Annonce

Annonce

Brev:

Lillesøster kommer nok for tidligt


18. maj 2012

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Lillesøster kommer nok for tidligt

Kære Helen,

Nu skriver jeg igen angående min ufødte lille datter, og det kan godt være det falder lidt udenfor dit arbejdsområde, men jeg prøver alligevel.

Jeg er i uge 29+5 i graviditeten i dag, og har lige fået konstateret leverbetinget graviditetskløe. Ikke fordi det klør, men fordi jeg har nogle alt for høje galdesaltetal i mine blodprøver (67 midt i april, og 124 i sidste uge, hvor de vist helst skulle være under 40).

Jeg har læst mig frem til, at det kan betyde stress for barnet inde i livmoderen og i værste fald kan hun dø af det. Det sidste er jeg ikke så bekymret for, fordi jeg føler mig rigtig godt passet på fra lægernes side og det kun sker i ca. 1% af alle tilfældene.

Men hvad betyder det egentlig, at et foster bliver stresset inde i livmoderen. Er det noget jeg vil kunne mærke hvis det sker? Og kan jeg selv gøre noget for at hjælpe hende, mens hun er derinde? Kan det få betydning for hende i det senere liv, hvis hun er blevet stresset i maven?

Og hvad så når hun kommer, jeg er lidt nervøs for hospitalsopholdet og eventuel kuvøse til lillepigen. Min læge sagde, at vi skulle se tiden an, kontrollere med flere blodprøver og scanninger, og håbe at kunne holde hende indenbords til uge 34, men at der er rimelig stor risiko for at hun enten kommer selv eller skal tages ved kejsersnit inden da, hvis hun holder op med at vokse.

Min søn tilbragte de første 24 timer af sit liv i en kuvøse med sondemad på grund af lavt blodsukker og lav ...


Annonce

... fødselsvægt (han kom ved akut kejsersnit uge 36+4 og vejede 2640 gram). Jeg kunne ikke komme ind til ham, fordi jeg ikke kunne bevæge mig med mit kejsersnit. Min mand kunne godt komme ind og se til ham igennem glasset i kuvøsen, men han kunne ikke komme til at røre ved ham.

Jeg ved, at jeg skal have hende hud til hud så meget som muligt, men hvad når hun ligger i kuvøsen. Skal hun have et tæppe med som lugter af mor? Hvor stor skal hun være inden hun må komme i bad? 15 dage som med børn født til tiden? På hospitalerne her hvor vi bor, bader personalet babyerne hver dag, og de bliver oven i købet tilsølet i babyparfume. Det gav jeg besked om, at de ikke måtte med min søn, og at jeg nok selv skulle bade ham når vi kom hjem, og det var også helt i orden.

Er der andet, jeg skal være opmærksom på, som kan være forskelligt fra land til land? Det er måske lidt svært for dig at svare på, men hvis du kunne fortælle mig lidt om hvad pleje og omsorg for tidligt fødte børn har ekstra brug for, så vil jeg have lidt mere end min sunde fornuft at argumentere med, hvis jeg kommer til at stå i en situation, hvor tingene bare ikke fungerer som i Danmark.

Jeg glæder mig meget til at høre fra dig igen.

Med venlig hilsen
Anne

P.S. Kender du til noget læsestof som konkret handler om for tidligt fødte og deres udviklingsmønstre de første måneder? Jeg har din bog om barnets udvikling fra spæd til tumling, men den skal jeg vel læse i forhold til korrigeret alder, når vi kommer så langt.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2017 | Sovevaner | 0 mdr.

Vil ikke sove om natten

Hej Helen Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Graviditetskvalme

Kære Helen. Jeg er gravid og er ca 8 uger henne. Jeg lider ligesom under min...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2017 | Amning | 0 mdr.

Amning - 14 dage dreng

Hej Helen, Jeg blev mor igen for små 14 dage siden. Vi har fået en...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2017 | Amning | 0 mdr.

Forberedelse til amning

Hej Helen, Snart skal jeg være mor igen, og jeg husker lige pludseligt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod

Man har fundet ud af at Navlestrengsblod indeholder blod-stamceller. I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen.

Det mest anvendte idag er knoglemarvsceller, men celler fra navlestrengsblod er også meget interessante. De er ikke helt så specialiserede som stamceller fra knoglemarven, men det er let at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annoncer

Annonce