Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke spise og sover dårligt - 11 mdr.


19. oktober 2015

Alder:
11 mdr.

Vil ikke spise og sover dårligt - 11 mdr.

Kære Helen.

Min datter er nu 11 månder og hun tog sine første skridt da hun var 10 måneder og nu går hun flydende, eller hvad man siger. Hun er en pige, der aldrig er i ro. Hun går rundt dagen lang og undersøger alt. Hun peger på en masse ting og vil gerne vide hvad det er. Hun sidder ikke stille mere end 5 minutter ad gangen. Men hun sover og spiser bare så dårligt og derfor har jeg et par spørgsmål.

Jeg ammer hende kun 2 gange i døgnet nu, men alligevel spiser hun bare ikke ret meget. Hun vejede 4970 g. Ved fødslen og var 55 cm. Lang og nu vejer hun 9 kg. Og måler 78 cm. Jeg ved ikke om det er nok? Hun vil faktisk kun have kogte og rå grøntsager og lidt rugbrød. Alt andet ryger på gulvet og især kød er helt galt. Når hun får kød i munden så bryner hun og spytter det ud. Vi har prøvet alt men vi kan virkelig ikke få ret meget i hende og det er meget frusterende. Hun drikker fint med vand. Jeg er meget i tvivl om hvad vi kan gøre og om hun fx får jern nok, når hun ...


Annonce

... ikke vil have kød.

Hun sover også rigtig dårligt for tiden. Hun står op kl. 6 og så bliver hun puttet kl. 20. Jeg tror hun er klar til, kun at sove en lur om dagen. Hun er først træt ved 12 tiden og hun vil ikke sove før. Og hvis hun bliver puttet ved 12 tiden tager hun 2-3 timer og sover bedre om natten, men stadig meget uroligt. Hun vågner ca. En gang om natten. Hvis hun får to lure på en dag, så vågner hun flere gange om natten og har svært ved at sove igen. Jeg forstår ikke rigtig hvorfor hun ikke sover hele natten uden, at vågne da hun gjorde det da hun var mindre.

Hun er også rigtig meget morsyg lige for tiden. Hun græder når jeg går og hun vil op hele tiden. River og rykker i mig og hvis hun ikke lige kan komme op, så skriger hun. Far duer ikke lige for tiden. Hun er også lige pludselig blevet forsigtigt overfor fx farmor og farfar. Hun bryner når hun ser dem og hvis de tager hende så græder hun. Hun plejer slet ikke at være sådan.

Med venlig hilsen
Maries mor

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Forberedelse til at blive storebror

Hej Helen, Jeg er gravid med barn nr. 2, min førstefødte er 16 måneder til...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Spjætter i søvne

Hej Helen, Min søn spjætter nogle gang når han sover. Jeg er mest opmærksom...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Højstolens bøjle

Hej Helen, Åh min søn er ved at blive en stor dreng. Han er glad og trives...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Diverse | 13 mdr.

Vuggestue - gråd, skal mor vende om?

Hej Helen, Min søn er rigtig glad for at være i hans vuggestue. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser til børnesenge. Hovedreglen er at barnet skal ligge på et fast underlag, for at kunne bruge og udvikle sine muskler.

Hvis der er fast bund i sengen (dvs. uden tremmer), skal madrassen være hård, så stød og bump fordeles. Madrassen skal derimod være blød, hvis der er tremmebund i sengen.

Vælger I en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Læs mere i Babylex

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annoncer

Annonce