Annonce

Annonce

Brev:

Aftensmad - når far følger diæt


26. januar 2017

Alder:
7 mdr.

Aftensmad - når far følger diæt

Hej igen Helen,

Tak for dit forrige svar ang fingermad, det var meget hjælpsomt.

Vi skriver da vi har nogle spørgsmål ifht tilberedning af mad til vores dreng der snart runder de 8 mdr.

Det forholder sig sådan at min kæreste har en kronisk nyresygdom som gør at han skal have en særligt tilpasset diæt som udelukker fødevarer med meget kalium og fosfat. Det vil bla sige ingen fuldkornsprodukter, begrænset mængde kød, ingen mælkeprodukter, ingen rå frugt og rå grøntsager og ingen salt.

Vi laver al grøntsagsmos, frugtmos, kød og grød til vores dreng selv og det fungerer rigtig fint. indtil nu har vi måtte lave 2 portioner aftensmad - én til vores dreng og én til min kæreste for at sikre os at de hver i sær overholder kostreglerne ( vi får dog altid det samme, fx kødsauce, så vores dreng føler han får det samme at spise som os ). Det ville lette vores hverdag hvis vi kunne tilberede 1 portion men er i tvivl om nogle fødevarer.
Vi har derfor følgende spørgsmål :

- Må vores ...


Annonce

... dreng få rismælk, havremælk eller soyamælk istedet for alm mælk når vi fx laver saucer - mængden er jo begrænset ? Vi bliver nemlig nød til at bruge plantebaseret mælk istedet for alm mælk ifht min kærestes diæt.

- Må vores dreng få grøntsager der er kogt med salt i aftensmaden ? Vi laver altid hans moser med grøntsager der ikke er kogt i salt, men når min kæreste skal have kogte grøntsager SKAL de være kogt med salt for at kunne trække kaliumen ud. Vi laver fx tit grøntsagslasagne, men ender med at lave 2 forskellige - én med og én uden salt. Det skal siges at det eneste salt vi får i maden er det som de kogte grøntsager har kogt i, da min kæreste ellers ikke må få noget salt. Så vi tilsætter aldrig yderligere salt i maden.

- Derudover er vi i tvivl om hvornår vores dreng må begynde at få mælkeprodukter - fx ost på sin bolle, en lille yoghurt osv ? han ammes stadig og får til måltiderne vand af kop, men hvornår skal han begynde at drikke sødmælk istedet ?

Med venlig hilsen
Anne-Sophie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex

Puslepladsen

Der er flere tusinde gange du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person som mest skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra det for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annoncer

Annonce