Annonce

Annonce

Brev:

Johannesbrødkernemel og mad til præmature


26. juli 2017

Alder:
4 mdr.

Johannesbrødkernemel og mad til præmature

Kære Helen,

Tusind tak for en fantastisk brevkasse, som jeg har flittigt har søgt råd hos med begge vores drenge.

Lige lidt baggrundsviden inden jeg stiller mine spørgsmål. Jeg er mor til to dejlige drenge, som begge er født for tidligt. Lucas på 4,5 år født 30+0 og Luis på 4 måneder (korrigeret knap 2 måneder) født i uge 29+5. De er begge sunde og raske med et relativt ukompliceret forløb på neonatalafdelingen med i bagagen.

Mit første spørgsmål handler om Luis, som er født 26. Marts i år. Luis er, ligesom storebror, en storgylper. Han gylper i kaskader i op til 2 timer efter et måltid. Det skyldes sandsynligvis en umoden lukkemuskel, idet han er i fin trivsel og tager på som han skal. Så vi vores vaskemaskine kører i døgndrift, og vi bøvser ham konsekvent kun af stående på et gulv som efterfølgende kan vaskes. Selvom gylpen givetvis skaber en snert af bekymring fordi "portionerne" ser så store ud, når de kommer op i store skyller, så er vi dog alligevel rimelig rolige omkring det, fordi vi fra strorebror ved, at han nok skal vokse sig fra det.

Luis får flaske udelukkende med min udmalkede mælk og spiser alt mellem 60-120 ml. pr. Måltid ca. 8-9 gange i døgnet.

Johannesbrødkernemel
Jeg har læst mig til, at Johannesbrødkernemel skulle kunne "jævne" eller tykne mælken nede i maven og derved mindske tilbageløbet. Hvad ...


Annonce

... er dine erfaringer med dette? Hvor gammel skal L være for at vi evt. kan begynde at tilføre det til mælken i hans flasker? Kan vi stadigvæk gøre det selvom han får MM og ikke MME? Og hvordan tilbereder vi det i så fald smartest muligt?

Som det er nu klargører vi flasker til ca. et døgn af gangen. Jeg har en lille bekymring i forhold til dette som vedrører fordøjelsen. For jeg går ud fra, at det gør mælken lidt sværere at fordøje, og at det derfor kan give maveproblemer - eller er den antagelse forkert? L får i øjeblikket 1,5 g. Movicol morgen og aften for at holde maven i gang. Det har han fået siden har var få uger gammel, fordi han indtil termin fik NAN's FM85 tilført i mælken for at hjælpe til en god vægtstigning.

Opstart på grød
Jeg har siden storebror glemt helt hvordan og hvornår vi opstartede grød. Med ham gik opstarten ret gnidningsfrit. Jeg ved, at tommelfingerreglen er fødselsdato + halvdelen af den tid de er født for tidligt men dog senest 6 måneder efter fødsel. Er det disse retningslinier vi bør følge? Jeg har svært ved at forstå, hvorfor man ikke blot skal følge terminsdatoen + 4-6 måneder. Kan du forklare mig, hvorfor det forholder sig anderledes? Jeg går ud fra, at det findes noget evidens for, hvorfor det er bedst at starte tidligere?

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

De bedste sommerhilsner fra
Mette-My

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annoncer

Annonce