Annonce

Annonce

Brev:

Vælling - hvornår?


11. marts 2016

Alder:
3 mdr.

Vælling - hvornår?

Hej Helen

Min datter på 3 1/2 mdr sover meget uroligt om natten. Hun trives generelt godt, får flaske og spiser mellem 150-200 ml om dagen og natten. Hun vejer ca 8 kg, og ifølge min ASAP skal hun ikke spise over 1000 ml om dagen. Hun spiser pt mellem 800-1050. Om dagen går der mellem 3,5-4,5 time imellem, men om natten spiser hun hver 3,5 time. Hun har afføring hver eller hver anden dag, og får movicol, det fungerer fint, og hun virker bestemt ikke generet.

Jeg hjælper med at stimulere hende fysisk og mentalt i løbet af dagen, så hun sover godt. Hun har vågentid på 2 timer, hvor vi pusler, leger, snakker, spiser og leger igen, inden hun puttes i barnevogn. Hun får tre lure i løbet af dagen: en formiddagslur omkring kl 8, hvor hun sover mellem 1,5-3,5 time, en middagslur omkring kl 13, hvor hun sover 1,5-2 timer og en powernap på ca 30 min, inden hun puttes til natten ...


Annonce

... mellem 19-20. Hun vågner kl 22 og får natflaske, og spiser igen omkring kl 2 eller 3, og vågner ca 5:30-6:00. Men om natten sover hun meget uroligt, taber sutten rigtig mange gange, og tit og ofte må vi tage hende op og visse hende i armene, får at hun så sover lidt igen. Dette har hun altid gjort. Nu, hvor hun snart er 4 mdr, over jeg kraftigt at forsøge at give hende vælling som natflaske i håb om, hun sover bedre.

Er dette en mulighed, eller er der andet du tænker vi kan gøre, for at hjælpe hende til at sove bedre om natten. Det skal lige tilføjes, at hun også sover meget urolig om dagen, hvor vi må være over hende konstant, for at holde hende sovende. Derfor også et behov for mere nattero for mor og far. Vi forventer bestemt ikke, at hun sover natten igennem, men bare sover bedre, således hun også er mere klar til dagen, der venter hende.

Med venlig hilsen
en træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn om dagen og gøre barnevognen tryg igen

Kære Helen. Efter at have brugt din brevkasse rigtig meget, har jeg nu valgt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

10 uger og putning

Hej Helen. Jeg har en datter på 10 uger der fuld ammes og generelt trives...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annoncer

Annonce