Annonce

Annonce

Brev:

Godnatgrød 8 mdr


8. december 2014

Alder:
8 mdr.

Godnatgrød 8 mdr

Hej Helen

Vores søn bliver 8 måneder om et par dage. Han har en rigtig fin appetit og spiser rigtig meget forskellig mad. Han får forskellig grød - øllebrød, havregrød, hjemmelavet flerkornsgrød af forskellige kornsorter - kartoffelmos, grøntsagsmos, kød og fisk, frugtmos og frugt og grønt i stykker. Vi startede på små hapsere af bondebrød med leverpostej og smørbart fiskepålæg for en lille måned siden, og det klarer han rigtig fint.

Vi overvejer snart at introducere en godnatgrød. Hans dagsrytme følger din plan for 7 mdr i din bog om børn og mad. Dvs. han får flerkornsgrød, frugt og vand af kop kl. 16. Kl. 18 spiser vi aftensmad. Han får rugbrødshapsere (1/4-1/2 stykke bondebrød), grøntsagsmos, frugtmos og vand af kop (vi spiser selv rugbrød til aftensmad). Aftensmaden varer normalt til kl. 18.30. Derefter er der normalt brug for et bleskift, så han får samtidig nattøj på og børstet tænder. Bagefter leger og hygger vi. Omkring kl. 19-19.10 sætter vi os og læser i en bog sammen. Kl. 19.20 går jeg ind i soveværelset med ham og ammer. Det er dog ikke altid han vil have noget. Han puttes altid kl. 19.30.

Hvornår i løbet af vores aftenrutine vil du foreslå at vi giver godnatgrøden? Jeg tror ikke jeg vil kunne amme ham inden putning, hvis han også får grød. Er det ok? I forvejen afviser han ofte brystet på dette tidspunkt, men melder sig så sen aften. Han afviser også flaske ved putning. Jeg tror det er fordi det er så kort tid siden aftensmaden, men han er glad for grød, så jeg tror han vil ...


Annonce

... tage i mod det.

Jeg ammer normalt 3 gange i døgnet: tidlig morgen, en gang i løbet af dagen og så enten ved puttetid eller sen aften. Hvis vi er ude hele dagen (sker måske 2 gange i måneden), kan der godt gå en hel dag, hvor han ikke bliver ammet i løbet af dagen fordi han ikke vil.

Han ammes ikke på et fast tidspunkt om dagen, da han ikke er så nem at amme om dagen. Jeg tilbyder brystet 2-3 gange hver dag, indtil det lykkes at få ham til at spise. Nogle gange lykkes det når han vågner fra formiddagsluren, hvis han er vågnet tidligt. Nogle gange inden eftermiddagslur, omkring kl. 13.30, det er dog ikke så tit, og ellers når han vågner fra eftermiddagsluren. Jeg oplever det egentlig ikke som en kamp, selvom vi prøver så mange gange, og det tror jeg heller ikke han gør. Jeg knapper op, lægger ham til, han kigger og vender sig væk og så lukker vi igen. Hvis jeg derimod fortsætter med at prøve, bliver han gal så det gør jeg ikke mere. Bør jeg gøre mere for at han ammes på et fast tidspunkt? Jeg tror ikke det er anderledes med en flaske, men jeg tror godt jeg ville kunne få ham til at drikke MME på kop på et fast tidspunkt.

Nu hvor han bliver 8 måneder vil vi jf. din bog begynde at give en halv bolle som formiddags- og eftermiddagssnack. Kan vi bruge opskriften på havreboller som du har i afsnittet om børn på 9 mdr? Han er meget glad for sin eftermiddagsgrød, så jeg tror vi fortsætter med en lille portion grød sammen med bollen i stedet for frugtmos om eftermiddagen.

Mange hilsner
Stine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Råd til putning ved samsovning

Hej Helen Vores datters seng står helt op af vores, og den ene side af...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Motorik, søvn og mad

Hej Helen Jeg har en datter på knap 7 måneder. Hun fik desværre en lidt hård...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Amning | 9 mdr.

Starte arbejde og nedtrapning af amning

Kære Helen Jeg har et spørgsmål som vedrører amning. Min søn er snart 9 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annoncer

Annonce