Annonce

Annonce

Brev:

Afviser sin flaske - knap 7 måneder


23. januar 2015

Alder:
6 mdr.

Afviser sin flaske - knap 7 måneder

Kære Helen,

Vi har nu købt din bog om børn og mad og den er bare en super hjælp i hverdagen! Men vi er kommet lidt i problemer med vores søns mad/drikke, og selvom vi har prøvet diverse har det ikke hjulpet.

Han er knap 7 måneder nu. Han har altid haft varierende appetit, men for et par uger siden begyndte han konsekvent at afvise sin flaske i dagstimerne. Jeg læste en masse spørgsmål herinde om andre, der havde haft samme problem, og vi prøvede at skifte MME mærke for at se, om det gjorde nogen forskel. Det hjalp. Skal lige siges, at i den uge det skete var hans far i Jylland med sit arbejde hele ugen, så jeg er i tvivl om, om det var skift af MME type eller det at hans far kom hjem til os igen, der gjorde udslaget. (Har godt før kunne mærke på hans humør, når min mand har været væk med arbejdet.)

Nå, men det gik bedre nogle dage, men nu kæmper vi igen med det. Er meget opmærksom på hans skemad og at han ikke får for meget. Men det kan næsten ikke være det, der er problemet. Her er vores dagsprogram (prøver så vidt muligt at følge dine forslag i din bog).

Ca.7:30: Hirseflagegrød, boghvedegrød eller havregrød med frugt til selv at sidde med i hånden samt vand af kop. Han bliver tilbudt ¾ dl, men ofte spiser han kun nogle skefulde.
Ca.9:15: Flaske og puttes til lur (afviser flasken, vi får nogle gange 50-70ml i ham)
Ca.11:15: ¾ dl grøntsagsmos. Nogle gange med blendet kylling eller most rødspættefilet eller laks. Vand af kop. Rugbrødsbjælke eller agurk i hånden.
Ca.13:15: Flaske og puttes (afviser som oftest flasken helt)
Ca.15:30: Her prøver vi at få indført frugtmos, men da han ofte næsten intet mælk har fået på dette tidspunkt, erstatter jeg frugtmosen med en flaske (hvis jeg forsøger begge dele med en times interval afviser han flasken). Drikker måske 100-150ml.
Ca. ...


Annonce

... kl.17:30: 3/4dl grøntsagsmos. Nogle gange med blendet kylling eller most rødspættefilet eller laks. Vand af kop. Rugbrødsbjælke eller agurk i hånden.
Ca.kl.19: Flaske. Drikker måske 100ml.
Ca.kl.22: Flaske. Drikker 200-230ml
Ca. kl.3.00: Flaske 200-230ml

På et døgn kommer han på gode dage op på ca.800ml, på mindre gode dage kun 650ml.

Vi er begyndt at variere hvad han får af MME. Om natten får han altid NAN HA1, da det er bedst for hans mave, og han om natten drikker, hvad vi giver ham. I løbet af dagen er vi begyndt at give ham HIPP. (Har tidligere brugt Allomin, men det fik han dårlig mave af).

Han er som sagt knap 7 måneder, vejer ca.8 kilo og bruger str.80 i tøj. Altså en lang, men slank dreng.

Er der noget du tænker, vi kan gøre anderledes end vi gør? Er seriøst begyndt at overveje om jeg bør tage til lægen med ham? Han er begyndt at tage sig lidt til sit venstre øre. Men der er intet at se, og selvom han har et utålmodigt temperament, og vi ofte kan kalde ham for ”pjevsen” (kærlig ment), har han ikke skrigeturer (med mindre han slår sig eller bliver ulykkelig, hvis mor eller far pludselig ”forsvinder”, så tænker ikke, det har noget med ørene at gøre?).

Skal vi bare acceptere, at han måske har en lavere appetit end andre? Eller synes du jeg skal få ham tjekket hos lægen? Han virker ellers til at trives. Er en glad dreng, der griner med os dagligt, tumler godt rundt på gulvet og eksperimenterer med sin stemme. Han er glad for sin grøntsagsmos og elsker alt, hvad vi giver ham i hånden, som han selv kan sidde og sutte/gnave på. Han har tendens til at virke klynkende, men det tolker jeg egentlig mere som om, at han gerne vil være meget på arm og/eller underholdes. Han er ret energisk og bruger sin krop meget.

Jeg glæder mig til at læse dine tanker om dette.

Med venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Erstatning for mælk

Hvis du af en eller anden grund ikke ammer dit barn eller ønsker at supplere din amning med mælk, så skal det være modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk før det er tidligst 6 mdr. gammel og da stadig kun i begrænset mængde (smagsprøver i kop).

Der findes forskellige former for erstatning, noget kan bruges fra fødslen og andet først fra barnet er mindst 4 mdr. gammelt. Erstatninger kan købes i pulverform, som blandes op med kogt, afkølet vand, eller flydende i...

Læs mere i Babylex

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annoncer

Annonce