Annonce

Annonce

Brev:

Tanker om det kommende barn


28. februar 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Tanker om det kommende barn

Kære Helen.

Lige et spørgsmål mere fra mig, men omhandlende lidt tanker omkring igen at skulle være mor.

Som du kan læse i mine tidligere spørgsmål havde vi lidt problemer med øjenkontakt med vores søn. Vores sundhedsplejerske syntes dog ikke, at der var noget at bemærke. Julius er da også helt normal og velfungerende.

I den periode hvor vi syntes at have disse problemer, fik jeg konstateret en depression (julius var ca 3 mdr). Ved ikke om det var en decideret fødselsdepression, da jeg en gang tidligere og har haft en depression. Jeg var overbevist om, at der var noget i vejen med julius rent kognitivt samt meget bange for selv at blive syg. Jeg tabte mig meget og havde problemer med at sove.
Men jeg kom i samtaleterapi på psykiatrisk afdeling samt startede op med antidepressiv medicin. Samtalerne har jeg afsluttet, men medicinen tager jeg stadig og skal formentlig tage dette livslangt. Jeg ...


Annonce

... har det rigtig godt nu, føler mig i balance og glæder mig til igen at skulle blive mor.

Men nu hvor jeg er gået på barsel kommer der alligevel lidt tanker. Jeg tænker meget over, om jeg har været årsagen til at julius vendte sig væk fra mig. Om han kunne mærke jeg havde det dårligt og derved ikke søgte mig for at beskytte sig selv??? Samtidig tænker jeg på om jeg kan have givet ham nogle tilknytningvanskeligheder som vil vise sig senere hen???

Og så går tankerne jo videre til det kommende barn. Jeg frygter at, at få det dårligt igen - det var en frygtelig periode. Men omvendt føler jeg mig også langt stærkere og mere opmærksom på min krops signaler. Derudover har jeg meget opbakkende mand og familie.

Hvad er risikoen for at få en depression igen i min situation??
Har du nogle råd eller andet jeg kan bruge???

Lige lidt tanker fra en hormonforstyrret kommende 2. gangs mor ;-)

Henriette.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2017 | Sovevaner | 0 mdr.

Vil ikke sove om natten

Hej Helen Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Graviditetskvalme

Kære Helen. Jeg er gravid og er ca 8 uger henne. Jeg lider ligesom under min...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2017 | Amning | 0 mdr.

Amning - 14 dage dreng

Hej Helen, Jeg blev mor igen for små 14 dage siden. Vi har fået en...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2017 | Amning | 0 mdr.

Forberedelse til amning

Hej Helen, Snart skal jeg være mor igen, og jeg husker lige pludseligt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex

Øjenbetændelse

Lige efter fødslen har de fleste nyfødte hævede og let sammenklistrede øjne. Det skyldes fostervand og blod, som kan fjernes med kogt, afkølet vand.

Øjenbetændelse kan skyldes enten en virus eller en bakterie. Hvis øjenbetændelsen opstår i forbindelse med en forkølelse, er det ofte en virus, der er årsagen og her hjælper antibiotika ikke. Fejler barnet derimod ikke andet end øjenbetændelse, skyldes det ofte bakterier som skal behandles med antibiotika, som du får på en recept hos...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annoncer

Annonce