Annonce

Annonce

Brev:

Rå kartofler


15. oktober 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Rå kartofler

Hej Helen

Jeg kan se, at du også svarer på spørgsmål i forhold til graviditet, så jeg håber, du kan hjælpe mig.

Jeg skriver til dig, fordi jeg er gravid og ikke ved, hvilken konsekvens det kan have for mit ufødte barn, at jeg har spist kartofler, der ikke er gennemkogte.

Da jeg tidligere i dag kogte kartoflerne til at lave kartoffelmos, skar jeg dem ud i små stykker. Da de kogte over (lige med det samme) satte jeg låget på klem. De kogte i over en halv time, men der er selvfølgelig fordampet en del vand, da låget jo ikke sluttede til. Det vil sige, at de øverste til sidst ikke kan have været dækket vand, samtidig med at låget jo ikke var helt på, hvorfor de måske ikke er blevet kogt helt. Jeg hældte ikke ekstra vand ved undervejs.

Da jeg syntes, der var gået rigeligt med tid, hældte jeg vandet fra. Det undrede mig, at ikke flere kartoffelstykker smuldrede, da jeg tænkte, de havde fået længe i forhold til hvor små stykker, de alle var skåret i. Så jeg tog et par stykker op af gryden og prøvede at skære i dem og sætte en gaffel i. De ...


Annonce

... slap ikke umiddelbart gaflen, men man kunne godt skære dem over - jeg prøvede at bide i en af dem og kunne mærke at der var let bid i - de var altså ikke kogt helt og aldeles til smuldrer. Hmmm tænkte jeg mon ikke det var godt nok og lavede kartoffelmos ud af dem. Der kom klumper i kartoffelmosen - nok fordi der var stykker, der ikke var kogt helt ordentligt.

Jeg spiste nok 3-4 gaffelfulde af kartoffelmosen og kunne efterhånden mærke de hårde klumper, hvorefter jeg så tænkte, at det måske alligevel ikke var smart, det jeg havde gang i, nu hvor jeg er gravid, hvorefter jeg stoppede med at spise af kartoffelmosen.

Nu tænker jeg så på, at jeg ved, at der er nogle giftstoffer i rå kartofler, der gør, at man ikke må spise dem rå, og jeg ved ikke, om der kan være listeria eller toxoplasmose i kartofler, der ikke er gennemkogt. Uf, hvor var jeg bare dum. Har jeg nu ødelagt noget for barnet???

Hvad tænker du - udgør denne handling et problem for mit udfødte barn?

Jeg ønsker ikke, at min navn fremgår på hjemmesiden.

Venlige hilsner fra
LSK

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2017 | Sovevaner | 0 mdr.

Vil ikke sove om natten

Hej Helen Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Graviditetskvalme

Kære Helen. Jeg er gravid og er ca 8 uger henne. Jeg lider ligesom under min...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2017 | Amning | 0 mdr.

Amning - 14 dage dreng

Hej Helen, Jeg blev mor igen for små 14 dage siden. Vi har fået en...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2017 | Amning | 0 mdr.

Forberedelse til amning

Hej Helen, Snart skal jeg være mor igen, og jeg husker lige pludseligt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annoncer

Annonce