Annonce

Annonce

Brev:

Vægttab under graviditet


25. marts 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Vægttab under graviditet

Hej Helen!

Normalt er jeg meget bevidst omkring min vægt og i det hele taget det at leve sundt. Min BMI før graviditet lå på knap 22.

De første måneder af graviditeten gik det så helt galt.... Jeg havde meget kvalme og madlede. Ingen overskud og følte bare jeg skulle overleve... Det eneste, der rigtig kunne tage kvalmen, var når jeg spiste og noget af det eneste jeg kunne spise var birkes, kiks, fetaost og en anden bestemt fuldfed ost. I disse måneder var jeg bare SÅ ligeglad med min vægt, -jeg spiste bare. Det har så hævnet sig...

Da jeg var gravid i omkring 17.uge havde jeg taget omkring 7 kg på. På dette tidspunkt havde jeg fået det fysisk bedre, får mere motion og er igen blevet meget opmærksom på kosten. Under mine tre tidligere graviditeter har jeg taget omkring 12 kg på, - hvilket et eller andet sted har været perfekt, da det hurtigt er forsvundet igen efter fødslen. Mine planer er derfor også, at jeg ikke skal tage mere end 12 kg på denne gang. Men med en vægtøgning på 7 kg allerede i 17.uge valgte jeg at være meget konsekvent med min kost. Det er nu cirka to uger siden og jeg kan se, at jeg ...


Annonce

... alene den sidste uge har tabt 1,5 kg. Jeg har svært ved at vurdere, om det er ok?

Jeg lever rigtig sundt og har svært ved at se, at barnet i min mave mangler noget... Jeg spiser havregryn med skummetmælk til morgenmad, kæmpe portion salat med en masse forskellige grøntsager sammen med ca.100gr fisk og/eller skladdyr til frokost, cheasy yougurt over middag, frugt og bær, og almindelig sund aftensmad sammen med familien til aften (undgår store portioner og tager grøntsager istedet for brød, pasta og andet kulhydrat, dertil fisk ca to gange pr uge og ellers fedtfattigt kød gerne fjerkræ). Efter aftensmad lidt frugt eller ingenting.

Jeg synes, jeg lytter til min krop, hvis den er sultent tager jeg gerne noget frugt eller grønt mellem måltiderne. Er det ok, at jeg taber mig lidt, når jeg for det første har taget så ekstrem meget på og for det andet vælger at gøre det på en sund måde? Jeg frygter, at hvis jeg ikke taber mig nu, bliver alt, alt for tyk sidst i graviditeten, og synes egentlig at de 12 kg jeg plejer at tage på, når jeg er gravid er mere end rigeligt at rende rundt med...

Med venlig hilsen
Tykke

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2017 | Sovevaner | 0 mdr.

Vil ikke sove om natten

Hej Helen Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Graviditetskvalme

Kære Helen. Jeg er gravid og er ca 8 uger henne. Jeg lider ligesom under min...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2017 | Amning | 0 mdr.

Amning - 14 dage dreng

Hej Helen, Jeg blev mor igen for små 14 dage siden. Vi har fået en...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2017 | Amning | 0 mdr.

Forberedelse til amning

Hej Helen, Snart skal jeg være mor igen, og jeg husker lige pludseligt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annoncer

Annonce