Annonce

Annonce

Brev:

Overgang til fast føde


8. juli 2017

Alder:
5 mdr.

Overgang til fast føde

Kære Helen,

Jeg er mor til et sæt skønne og dejlige tvillingepiger på lidt over 5 måneder. Født til termin, sunde og raske.

Jeg fik aldrig amningen til at fungere, så de har fået erstatning fra fødslen. Vi har endnu ikke forsøgt os med grød eller mos, men det er jo ved at være på høje tid og så er det at jeg bliver lidt usikker..

Vi bor i Norge og her tyer man til færdiglavede produkter. Min sundhedsplejerske så helt forkert ud i ansigtet da jeg sagde at jeg ville lave mad til pigerne selv og hun forsøgte at tale mig fra det (med begrundelsen at de får for lidt jern hvis ikke de får præfabrikeret grød..). Det synes jeg lyder helt forkert. Hvis jeg har tid, lyst og overskud kan det da aldrig være forkert med hjemmelavet mad og når de bliver ældre forestiller jeg mig også at det hjælper til at få et mere naturligt forhold til mad og måltider at de kan være med at se og smage på råvarerne under tilberedning og at feks hele familien kan spise af den samme grød/middagsret istedet for at de skal have lasagne på glas eller lignende..

Men jeg føler mig lidt alene og på usikker grund. Jeg har forsøgt at spare med min mødregruppe, men heller ikke her var der nogen der havde prøvet andet end Nestle-produkter.

Jeg savner altså en vejledning i hvordan jeg kommer igang. Hvilke kornprodukter er gode at starte op med og er der noget jeg skal holde mig fra (jeg ...


Annonce

... ser at Nestle's begyndergrød er havre eller ris, men er det ikke noget med at man skal være varsom med ris til helt små børn?). Koger jeg bare korn/mel og vand til en passende konsistens eller skal jeg tilsætte olie eller andet fedtstof? Eller er det i virkeligheden grøntsagsmos jeg skal starte med? Og i så fald, er der ikke også nogle grøntsager (rødbeder?) man skal vente med til de bliver et år?

Vi har meget jern i vandet hvor jeg bor, så jeg er egentlig ikke bekymret for at de kommer til at mangle. De vil jo i overgangsperioden fortsat få mme, så jeg tænker de også der får tilføjet det de har behov for?

Hvad er din holdning til færdiglavet/hjemmelavet mad- spørgsmålet? Jeg er ikke fanatisk. Jeg har ikke noget i mod at have en pakke eller to stående til travle dage eller evt dage hvor man er på tur. Men i mit supermarked kan jeg få havre- eller risgrød med 2-3 forskellige slags frugttilsætninger, for mig lyder det som om der bliver ganske lidt variation hvis man skal holde sig udelukkende til færdigprodukterne...

Jeg beklager et lidt bredt og stort spørgsmål som det måske er vanskeligt at svare fyldestgørende på, men håber du kan give mig nogle "begynder-råd", jeg forestiller mig at pigerne (såfremt de tager godt i mod skemaden) ret hurtigt vil gå over til mosede/kogte/hakkede/blendede udgaver af det resten af familien får..

På forhånd tak for svar

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Dagsplan 6 måneder

Hej Helen Tak for et godt og fyldigt svar ift at få vores skemad tilbage på...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Vaner om natten

Kære Helen Endnu engang tak for tidligere svar på spørgsmål. Jeg har i...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Svær at putte - knap 6 mdr.

Hej Helen! Tak for en nyttig brevkasse, som jeg tit har læst i mine mest...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Lillebror på 5,5 mdr.

Kære Helen. Tak for din hjælp tidligere til vores store dreng. Vi har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Dårlig søvn både nat og dag

Kære Helen Jeg har tidligere skrevet til dig vedrørende min datter og søvn....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annoncer

Annonce