Annonce

Annonce

Brev:

Vuggestueopstart


19. september 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Vuggestueopstart

Hej Helen,

Vi henvender os da vi godt kunne bruge dit besyv ifht vores situation herhjemme i forbindelse med vores søns vuggestueopstart.

Han er nu 15,5 mdr og startede i sin vuggestue for lidt over en måned siden, efter en barselsperiode på 14,5 mdr hvor både min mand og jeg har gået hjemme med ham. Han har altid været en rigtig glad, mild og veltilpas dreng som sjældent græder og har altid haft let til grin.

Han er grov- og finmotorisk meget fremmelig og elsker udfolde sig fysisk. Han er rigtig god til at fordybe sig i leg både sammen med og uden os og han nyder det sociale samvær med hans nærmeste. Han har en fast rytme og rutine for dagen som vi gør meget ud af at bevare for ham så han oplever kontinuitet og stabilitet i sin hverdag.

Hans verbale udvikling har stagneret lidt den seneste måneds tid, hvilket vi formoder skyldes en omgang mellemørebetændelse med tilhørende penicillinkur samt hans vuggeopstart. Han siger mar ( mor ), dar ( far ), dardar ( farmor ) a det ( hvad er det + peger ) og en masse lange sætninger med volapyksnak. Han er derudover rigtig god til at kommunikere med mimik og tegn, så vi oplever ham som nem at forstå på trods af der ikke er så mange ord endnu.

Vores bekymring går på hans trivsel i vuggestuen. Hans indkøring over 14 dage gik over al forventning - vi tog det stille og roligt og han virkede til at falde godt til i de nye opgivelser. Fra første gang han skulle sove dernede har det været uden problemer og pædagogerne gav udtryk for han var utrolig nem og glad. Han er i vuggestuen fra 8-13 hver dag.

Efter hans opstart løb han ind i et tandfrembrud med 3 nye tænder og feber (han er nu oppe ...


Annonce

... på 18 tænder i alt). Dernæst kom mellemørebetændelsen og en dertilhørende periode hjemme på 1,5 uge.

Efter han er kommet tilbage får vi hver dag at vide at han er meget pyldret dagen igennem dernede og at han sover dårligt ( ca 1 time. Herhjemme sover han altid en middagslur på 2,5-3,5 timer ) og at han helst vil være på arm af en voksen. Han virker til pludselig at være blevet lidt af en mundfuld for dem - et billede vi ikke genkender eller føler stemmer overens med hvordan vi normalt oplever ham herhjemme. Vi synes det er rigtig træls for ham hvis han har dårlige dage dernede, vel vidende at det selvfølgelig er noget af en omvæltning for ham at være startet et fremmed sted og at det vil kræve en periode med tilvænning.

De har nævnt dernede at han går meget rundt fra ting til ting og undersøger uden helt at kunne finde ro, at han bliver ked af det når der er høje lyde eller mange personer omkring ham og at han ikke altid reagerer når de kalder hans navn.

Vores tvivl går på om det stadig “bare” er ørene der driller ( det vil kunne stemme fint overens med den sproglige udvikling, de korte lure dernede, hans reaktion på høje lyde osv) eller om det nærmere er et trivselsspørgsmål. I så fald har vi snakket lidt om, om han ville have bedre af at gå i en dagpleje hvor der sker lidt mindre omkring ham. Han skal tjekkes for væske i mellemøret imorgen.

Vi gør alt hvad vi kan hver dag for at give ham så meget tryghed, omsorg og kærlighed som vi kan når han er hjemme så han har mod på at møde verden når han er væk fra os.

Ud fra det fortalte, hvad tænker du så om det hele ?

Vi vil se frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Spis pænt, skat

Hej Helen, Min søn på 15 måneder er glad for mad og har som udgangspunkt et...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Søvnbehov - river og bider, del 2

Hej igen.. Jeg svarer lige på dit brev, mht søvntimer.. Fordi umiddelbart...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Fra favn til seng - 18 mdr.

Kære Helen Jeg har sendt dig et brev tidligere i dag også, men vil holde...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annoncer

Annonce