse af mælkeprodukter.

Jeg læste mig frem til at børn skal have 500-600 mg kalk om dagen og 10 mikrogram D-vitamin. Jeg fik anbefalet nogle tyggetabletter på apoteket, hvor 1 tablet indeholder 400 mg kalk og 5 mikrogram D-vitamin. Jeg fik at vide at det ikke gjorde noget at han fik for meget kalk, han måtte bare ikke få for meget D-vitamin. Problemet er at jeg ikke kan få min søn til at spise dem. Jeg har forsøgt at give ham dem hele, knækket i mindre stykker, knust til pulver som jeg har blandet i hans havremælk, forskellige former for mælkefri yoghurt, oven på hans mad... Jeg tror jeg har ...


Annonce

... prøvet det hele, men han vil ikke have dem.

Jeg har så fundet nogle vitamin ”vingummier”, som jeg tænkte måske var nemmere og sjovere at spise. De indeholder bare kun 300 mg kalk, men til gengæld 7,5 mikrogram D-vitamin. Hvis jeg giver ham to vil han få for meget D-vitamin, men hvis jeg kun giver ham 1 får han for lidt kalk og egentlig også D-vitamin (men dette kunne han måske få via dråber ved siden af?).

Jeg ved hvor vigtigt det er at han får både kalk og D-vitamin, men jeg ved ikke hvordan jeg skal få det i ham. Har du et forslag? Skal jeg fortsætte med dem jeg bruger nu, bare forsøge på en anden måde? I såfald, hvilken måde? Eller skal jeg prøve at skifte til de andre? Og hvor meget skal jeg så give ham. Så vidt jeg kan se på nettet, så er det de eneste kalktabletter til børn. Hvis du eventuelt kender til andre som kunne være en mulighed, hører jeg meget gerne om dem.

Håber du kan hjælpe mig.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Vil ikke puttes af far

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig vedr vores dejlige datter på nu...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

16 mdr. søvn

Hej Helen Jeg samsover med min dreng på 16 mdr. Det har vi gjort siden han...

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Natteroderi og ammestop

Kære Helen. Jeg har ofte brugt dine tidligere brevsvar som guidelines, når...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Opdragelse | 17 mdr.

Kaster med maden

Hej Helen. Først vil jeg lige sige tusind tak for dit svar på mit sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annoncer

Annonce