Annonce

Annonce

Brev:

Vuggestue - gråd, skal mor vende om?


15. januar 2018

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Vuggestue - gråd, skal mor vende om?

Hej Helen,

Min søn er rigtig glad for at være i hans vuggestue. Men specielt i forbindelse med sygdom (og opstart efter ferie) kan han have lidt svært ved aflevering. Jeg har læst din bog om dagpleje/vuggestue opstart og den hjalp os til en god indkørsel.

Men jeg er stadig lidt usikker på benene når han bliver ked af det. Han har lettest ved at jeg går når han ikke ser det og er optaget af noget andet. Det er rigtig fint, han er ofte ”ligeglad” fordi han allerede er i gang med en leg. Jeg er dog opmærksom på at jeg gerne vil sige ”vi ses” ikke nødvendigvis med store kys og knus-scener, men blot for at han øver sig på at jeg går og det er okay. Han bliver jo større og mere bevidst for hver dag. Derfor synes jeg også det er vigtigt at indøve det, så det bliver mere ”rutine” for ham.

I morges blev han ked af det, han var kun afsted 3 dage i sidste uge, pga sygdom (han var dog afsted fredag, så det er ikke længe siden han har været der). Men jeg kunne mærke på ham han var træt til morgen – og da vi kommer går det fint, han siger stolt ”hej” til personalet, han kommer af sit overtøj. Jeg går ind på stuen, mens han bliver stående ude i ...


Annonce

... garderoben, da der er en af de store børn derude endnu. Men han kommer stadig ikke med ind da den store pige kommer ind. Efter lidt tid kommer han ind på stuen, han er i fint humør og tydeligt tryg. Da jeg siger ”nu skal mor afsted, vi ses” begynder jeg at gå ud i garderoben, bliver han ked af det.

Jeg bliver usikker på om jeg skal gå tilbage til ham, eller om jeg bare viser ham at det er synd for ham at han skal være i vuggestue.

Vi har en god kontakt med en af de forældre der aflevere kort efter os (ofte møder vi dem på vej ud når vi har afleveret), jeg ved derfor at han hurtigt er ovre det også videre med sin leg. Jeg er ikke på nogen måde utryg ved at han skal være der og jeg ved han har en god dag (vi kan ofte se billeder fra dagen, hvor han griner og leger). Specielt i starten gjorde jeg lidt ud af at observere ham når jeg kom, altså inden han opdagede jeg var der for at se hvordan han legede og om han var glad.

Jeg bliver bare pludselig usikker på hvordan jeg skal håndtere dette, da han jo bliver mere bevidst og derfor vil jeg gerne sende ham de ”rigtige” signaler. Jeg håber du vil dele dine tanker med mig.

Med venlig hilsen
Kris

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. februar 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Hvordan lærer ens barn at vente?

Hej Helen, Er der et trick til hvordan man kan lære ens barn at vente. Nu...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Slår når han er glad

Hej Helen, Min søn er nu knap 15 måneder, han har det rigtig godt og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2018 | Amning | 12 mdr.

Mælkeproduktion ved ammestop

Hej Helen, Jeg har et meget kort spørgsmål i forbindelse med ammestop, jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Institutionsstart og søvnvaner

Kære Helen Vores søn på 1 år startede i institution for en måned siden. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Jobstart og nattesøvn

Hej Helen, Om en lille uge starter jeg job. Min dreng er lige fyldt 11...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Der må derfor tages store individuelle hensyn, hvor det vigtigste er at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet Nutramigen eller Profylac.

Det vides ikke, hvor længe det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annoncer

Annonce