Annonce

Annonce

Brev:

Tandbørstning af 1 årig


18. januar 2018

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Tandbørstning af 1 årig

Hej Helen.

Det startede som en god stund for min datter at få børstet hendes to små tænder. Jeg gjorde meget ud af, at det ikke blev et pres at få tandbørsten i munden, men mere noget vi sammen udforskede. Jeg børstede først, hun prøvede at børste bagefter, når vi var færdige lagde jeg tandbørsten og -pastaen i skabet, og vi vinkede sammen farvel til den etc. Hun elskede det og for hver morgen og aften ud til badeværelsesdøren så snart jeg sagde "nu skal vi børste bisser".

Problemet er nu, at nyheden om tandbørstning er blevet kedelig, og hun begynder at ville alt muligt andet ude på badeværelset. Hun elsker at opleve og lære hele tiden, og nu er det blevet kedeligt at børste tænder. Jeg prøver at italesætte at "kom nu børster vi tænder!" med optimistisk stemme, jeg siger "nu skal du åbne munden og så børster jeg, og så kan du børste bagefter". Men hun vil ofte ikke åbne munden. Hun griner, græder, kaster sig ned etc. Jeg lader hende selv få tandbørsten og børste lidt og det virker, men hun vil ikke lade mig gøre det. Hun har haft min tandbørste i hånden og børstet mine tænder, mens jeg har hendes tandbørste i hånden og børster hendes, mens jeg italesætter "godt klaret" etc. Stadig kun noget der virker i 10 sek.

Hun husker for evigt, hvis jeg blot én gang kommer til at grænseoverskride hende ved at presse hende ift. at få ny ble på, tøj på, spise mad el.lign. ved at gå helt i ...


Annonce

... baglås og nægte!!, så det er meget vigtigt for mig ikke at nå ud i en frustration, hvor jeg presser hende eller fysisk holder hende fast. Samtidig skal hun jo have børstet de bisser, så jeg ved snart ikke, hvad vi skal gøre.

Hun er MEGET signalstærk og er super sensitiv. Hun har altid været helt anderledes end alle andre børn, ved at bo på mig døgnet rundt, hurtigt skrige og græde, hvis hendes behov ikke blev opfyldt NU, sover aldrig særlig meget, hænger rigtig meget ved brystet og har brug for nærhed, men også oplevelser all the time. Helst skiftende fra at have base ovenpå mig og til ud at opleve med 120 km. i timen.

Du svarede i sidste brev, at jeg selv havde lært hende at ligge ved brystet (ift. amning ved putning og om natten), men at hun har fået lov at være så meget på mig og få brystet, har ikke noget at gøre med mine behov for let at kunne gøre hende rolig eller ikke at kunne slippe hende, men har været hendes ultimative behov, siden hun blev født, som jeg har forsøgt at møde.

Førhen ville hun gå i tusind stykker, hvis hun ikke blev imødekommet og fik nærhed ASAP. Ikke bare græde, men virkelig blive ulykkelig i timer. Så balancen i at møde hende og i at lede hende er så hårfin, for at hun ikke kammer over og slet ikke kan komme tilbage på banen.

Så det er vigtigt for mig at få gjort det rigtig ift. at få børstet hendes tænder.

Idéer?

Tak for svar på forhånd.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. februar 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Hvordan lærer ens barn at vente?

Hej Helen, Er der et trick til hvordan man kan lære ens barn at vente. Nu...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2018 | Udvikling | 17 mdr.

Mad og leg - 17 mdr.

Hej Helen. Vores datter er nu 17 måneder, og er fortsat lidt motorisk...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Slår når han er glad

Hej Helen, Min søn er nu knap 15 måneder, han har det rigtig godt og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2018 | Amning | 12 mdr.

Mælkeproduktion ved ammestop

Hej Helen, Jeg har et meget kort spørgsmål i forbindelse med ammestop, jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Institutionsstart og søvnvaner

Kære Helen Vores søn på 1 år startede i institution for en måned siden. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annoncer

Annonce