Annonce

Annonce

Brev:

Vuggestueopstart


19. september 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Vuggestueopstart

Hej Helen,

Vi henvender os da vi godt kunne bruge dit besyv ifht vores situation herhjemme i forbindelse med vores søns vuggestueopstart.

Han er nu 15,5 mdr og startede i sin vuggestue for lidt over en måned siden, efter en barselsperiode på 14,5 mdr hvor både min mand og jeg har gået hjemme med ham. Han har altid været en rigtig glad, mild og veltilpas dreng som sjældent græder og har altid haft let til grin.

Han er grov- og finmotorisk meget fremmelig og elsker udfolde sig fysisk. Han er rigtig god til at fordybe sig i leg både sammen med og uden os og han nyder det sociale samvær med hans nærmeste. Han har en fast rytme og rutine for dagen som vi gør meget ud af at bevare for ham så han oplever kontinuitet og stabilitet i sin hverdag.

Hans verbale udvikling har stagneret lidt den seneste måneds tid, hvilket vi formoder skyldes en omgang mellemørebetændelse med tilhørende penicillinkur samt hans vuggeopstart. Han siger mar ( mor ), dar ( far ), dardar ( farmor ) a det ( hvad er det + peger ) og en masse lange sætninger med volapyksnak. Han er derudover rigtig god til at kommunikere med mimik og tegn, så vi oplever ham som nem at forstå på trods af der ikke er så mange ord endnu.

Vores bekymring går på hans trivsel i vuggestuen. Hans indkøring over 14 dage gik over al forventning - vi tog det stille og roligt og han virkede til at falde godt til i de nye opgivelser. Fra første gang han skulle sove dernede har det været uden problemer og pædagogerne gav udtryk for han var utrolig nem og glad. Han er i vuggestuen fra 8-13 hver dag.

Efter hans opstart løb han ind i et tandfrembrud med 3 nye tænder og feber (han er nu oppe ...


Annonce

... på 18 tænder i alt). Dernæst kom mellemørebetændelsen og en dertilhørende periode hjemme på 1,5 uge.

Efter han er kommet tilbage får vi hver dag at vide at han er meget pyldret dagen igennem dernede og at han sover dårligt ( ca 1 time. Herhjemme sover han altid en middagslur på 2,5-3,5 timer ) og at han helst vil være på arm af en voksen. Han virker til pludselig at være blevet lidt af en mundfuld for dem - et billede vi ikke genkender eller føler stemmer overens med hvordan vi normalt oplever ham herhjemme. Vi synes det er rigtig træls for ham hvis han har dårlige dage dernede, vel vidende at det selvfølgelig er noget af en omvæltning for ham at være startet et fremmed sted og at det vil kræve en periode med tilvænning.

De har nævnt dernede at han går meget rundt fra ting til ting og undersøger uden helt at kunne finde ro, at han bliver ked af det når der er høje lyde eller mange personer omkring ham og at han ikke altid reagerer når de kalder hans navn.

Vores tvivl går på om det stadig “bare” er ørene der driller ( det vil kunne stemme fint overens med den sproglige udvikling, de korte lure dernede, hans reaktion på høje lyde osv) eller om det nærmere er et trivselsspørgsmål. I så fald har vi snakket lidt om, om han ville have bedre af at gå i en dagpleje hvor der sker lidt mindre omkring ham. Han skal tjekkes for væske i mellemøret imorgen.

Vi gør alt hvad vi kan hver dag for at give ham så meget tryghed, omsorg og kærlighed som vi kan når han er hjemme så han har mod på at møde verden når han er væk fra os.

Ud fra det fortalte, hvad tænker du så om det hele ?

Vi vil se frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Vil ikke puttes af far

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig vedr vores dejlige datter på nu...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod

Man har fundet ud af at Navlestrengsblod indeholder blod-stamceller. I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen.

Det mest anvendte idag er knoglemarvsceller, men celler fra navlestrengsblod er også meget interessante. De er ikke helt så specialiserede som stamceller fra knoglemarven, men det er let at...

Læs mere i Babylex

Naturlægemidler

Naturlægemidler skal registreres af lægemiddelstyrelsen og godkendes normalt ikke til børn under 2 år.

Naturlægemidler (f.eks. Echinamin) skal være mærket: 'Bør ikke anvendes til børn under 2 år'.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annoncer

Annonce